Zasto ćute radnički sindikati?

• Začetnik teme Začetnik teme Holy1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Holy1

Ističe se
Poruka
2.671
Dobar dan.

Do pre 30 godina stalno se vrtela ta priča o sindikatima i bila je prisutna u svim porama dristva kao i u medijima, a danas? Mnogi ni ne znaju da postoji organizacija koja se brine o pravima radnika.

Na cemu se zasniva danasnja aktivnost sindikata? Gde su? Sta rade? Sta se tu desava, dal neko zna?

Nema danas sindikata, jer se sindikalna delatnost obavlja preko partija...odes u SNS dogovoris se i procveta ti karijera...
Ne odes i izgubis posao..

Sindikati su totalno nepotrebni trosak danasnjih radnika..
Niti im ko veruje, niti imaju moc niti se trude da imaju moc, niti je mogu ostvariti...
Radnik mrzi radnika, Srbin mrzi Srbina, seljak mrzi gradjanina, ups, ovde nema , palancani mrze Beogradjane, Beogradjani , ups, ni ovde nema...itd itd..

Sindikat se vezuje za socijalizam, pa tako nema podrsku nikoga danas.

Pazi osnovna premisa sindikata je uz malu zrtvu pojedinca imamo zastitu celog kolektiva...
Danas se ta premisa koristi kod interesnih grupa, samo je nagrada veca...
Uz malo prljanje obraza za SNS dobijas zastitu koja je mnogo veca....
i tu je kraj sindikalnoj ponudi....
Nadjacana je od strane SNS...

Nema danas sindikata, jer se sindikalna delatnost obavlja preko partija...odes u SNS dogovoris se i procveta ti karijera...
Ne odes i izgubis posao..

Sindikati su totalno nepotrebni trosak danasnjih radnika..
Niti im ko veruje, niti imaju moc niti se trude da imaju moc, niti je mogu ostvariti...
Radnik mrzi radnika, Srbin mrzi Srbina, seljak mrzi gradjanina, ups, ovde nema , palancani mrze Beogradjane, Beogradjani , ups, ni ovde nema...itd itd..

Sindikat se vezuje za socijalizam, pa tako nema podrsku nikoga danas.
Sindikat se vezuje za mafiju

Власници предузећа, а ту убрајам и државу, су научили током година да је јефтиније платити синдикалце и тиме купити мир у предузећу, него се отварати према раднику. Самим тим, баве се и синдикалним изборима, и не дозвољавају изненађења. Радник је обезглављен и обесправљен.

Pa radnik je kao i narod glup ko tuki...
Evo npr ja poznajem jedan sindikat lekara...rekli bi super, svi su sa 7 stepenom i cak i 9 tim stepenom strucne spreme...
Jok bre...dupe je dupe....cim je sa ovih prostora...
Vecina je na nivou svojih oceva....

Mana sindikata je sto ne zele da angazuju spoljnog ili ne mogu da angazuju spoljnog coveka...
Spoljni covek je maher za sindikat...
Taj moze da bude i kriminalac ali kad nije, onda je razbijac....
Ali narod je stipsa pod jedan, glup pod dva, zavidan pod tri i posvadjan pod cetiri..

Seljacki sindikat jesi ti ikad cuo za to...
To mu lici na nabavku zimnice , semena, i automobila, kosulja, knjiga za zaposlene, kao zadruga...
A u zadruzi nema nekih borbi za uslove za zadrugare...to oni sami kuci rade...

Dobar dan.

Do pre 30 godina stalno se vrtela ta priča o sindikatima i bila je prisutna u svim porama dristva kao i u medijima, a danas? Mnogi ni ne znaju da postoji organizacija koja se brine o pravima radnika.

Na cemu se zasniva danasnja aktivnost sindikata? Gde su? Sta rade? Sta se tu desava, dal neko zna?
Vođe radničkih sindiata su potkupljeni i potpuno participiraju u priči o radničkom svetu sa mrvicama. Da napravim malu ispravku zapravo bili su oduvek potkupljeni pa i u socijalizmu kada su kontrolisani od partihskuh organizacija zauzeti u raspodelom butkica i kolenca. Jedini izuzetak je sindiaat Nezavisnost devedesetih kada se isti borio za prava radnika, pa su nešto i štrajkovali.

Ne samo izborima, nego i uklanjanjem onih kojima radnici veruju i proklamuju svoje kao dobre radnike....retko je to neki intelektualac....
Auuuu, intelektualac u sindikatu, to je cisto bacanje intelektualca ako postoji , mada dobro ne moze neko bolje mesto u Srbiji ni da dobije...
Ali nema toliko intelektualaca, to je retka zivotinka....

U celom BG , sva godista, pa ako sam naleteo na 4 intelektualca, od kojih je jedan bogat, dva prosecna i jedan siromasan....
I to da nisam previse zahtevan...Ah da, intelektualci sa nasih prostora u inostranstvu...e tu znam preko 20 njih....vise od pola su siromasni , tj bogati za nase uslove, radnicki inzenjerski bogati...2 su stvarno bogati, 100 mil i vise , za dvojicu ne znam koliko para imaju , a takve price i ne dolaze kad si sa takvim ljudima, ali eto ne znam...ne znam ni cime se bave...a ostali su malo bolje stojeci od nasih gastosa...

