- Poruka
- 12.986
U nekoj diskusiji neko nerazumeno pocne da isteruje ego.
Sta mislite o tome i kako i da li uticati na takvu osobu?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Isterujemo ego uvek, osim ako se povuchemo iz diskusije, stvar je procene da li ima smisla ili ne nastaviti.U nekoj diskusiji neko nerazumeno pocne da isteruje ego.
Jeli lose?Prvo treba da se dogovorimo da li je "isterivanje ega" loša stvar na prvom mestu
Gde je mera? zdrav - pre no sto postane prenaduvan?EGO je osećaj samopoštovanja ili samovažnosti osobe. Nedostatak istog se smatra za bolest.
Prenaduvani ego je već nešto drugo...
Sta znaci 'da se kreira' ?Losa je stvar, to je sigurno....
Ego primitivizam ,tj nametanje sopstvenog misljenja bez razmatranja i argumenata je losa stvar, a danas se zove asertivnost. Iako je sama definicija sertivnosti zamuljana drugacije, sustina je u ego primitivizmu...
Ego primitivizam je ocigledno socijalna stvar, tj drustveni kreativ, da si sam na pustom ostrvu nebi imao koristi od toga
Mogao bi da imas zelju za tim, ako je vec kreirana navika, ali bi onda pojeo sam sebe...
Ego moze da udari i na sebe....
Da li se leci?
Obicno ne. ponekad ucenom nagradom, tj dobijanjem necega sto je mnogo vrednije osobi od samog ego primitivizma...partner i slicno...
Da li se kreira, da.....Logika da sve sto se kreira moze i da se leci , nije bas uvek tacna, mozda ovde jeste, mozda nije, treba razmisliti....
Zavisi. Držanje do sebe može neko da okarakteriše kao isterivanje ega.Jeli lose?
Preveliki ego je ludilo, to je ono kada osoba vergla svoje nasuprot ochiglednih dokaza protiv, i ne mozhe ni o chemu drugom da pricha.EGO je osećaj samopoštovanja ili samovažnosti osobe. Nedostatak istog se smatra za bolest.
Prenaduvani ego je već nešto drugo...
Ne svi ljudi.....Isterujemo ego uvek, osim ako se povuchemo iz diskusije, stvar je procene da li ima smisla ili ne nastaviti.
Nisam hteo da govorim o EGU, ali ajde, EGO nas lazhe svo vreme… u ovom smislu, da ne mozhemo neke stvari realno da procenimo...Ne svi ljudi.....
Postoje ljudi koji onda nemaju EGO u tom smislu jer imaju drugaciji odnos prema sebi i prema okruzenju...kao sto dzukac ima svoju teritoriju....
Pitanje drustvenih kreativa je cesto nemoguce analizirati u Srbiji.
veliko neznanje a EGO do neba, a opet svi su toliko nesigurni u sebe.
Cisto da taknem mogucnost da veliki ego uopste ne znaci i veliko samopouzdanje...
ti to imaš nekog specifičnog na umuPreveliki ego je ludilo, to je ono kada osoba vergla svoje nasuprot ochiglednih dokaza protiv, i ne mozhe ni o chemu drugom da pricha.
edit:
vrhunac toga je identifikacija sa nekom veoma bitnom osobom, Bogom ili tako nechim...
Netju nikog imenovatiti to imaš nekog specifičnog na umu![]()
nek se prepozna sam?Netju nikog imenovati![]()
U nekoj diskusiji neko nerazumeno pocne da isteruje ego.
Ko što već rekoh gore:Prvo se dogovorite šta je to "ego".
Lepo definisanoKo što već rekoh gore:
EGO je osećaj samopoštovanja ili samovažnosti osobe. Nedostatak istog se smatra za bolest.
Ne bih se složio sa ovom definicijom.Ko što već rekoh gore:
EGO je osećaj samopoštovanja ili samovažnosti osobe. Nedostatak istog se smatra za bolest.
kako si to skontao?Ne bih se složio sa ovom definicijom.Šta znači "samopoštovanje"? "JA" poštuje "SEBE"? Deluje mi da vas ima dvojica?
![]()
Pa šta znači "samopoštovanje"? Da li ijedna druga vrsta ima to i da li im je potrebno?kako si to skontao?
Postoje ljudi bez EGA, pominjao sam u drugoj temi, ali to je jako retko što ga naravno čini iznimkom.