Zašto Izraelci žele da sruše Mesdžid el-Aksa?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zašto Izraelci žele da sruše Mesdžid el-Aksa – razotkriveni mračni planovi cionista

Potrebno vam je malo vremena da biste pročitali tekst koji slijedi i saznali o događajima iz prošlosti i sadašnjosti. Tada ćete, inšaAllah, razumjeti šta se danas zaista dešava u Palestini i zašto cionisti žele srušiti džamiju El-Aksa.

Ovo je ozbiljno. Znate li šta cionisti rade, i još važnije, znate li zašto to rade?

Prvo pogledajte slike iskopavanja ispod džamije El-Aksa u Jerusalemu. Usljed iskopavanja ispod Mesdžid el-Aksaa, prijeti opasnost od rušenja džamije!

izraelci-ruse-el-aksa.jpg

Potom pogledajte pukotine na stubovima, zidovima i podovima ove svete džamije u islamu. A zatim pročitajte istraživanje ispod.
Izraelci kopaju ispod džamije El-Aksa. Cionisti su otvoreno priznali da im je namjera da sruše džamiju El-Aksa i da na njeno mjesto “ožive hram Solomonov (Sulejmanov)”.

Na osnovu arheoloških i historijskih spisa, oni vjeruju da ruševine Solomonovog hrama leže ispod džamije El-Aksa. Ne znamo na kojoj dubini se danas vrše iskopavanja, ali se ona izvode svakodnevno. A ovo je alarmantna situacija o kojoj treba glasno govoriti.

El-Aksa, prva kibla muslimana, u OPASNOSTI je.

tunel-ispod-mesdzidul-akse-1.jpg

ispod-mesdzidul-akse-2.jpg

Iskopani prolaz ispod mesdžida El-Aksa.

ispod-mesdzidul-akse-3.jpg

ispod-mesdzidul-akse-4.jpg

Svi muslimani moraju znati ovu šokantnu istinu.

Slijedi još nekoliko slika iskopavanja ispod Mesdžidul-Aksaa.

ispod-mesdzidul-akse-5.jpg

ispod-mesdzidul-akse-6.jpg

Slijedi slika cionističkog hrama. Ovo je prva konstrukcija napravljena od strane cionista ispred džamije El-Aksa.

cionisticki-hram.jpg

Umjetničko izdanje Solomonovog hrama.
umjetnicka-predstava-cionistickog-hrama-11.jpg

umjetnicka-predstava-cionistickog-hrama-12.jpg

Slijede slike pukotina na stubovima i zidovima džamije El-Aksa kao rezultat iskopavanja.
pukotine-na-mesdzidul-aksa-13.jpg

pukotine-na-mesdzidul-aksa-14.jpg

pukotine-na-mesdzidul-aksa-15.jpg

Džamija sa zlatnom kupolom nije džamija El-Aksa. Ovo je Kubetus-Sahra (Kamena kupola). A džamija El-Aksa je iza džamije Kubetus-Sahra.

Kad god se u javnosti spomene džamija El-Aksa, cionistički i mediji koji su pod uticajem cionista prikažu sliku Kubetus-Sahraa. Zašto? Da ljudi ne bi znali koja je u stvari džamija El-Aksa.

Ovo je cionistički trik koji ima za cilj da zbuni ljude kada džamija El-Aksa bude srušena, tako da većina ljudi i ne shvati šta se desilo. Muslimani, neka vam bude dužnost da znate koja je prava džamija El-Aksa.

kubetus-sahra-16.jpg

kubetus-sahra-17.jpg

Evo i fotografija džamije El-Aksa:
el-aksa-1.jpg

El-Aksa iz drugog ugla:

The%20real%20Masjid%20Al%20Aqsa-2.jpg

The%20real%20Masjid%20Al%20Aqsa-3.jpg

Pogledajte i položaj džamije El-Aksa (na slici lijevo) u odnosu na Kubetus-Sahra (na slici desno):

The%20real%20Masjid%20Al%20Aqsa.jpg

Pukotine u dvorištu i unutrašnjosti džamije El-Aksa. Primijetit ćete da je u pozadini džamija Kubetus-Sahra.

dvoriste-mesdzidul-aksa-18.jpg

dvoriste-mesdzidul-aksa-19.jpg

Slike pukotina u susjednim kućama.
ostecenje-u-kuci-blizu-mesdzidul-aksa-20.jpg

Znate li zašto se ovo dešava?

