Zašto Hrvati mnogo više slušaju Marka Perkovića Thompsona nego Srbi Baju Malog Knindžu?

Zašto na koncerte Marka Perkovića Thompsona dolazi nekoliko stotina tisuća (hiljada) ljudi a na koncerte Baje Malog Knindže samo nekoliko tisuća (hiljada)? jel to dokaz da su Hrvati veći domoljubi (patriote) nego Srbi? da li to znači da se Hrvati više lože na rat i da bi bili spremniji opet ratovati u nekom novom ratu nego Srbi?
Zato što je Thompson ipak znatno bolji muzičar, koliki god bio komad budale u političkom smislu.

A Tuđmanova Hrvatska je bila svetski primer demokratije, slobode i ljudskih prava!!???:rotf::rotf::rotf:
Apsolutno, Tuđman je uspostavio samostslnu, demokratsku Hrvatsku u kojoj se poštuju ljudska prava, a u ratu je pobijedio one koji su bili za totalitarističku, komunističku i socijalističku tvorevinu. To su činjenice.

Tuđman je omogućio demokratskim Srbima da danas žive u EU.

Thompson nigdje ne spominje Srbe kao naciju, spominje srpske teroriste, bandu, četnike, krajišnike, gamad, stoku...

Evo, nađi mi jednu pjesmu u kojoj Thompson vrijeđa Srbe kao naciju.

Ne poznam srpsku/srbijansku društvenu kulturu, no čini mi se da uljuđeniji dio, i mladi i srednji, ne ide na ta turska urlikanja. Pokojni šovinist- zaboravih mu ime Dragan something- novinar, publicist, podupiratelj SM, dobro je napisao za muslimane da su kvazi Arapi, a za Srbe koji slušaju narodnjake- kvazi Turci.
Dragan hadži-Antić, popularni Struja?

On nije ni ratovao. Napravio pesmu i shmugnuo u Nemačku da chisti klozete. Pa posle rata se vratio da započne svoju etnički chistu muzičku karijeru.
Thompson je ratovao do uspjeha Bojne čavoglave, a onda su ga maknuli s prve linije fronta. Pred kraj rata se vratio u aktivnu službu i sudjelovao u VRO Oluja. Imaš njegovu snimku u vojnoj odori kako ulazi u Knin zajedno sa suborcima u video spotu "Ako ne znaš što je bilo".

Zato sto Baja nema nikakvu produkciju, ono je produkcija kao kada bi se ja i Obzerver dohvatili produkcije.

Uporedi neke Srbe sa jacom produkcijom, tipa Cecu i sl.

Sa druge strane, Caci-Divu Karleusu mozes da uporedis sa satrama u Guci- uzmes prosecnu satru u Guci, podelis sa 150, i dobijes broj slusatelja Diva muzike.
Vidi 38 ice sluša Baju. :hahaha:

Zašto na koncerte Marka Perkovića Thompsona dolazi nekoliko stotina tisuća (hiljada) ljudi a na koncerte Baje Malog Knindže samo nekoliko tisuća (hiljada)? jel to dokaz da su Hrvati veći domoljubi (patriote) nego Srbi? da li to znači da se Hrvati više lože na rat i da bi bili spremniji opet ratovati u nekom novom ratu nego Srbi?
Ne.
Normalno je da ce vise ljudi da slusa i peva o pobednickoj vojsci, nego strana koja je izgubila rat.
Hrvatska je pobedila u ratu sa Srbijom, pa slusati BMK nije popularno, kao ni porediti ga sa Thompsonom simbolom Hrvatske pobede sa druge strane.

To već nisam znao.
To sam čuo od nekoliko hrvata pre 10 godina ako ne i jače na jednom drugom forumu. Lik je imao detaljne opise svega, i govorio je da je bio sa njim na snimanju spota valjda, ako se dobro sećam. Onda je Thompson kao otišao na "front" a ovaj što piše je imao rođaka u Nemačkoj, gde je Thompson shmugnuo. I kada je postala pesma hit među ustašama, ovaj valjda razgovarao sa rodjakom koji mu se pohvalio da je kod njega u kraju Thompson. Ovaj se začudio šta ovaj traži tako, a rodjak mu rekao da radi kao čistač ili tako nešto.
Ovaj popizdeo. Videću ako mogu da nađem. Jer kada je ovaj to opisao, lavina komentara od Hrvata bila kako ovaj laže itd. A ovaj još lechio i slike od rođaka i svašta nešto.

Thompson je ratovao do uspjeha Bojne čavoglave, a onda su ga maknuli s prve linije fronta. Pred kraj rata se vratio u aktivnu službu i sudjelovao u VRO Oluja. Imaš njegovu snimku u vojnoj odori kako ulazi u Knin zajedno sa suborcima u video spotu "Ako ne znaš što je bilo".
Bio u Nemačkoj i chistio klozete.

Zašto smatraš da je on komad budale u političkom smislu?
Nisam siguran, ali da nije možda radi ovoga? :think:

IMG-20251009-163925.jpg

Ne poznam srpsku/srbijansku društvenu kulturu, no čini mi se da uljuđeniji dio, i mladi i srednji, ne ide na ta turska urlikanja. Pokojni šovinist- zaboravih mu ime Dragan something- novinar, publicist, podupiratelj SM, dobro je napisao za muslimane da su kvazi Arapi, a za Srbe koji slušaju narodnjake- kvazi Turci.
Hrobiša, da ne misliš možda na pokojnog velikana i gospodina Dragoša Kalajića?

Bio u Nemačkoj i chistio klozete.
In 1992, Perković released his first album, Moli mala (English: Pray, Baby), The album was released by Croatia Records, and its producer was Tonči Huljić. At the beginning, Perković's discography was basely focused on heartbreaks and war, as his early songs describe; "Zmija me za srce ugrizla" (English: "A Snake Bit Me By the Heart") and "Grkinjo" ("Oh, Greek Woman"), "Varala me mala" ("Baby Was Cheating on Me"), "Ja ću poći ove noći" ("I'll Leave Tonight"), "Potonut ću" ("I'll Sink") which featured his future wife Danijela Martinović, and war songs; "Jer, Hrvati smo" ("Because, We Are Croats"), and "Bojna Čavoglave". By this time he had left active service in the Croatian Army, and toured with other performers of the Rock za Hrvatsku in a humanitarian concert, but he returned to military service for a short time in 1995 to participate in Operation Storm

Ne.
Normalno je da ce vise ljudi da slusa i peva o pobednickoj vojsci, nego strana koja je izgubila rat.
Hrvatska je pobedila u ratu sa Srbijom, pa slusati BMK nije popularno, kao ni porediti ga sa Thompsonom simbolom Hrvatske pobede sa druge strane.
Ne preteruj! :super:Srbija uopšte nije bila u ratu sa Hrvatskom jer tada NIJE ni postojala, tj. 91-e JNA ratovala tj. ŠUGOSLOVENSKI GENERALI među kojima je bilo više nESRBA nego Srba itd...

Back