Zasto isterujemo ego i kako to promeniti?

Losa je stvar, to je sigurno....
Ego primitivizam ,tj nametanje sopstvenog misljenja bez razmatranja i argumenata je losa stvar, a danas se zove asertivnost. Iako je sama definicija sertivnosti zamuljana drugacije, sustina je u ego primitivizmu...

Ego primitivizam je ocigledno socijalna stvar, tj drustveni kreativ, da si sam na pustom ostrvu nebi imao koristi od toga
Mogao bi da imas zelju za tim, ako je vec kreirana navika, ali bi onda pojeo sam sebe...
Ego moze da udari i na sebe....

Da li se leci?
Obicno ne. ponekad ucenom nagradom, tj dobijanjem necega sto je mnogo vrednije osobi od samog ego primitivizma...partner i slicno...

Da li se kreira, da.....Logika da sve sto se kreira moze i da se leci , nije bas uvek tacna, mozda ovde jeste, mozda nije, treba razmisliti....

Losa je stvar, to je sigurno....
Ego primitivizam ,tj nametanje sopstvenog misljenja bez razmatranja i argumenata je losa stvar, a danas se zove asertivnost. Iako je sama definicija sertivnosti zamuljana drugacije, sustina je u ego primitivizmu...

Ego primitivizam je ocigledno socijalna stvar, tj drustveni kreativ, da si sam na pustom ostrvu nebi imao koristi od toga
Mogao bi da imas zelju za tim, ako je vec kreirana navika, ali bi onda pojeo sam sebe...
Ego moze da udari i na sebe....

Da li se leci?
Obicno ne. ponekad ucenom nagradom, tj dobijanjem necega sto je mnogo vrednije osobi od samog ego primitivizma...partner i slicno...

Da li se kreira, da.....Logika da sve sto se kreira moze i da se leci , nije bas uvek tacna, mozda ovde jeste, mozda nije, treba razmisliti....
Sta znaci 'da se kreira' ?

meni je interesatno pitanje kako se dolazi do prenaduvanog ega - koji deo necijeg razvoja dovodi do toga?

Isterujemo ego uvek, osim ako se povuchemo iz diskusije, stvar je procene da li ima smisla ili ne nastaviti.
Ne svi ljudi.....
Postoje ljudi koji onda nemaju EGO u tom smislu jer imaju drugaciji odnos prema sebi i prema okruzenju...kao sto dzukac ima svoju teritoriju....

Pitanje drustvenih kreativa je cesto nemoguce analizirati u Srbiji.
veliko neznanje a EGO do neba, a opet svi su toliko nesigurni u sebe.
Cisto da taknem mogucnost da veliki ego uopste ne znaci i veliko samopouzdanje...

Ne svi ljudi.....
Postoje ljudi koji onda nemaju EGO u tom smislu jer imaju drugaciji odnos prema sebi i prema okruzenju...kao sto dzukac ima svoju teritoriju....

Pitanje drustvenih kreativa je cesto nemoguce analizirati u Srbiji.
veliko neznanje a EGO do neba, a opet svi su toliko nesigurni u sebe.
Cisto da taknem mogucnost da veliki ego uopste ne znaci i veliko samopouzdanje...
Nisam hteo da govorim o EGU, ali ajde, EGO nas lazhe svo vreme… u ovom smislu, da ne mozhemo neke stvari realno da procenimo...

Rekoh u Srbiji je nemoguce sa Srbima pricati o drustvenim kreativima, premalo znanje, ogroman sum neznanja i baljezganja, a i glupost je na visini...
Logika ne postoji ni u svesti a kamoli u praksi razvijena, sve se zakljucuje iz A i B , u 2 minuta , a to dovodi do tako povrsnih zakljucaka i misljenja da i ne moze nista vise od ovog sto imamo...

Uostalom broj dushevnih bolesnika nije bez veze visok u Srbiji...

Ego je slika koju u svom umu imamo o sebi. On neprestano utiče na nas u trenucima kada je narusena naša unutrašnja ravnoteža i uglavnom isplivava onda kada je potrebno zaštiti nas. Ali, ako ga ne koristimo mudro može da nam zamagli pogled na stvarnost i možemo da provedemo život u iluzijama. Ego nas povezuje sa našim identitetom i sprečava bilo kakve promene, ali, ukoliko ego zavlada nama i mi se svedemo samo na naš identitet imaćemo ograničen pogled na svet. Ali, ego je nekad i koristan, jer neda na nas i služi kao prva linija odbrane.

Back