Možete li dozvoliti sebi da ne znate? Uvjeravam vas da nema nikakve veze sa zemljom! Ono što se događa je mnogo mračnije nego što možete zamisliti.

Kada god sam pokušao da upozorim muslimane na ovo, mnogi su me posmatrali kao da sam lud, i da ne znam o čemu pričam…ali mislim da trebate znati da sam i ja musliman. Studirao sam komparativne religije i u velikoj mjeri sam bio uključen u kritično istraživanje raznih aspekata “novih religija” u periodu od oko 10 godina. Mnogi od mojih pronalazaka i pronalazaka mojih kolega u najmanju ruku su šokantni. U početku smo ih teško prihvatali. A zatim polako, svakim novim danom Allah, subhanehu we te'ala, nas je darivao sve većom i većom mudrošću kako bi nam pomogao da dokučimo smisao onog što smo otkrivali. Istraživali smo zabranjene fotografije, članke, intervjue i mnoge druge istraživačke materijale.

Ono što ću sada podijeliti sa vama, mnogima od vas može izgledati kao koještarija, ali sve što tražim od vas je da otvorite svoja srca i umove za ovu informaciju i prije nego što kažete da sam lud, pozivam vas da i sami istražite ovo o čemu pričam.

Dakle, mi znamo da je džamija El-Aksa pod opsadom mnogo godina. Palestinski narod ne zna za mir od kada je formirana država Izrael 1947. godine.

Mi smo vjerovali da je to bilo zbog toga što su oni muslimani i što Izrael hoće njihovu zemlju, izričito zemlju na kojoj je El-Aksa izgrađena.

TAČNO! ALI, ZNAMO LI ZAŠTO?

Da bi ovo saznali moramo se vratiti daleko u historiju i sastaviti zbunjujuće dijelove slagalice.

Strpati mjesece istraživanja u jedan e-mail je težak zadatak. Ali se nadam da ću podijeliti značajne činjenice u par kratkih odlomaka. I nadam se da ću obezbijediti hranu za misao koja stoji iza onog - “ZAŠTO?”.

Otkrili smo mnogo informacija koje će potvrditi tvrdnje koje slijede. Vratili smo se nazad u prošlost i naši pronalsci su poprilično crno-bijeli.

Kao naše referentne tačke u prvom redu smo koristili Kur’an, Bibliju, Hadis1 i dešavanja u svijetu danas.

Stoga, molim vas, pročitajte o sljedećim tačkama i otkrijte ispod zašto cionistička tvorevina Izrael hoće da uništi džamiju El-Aksa:

1) Preovladavjuće vjerovanje u vremenu i dokazi iz Kur’ana
2) Kakve to ima veze sa džamijom El-Aksa?
3) O čemu nas je islam upozorio i koje su razlike između Isaa, alejhi selam, i Dedždžala?
4) Gdje je lociran pravi hram?
5) Znaci dolaska Dedždžala u našem vremenu

Zašto izraelci žele da unište džamiju El-Aksa?

Ovih neloliko tačaka će sažeti ključnu misao koja će vam pomoći da shvatite šta se zaista dešava. Da bi to uradili, moramo se vratiti do porijekla starih sistema vjerovanja u tom regionu. Sve počinje odatle i zato je to imperativ da bi sagledali kompletnu sliku situacije.

Preovladavjuće vjerovanje u vremenu i dokazi iz Kur’ana

- Bilo je židova koji su vjerovali u jednog Boga – obožavajući ga ispravno.

Zatim, tu su židovi Aškenazi2. Prije judaizma (prije Mojsija), židovi u Jerusalemu su vjerovali u cionizam, tj. oni su vjerovali poput Aškenaza čiji misticizam je naglašavao magijska bajanja i formule (vradžbine, sihr). Oni su vjerovali u bogove i božice kao i u satanu. Ovu praksu su usvojili od starih Egipćana prije vremena Mojsija (Musaa, alejhi selam). Daljnja istraživanja ukazuju da su oni zapravo obožavali džinne.

Džinni mogu poprimiti tri oblika, kako nas islamski tekstovi obavještavaju: oblik pasa i zmija, ptica ili nečeg letećeg, i onoga što mijenja oblik (može zauzeti ljudski oblik itd.). Pogledajte slike antičkih bogova i vidjet ćete na šta mislim…Egipatski “bogovi” su bili u ovim oblicima…glava psa, ptice itd...isto je sa Anunaki bogovima u Perziji i bogovima obožavanim od strane Maja, Acteka, Inka i drugih drevnih civilizacija. Na drevnim slikama, crtežima itd., antički bogovi su slikani u plavoj boji.

