Зашто ћутите?

Понекад збиља помислим да је наш народ зомбиран и дрогиран.

Улазим у градски превоз, унутра као у гасној комори и НИКО НИЈЕ ОТВОРИО ПРОЗОР!

Ја то, наравно, урадим. Поотварам све. Седнем и мислим се - да ли су ови људи живи?

Смета вам нешто, видите неправду, туђи безобразлук, видите да вас неко вода као младог мајмуна...

Зашто ћутите?

Ne prevaspitavam druge niti imam razloga da dokazujem nesto nekom ko to ne zavredjuje.

Cekam pravu priliku da ga bekstabujem ako ima uslova i da mu nanesem stetu od koje nece moci lako da se oporavi.

- - - - - - - - - -

Ја то, наравно, урадим. Поотварам све. Седнем и мислим се - да ли су ови људи живи?

Ja ne otvaram. Od promaje dobijam migrenu.

Zivi su, ali se plase.

Brevise ima budaletina i onih kojima je mozak ostecen u ratu, pa mogu ponovo da ubiju i za najmanju sitnicu.

Ја знам да ми се мути у глави кад немам ваздуха и урадићу СВЕ да до њега дођем.

Onda moras kupiti vlastiti auto i tamo otvarati sve propzore ako ti treba vazduha...

Secam se pre mnogo godina da sam putovao autobusom i jedan pametnjakovic je isto tako pootvarao sve prozore, a promaja - nepodnosljiva !

Zalio sam se kondukteru autobusa, a on - nista.

Onda sam ustao i zatvorio prozor sa koga mi je najvise duvalo.

Kada je taj tip dosao da ga ponovo otvori - zarezao sam na njega i pale su teske reci.

I na njegovu srecu, vise nije pokusao da otvori taj prozor....

Onda moras kupiti vlastiti auto i tamo otvarati sve propzore ako ti treba vazduha...

Secam se pre mnogo godina da sam putovao autobusom i jedan pametnjakovic je isto tako pootvarao sve prozore, a promaja - nepodnosljiva !

Zalio sam se kondukteru autobusa, a on - nista.

Onda sam ustao i zatvorio prozor sa koga mi je najvise duvalo.

Kada je taj tip dosao da ga ponovo otvori - zarezao sam na njega i pale su teske reci.

I na njegovu srecu, vise nije pokusao da otvori taj prozor....

Сада је ЛЕТО, пријатељу! СПАРИНА и ВРУЋИНА, ало!

bitno je znati kada ima smisla reagovati a kada je besmisleno trositi energiju u situacijama/ na ljude na koje ne mozes da utices.

najveci problem imam upravo sa onim entitetima koji nisu sposobni da razlikuju ova dva pa guse svojim idiotlukom. srecom pa uglavnom nisam okruzen takvima...

strava koliko je covek, ne samo kod nas vec uopste, otupeo. tacnije, koliko je disonancija gadna stvar.

- - - - - - - - - -

cutati jest komotnije, nekad i pametnije ali stalno cutati zasigurno nije resenje

Мени је комотније лајати тј реаговати на било који начин него ћутати.

pa sad...
cak i vernici imaju jednu smislenu kvazimolitvu. jeste da pricaju sami sa sobom ali...u konkretnim situacijama daj sta das:
Bože, daj mi hrabrosti da promenim ono što mogu promeniti, daj mi snage da prihvatim ono što se ne može promeniti, a najviše od svega, daj mi mudrosti da razlikujem prvo od drugoga.

Back