Pogledajte i nekoliko slika antičkih bogova.

Anubis-anticki-egipatski-bog.jpg

Na slici iznad: Antički egipatski bog Anubis

anticki-egipatski-bogovi.jpg

Na slici iznad: Još dva antička egipatska boga sa glavama u obliku psa i ptice

majanski-bog-cek-bog-kise-i-svjetlosti.jpg

Na slici iznad: Majanski bog kiše i svjetlosti

Kur’an nam govori da su džinni stvoreni od bezdimnog plamena vatre - što znači od srži vatre. Zato, hajde zapalite plamen i videjet ćete da je srce vatre PLAVO. Džinni također žive hiljadama godina i putuju vrlo brzo (što objašnjava zašto sve drevne civilizacije imaju bogove koji izgledaju slično i makar je jedan od njih plav).

sam si daoodgovor na ovo pitanje u uvodnoj poruci - žele da je sruše da bi ponovo podigli Solomonov hram, kraj priče, nema tu ničeg natprirodnog. Kao i islam i hrišćanstvo, i judaizam je monoteistička religija koja tvrdi da poseduje monopol na apsolutnu istinu, pa je normalno da jedan tuđinski nevernički objekat na mestu svoje najveće svetinje žele da uklone

problem je u tome sto se tebi istina ne dopada, boli te.
i kao sto buudala rece, ne zele oni da sruse hram, da zele srusili bi ga davno. ili cekaju neki specijalni datum?

Izrael je sveta zemlja, tu su se desile najvaznije stvari u istoriji covjecanstva... Islam, Hriscanstvo i Judaizam se vezuju za to podrucje... Potrudi se bar da saznas nesto o zemlji u kojoj ce se pojaviti "vas" Isus odnosno nas Isaa alejhi selam.

Izrael je sveta zemlja, tu su se desile najvaznije stvari u istoriji covjecanstva... Islam, Hriscanstvo i Judaizam se vezuju za to podrucje... Potrudi se bar da saznas nesto o zemlji u kojoj ce se pojaviti "vas" Isus odnosno nas Isaa alejhi selam.

ja sam mislila da tvoj trgovac vise ima veze sa saudijskom arabijom, mekom i medinom, ali ajde... izraelci samo uzimaju ono sto im pripada, a sto je vandalski zauzeto pre hiljadu godina :cool:

Interesantno. Vaznije ti je sta kazu istoricari nego Biblija koju smatras APSOLUTNOM ISTINOM.

Djela A. 2:36
Tvrdo dakle neka zna sav dom Izrailjev da je i Gospodom i Hristom Bog učinio ovoga Isusa koga vi raspeste.

Djela A. 3:12
12 A kad vidje Petar, odgovaraše ljudima: ljudi Izrailjci! što se čudite ovome? ili šta gledate na nas, kao da smo svojom silom ili pobožnošću učinili da on ide?
13 Bog Avraamov i Isakov i Jakovljev, Bog otaca našijeh, proslavi sina svojega Isusa, kojega vi predadoste i odrekoste ga se pred licem Pilatovijem kad on sudi da ga pusti.
14 A vi sveca i pravednika odrekoste se, i isprosiste čovjeka krvnika da vam pokloni;
15 A načelnika života ubiste, kojega Bog vasksre iz mrtvijeh, čemu smo mi svjedoci.
16 I za vjeru imena njegova ovoga, koga vidite i poznajete, utvrdi ime njegovo; i vjera koja je kroza nj dade mu cijelo zdravlje ovo pred svima vama.

Nego...

Da si ti malo citao istoriju znao bi da je postojalo jos oko 80 evandjelja koja su spaljena i nisu usla u Bibliju. Znao bi da je Biblija napisana iz politickih razloga za Rimljane cija je vjera koliko sigurno znas politeisticka (paganska). Medjutim... Oni su vjerovali u Trojstvo (pagnasko) zajedno sa jos mnogo bozanstva (koje potice iz Vavilona gdje je Nimrod bio vrhovni Bog (koji je u Bibliji opisan kao Boziji PROTIVNIK), Tammuz Boziji sin i Semiramis - Sveti duh). A da si citao Bibliju vidio bi da se Trojstvo nigdje ne pominje i da je Isus kao i mnogi drugi nazivan metaforicno Bozijim sinom i da je Isus govorio da se samo Bog treba obozavati (predavati Bozijoj volji - u prevodu: BITI MUSLIMAN!)

Pazi, pazi, ono zaleteo si se brate, ono istripovao malo...

Kod:
Vaznije ti je sta kazu istoricari nego Biblija koju smatras APSOLUTNOM ISTINOM.
Sto se ubacujes k'o vampir u Stopanje?Gde si ti procitao da ja smatram BBibliju apsolutnom istinom?I naravno da cu da verujem istoriji, jer je ta cinjenica iz istorije opstepriznata u celom svetu.I ne vidim sta je tu interesantno.

Kod:
Da si ti malo citao istoriju znao bi da je postojalo jos oko 80 evandjelja koja su spaljena i nisu usla u Bibliju.

Dalje, ovde nisu u pitanju ta 80 jevandjelja(o kojima uopste ne pise u knjizi iz istorije), nego cinjenica da su Isusa razapeli rimljani, ne jevreji.

Nego, dal sam ti pogodio sujetu kad sam ti rek'o da treba da citas istoriju, a?:lol: I uopste ne razumem sto moras da izigravas glavnog badzu ovde, i pritom ispadnes apsolutni tupson, tako sto od jedne teme predjes na drugu, i opet ne kazes nista novo, vec i dalje reklamiras svoju religiju...?

pa sta ako je sveta zemlja???
to je ipak samo zemlja...
a posto ti znas da ovaj svet u stvari i nije pravi, sta te briga za svetu zemlju na iluzornom svetu...kada te vec ceka rezervisamo mesto na onom drugom, boljem...???

Pa s obzirom da je Islam prva i jedina istinita religija onda nemamo mi od koga sta da uzmemo... Mi smo prvi stigli na planeti Zemlji... :lol:

i to potpuno bez razloga ste na Zemlji...
ako negirate sva cula i ono sto vam ona pruzaju, potpuno bezveze zauzimate prostor drugima koji veruju svojim culima i uzivaju u ovozemaljskom "iluzornom "zivotu....
sta vise sigurna sam da bismo vam svi bili zahvalni i samo na tome da nas ostavite na miru....medjutim....
(price su ti toliko kontradiktorne i prazne...kao zvono...)

Pa s obzirom da je Islam prva i jedina istinita religija onda nemamo mi od koga sta da uzmemo... Mi smo prvi stigli na planeti Zemlji... :lol:

a gde je dokumentovano???
evo u Starom Zavetu (koji ti volis da citiras)je dokumentovano da su Jevreji bili robovi u Sarom Egiptu...ovo isto je dokumentovano i na jos nekoliko mesta..
gde se to vi spominjete da ste bili i kada?? a narocito gde se vi to spominjete pre Jevreja???

a gde je dokumentovano???
evo u Starom Zavetu (koji ti volis da citiras)je dokumentovano da su Jevreji bili robovi u Sarom Egiptu...ovo isto je dokumentovano i na jos nekoliko mesta..
gde se to vi spominjete da ste bili i kada?? a narocito gde se vi to spominjete pre Jevreja???

Danas... Jevreji su pripadnici Judaizma. A Judaizam za vrijeme Mojsija nije postojao. Kao ni Hriscanstvo za vrijeme Isusa. Pa Jevreji u SZ nisu pripadnici Judaizma. Nevazno...
Islam... Kada kazes ISLAM ti pomislis 570. ili 610. ili 622. godinu!? ISLAM znaci TOTALNA PREDAJA BOZIJOJ VOLJI!
A ko se predaje Bozijoj volji je MUSLIMAN.

Ivan 5:30
Ja sam od sebe ne mogu učiniti ništa: kako čujem, sudim, i sud je moj pravedan jer ne tražim svoje volje, nego volju Onoga koji me poslao.

Kada razbijes predrasudu o tome da su muslimani samo iz Arabije i da nose turbane i jasu kamile KAKO SU TE I NAUCILI onda ces shvatiti da je Islam prva i jedina religija.

Stari Zavjet doduse govori mnogo jednostavnije i preciznije o monoteizmu. Dok u NZ je komplikovanije ali opet JASNO monoteizam. U svakom slucaju, obe knjige su izmijenjene i nevjerodostojne.

Sto se tice ovog svijeta...

Kada shvatis sta je stvarnost a sta pojava tek tada ce ti i pojava biti stvarnost. A do tada ces zivjeti u iluziji da je pojava u vidu zablude, prevara i suprotnosti u znacenju jedina istina.

(serijal, predznaci Sudnjeg dana)

Pozdrav...

Izbaci tu mrznju iz sebe... Muhammed salla Allahu alejhi we sellem je dosao kao milost svjetovima... Ne znas nista o njemu, ali u glavi imas predstavu da znas sve o Kur'anu i Sunnetu. Rodjena si kao muslimanka. Svi smo rodjeni u ISTOJ vjeri. Svi smo rodjeni kao bica predana Bogu.

NE MOZES PRECI U ISLAM!
Mozes se samo vratiti...

Sve najbolje...

Poslednja izmena:
Danas... Jevreji su pripadnici Judaizma. A Judaizam za vrijeme Mojsija nije postojao. Kao ni Hriscanstvo za vrijeme Isusa. Pa Jevreji u SZ nisu pripadnici Judaizma. Nevazno...
Islam... Kada kazes ISLAM ti pomislis 570. ili 610. ili 622. godinu!? ISLAM znaci TOTALNA PREDAJA BOZIJOJ VOLJI!
A ko se predaje Bozijoj volji je MUSLIMAN.

Ivan 5:30
Ja sam od sebe ne mogu učiniti ništa: kako čujem, sudim, i sud je moj pravedan jer ne tražim svoje volje, nego volju Onoga koji me poslao.

Kada razbijes predrasudu o tome da su muslimani samo iz Arabije i da nose turbane i jasu kamile KAKO SU TE I NAUCILI onda ces shvatiti da je Islam prva i jedina religija.

Stari Zavjet doduse govori mnogo jednostavnije i preciznije o monoteizmu. Dok u NZ je komplikovanije ali opet JASNO monoteizam. U svakom slucaju, obe knjige su izmijenjene i nevjerodostojne.

Sto se tice ovog svijeta...

Kada shvatis sta je stvarnost a sta pojava tek tada ce ti i pojava biti stvarnost. A do tada ces zivjeti u iluziji da je pojava u vidu zablude, prevara i suprotnosti u znacenju jedina istina.

(serijal, predznaci Sudnjeg dana)

Pozdrav...

Izbaci tu mrznju iz sebe... Muhammed salla Allahu alejhi we sellem je dosao kao milost svjetovima... Ne znas nista o njemu, ali u glavi imas predstavu da znas sve o Kur'anu i Sunnetu. Rodjena si kao muslimanka. Svi smo rodjeni u ISTOJ vjeri. Svi smo rodjeni kao bica predana Bogu.

NE MOZES PRECI U ISLAM!
Mozes se samo vratiti...

Sve najbolje...

islam je ustvari univerzum.....

Imam predlog da se ovoj temi promeni naslov u "Zašto je Islamska vera prva, jedina i najbolja?", jer je ionako misterija i ne bi više bilo spamovanja. Tako bi Fajter mogao da iznese svoje ekstremistično mišljenje neometano i nekažnjeno od strane moderatora ... to je samo predlog, bez uvrede :)
Što se tiče teme koja je otišla do ..... mislim da bi i Isus i Muhamed bili posramljeni zbog dešavanja u Izraelu i sve mi se čini da je uzrok konflikta koji je nastao tamo bio i ostao čovek. Istina je jedna, džamija stoji, nije srušena. To što je napukla na par mesta ... pa to se može rešiti glet masom, malterom itd i ne sumnjam u to da su stručnjaci za očuvanje istorijskih spomenika tamo i da rade svoj posao, neometano.

Kao sto rece Rechke:

sam si daoodgovor na ovo pitanje u uvodnoj poruci - žele da je sruše da bi ponovo podigli Solomonov hram, kraj priče, nema tu ničeg natprirodnog. Kao i islam i hrišćanstvo, i judaizam je monoteistička religija koja tvrdi da poseduje monopol na apsolutnu istinu, pa je normalno da jedan tuđinski nevernički objekat na mestu svoje najveće svetinje žele da uklone

Prema tome, predlazem da se ova tema zakljuca i time sprece sva nametanja Islama i silovanja zdravih mozgova ovdasnjih forumasa od strane cenjenog nam Fajtera....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back