Mi smo rasterali intelektualce i to jako, ne malo nego bas jako...

Pa ovako , da bih ja radio za neki sindikat, potrebna je plata od 1300e i onda ne bi bilo problema, plus odresene ruke....
Koji radnici ce odvajati 1300e (plus doprinosi) za sindikalnog predsednika, plus 600e (plus doprinosi) za pomocnika, ako im je plata 300e ili 350e....?

To sto bi im plata bila veca, ne menja stvar....sama cinjenica da neko ima platu od 1300e na njihovoj grbaci je neprihvatljiva Srbinu...i zato ne moze imati dobar sindikat..
Predsednik sindikata koji ima platu 300e je gola kita....to nije nista, nula, to je sljam...

Pa ovako , da bih ja radio za neki sindikat, potrebna je plata od 1300e i onda ne bi bilo problema, plus odresene ruke....
Koji radnici ce odvajati 1300e za sindikalnog predsednika, plus 600e za pomocnika, ako im je plata 300e ili 350e....?

To sto bi im plata bila veca, ne menja stvar....sama cinjenica da neko ima platu od 1300e na njihovoj grbaci je neprihvatljiva Srbinu...i zato ne moze imati dobar sindikat..
Predsednik sindikata koji ima platu 300e je gola kita....to nije nista, nula, to je sljam...
ti sto im je plata 300 evra i nemaju sindikat, ali ti je dobra ideja da radis kao placeni domari....:)
Ubili bi te poslodavci....a i skroman si s platom....

ti sto im je plata 300 evra i nemaju sindikat, ali ti je dobra ideja da radis kao placeni domari....:)
Ubili bi te poslodavci....a i skroman si s platom....
Ebiga brate, znam pravo , odlican sam u organizaciji, zaeban u pregovorima, imam iskustva sa rukovodjenjem velikih firmi , znam da organizujem ljudstvo.....to kosta.....ili ebivetar koji ima sve to u CV a ne zna da odradi...
Ja nemam nista od toga u CV, ali sam sve to odradio....

Ebiga brate, znam pravo , odlican sam u organizaciji, zaeban u pregovorima, imam iskustva sa rukovodjenjem velikih firmi , znam da organizujem ljudstvo.....to kosta.....ili ebivetar koji ima sve to u CV a ne zna da odradi...
Ja nemam nista od toga u CV, ali sam sve to odradio....
ali stvarno je dobra ideja "profi sekretar" mada je sindikatima onda bolje nda uzmu advokata za sekretara....i za taj posao je malo 1300e, a advokat bi uzeo manje jer mu je to dodatna zarada....

apsolutno si u pravu, ali neki recimo mladi advokatski pomocnik, cak i da pravi dilove je dobar posao za radnike....
Ja radim poslove za novac, kontrole advokata i procesa....
Los advokat je los biznis....znaci ti imas utisak da ti dobro vodi proces, a on ti nanosi novcanu i sto je najgore, izgubices parnicu...a to je najvaznije.
Najbolji advokat je najbolja investicija..

Mesas pravnicki posao sa advokatskim.....nebo i zemlja...

Ja radim poslove za novac, kontrole advokata i procesa....
Los advokat je los biznis....znaci ti imas utisak da ti dobro vodi proces, a on ti nanosi novcanu i sto je najgore, izgubices parnicu...a to je najvaznije.
Najbolji advokat je najbolja investicija..

Mesas pravnicki posao sa advokatskim.....nebo i zemlja...
zato sto advokata ima za izvoz, a radnicima je vazniji advokat nego sekretar....pored sekretara, cak i pravnika, sindikat mora da ima i advokata i nema ni jedan razlog da to ne objedini, jer mafijaski advokat se ne hvata za dodatne poslove, pa je sva prilika da ce se naci onaj koji ne namesta sporove i ne pravi dilove....

zato sto advokata ima za izvoz, a radnicima je vazniji advokat nego sekretar....
Ne znam, narod uvek ima svoju logiku, ja znam svoju...
Uopste nemam dilemu da li je bolje angazovati dobrog advokata ili pocetnika ili loseg advokata...
Ako pucas na besplatnu pravnu pomoc kao deo sindikalne aktivnosti, to se moze obezbediti ali da to bude osnovna delatnost sindikata, to je eto novo vidjenje sindikata.
Nije glupo, nije osnovno ali nije glupo...

Ne znam, narod uvek ima svoju logiku, ja znam svoju...
Uopste nemam dilemu da li je bolje angazovati dobrog advokata ili pocetnika ili loseg advokata...
Ako pucas na besplatnu pravnu pomoc kao deo sindikalne aktivnosti, to se moze obezbediti ali da to bude osnovna delatnost sindikata, to je eto novo vidjenje sindikata.
Nije glupo, nije osnovno ali nije glupo...
Никад у Србији нису били проблем адвокати, већ тотално корумпирани судски систем где скоро да нема невиних. Довољно је некад видети лица судија и да вам све буде јасно. Мислим да критизери нашег уређења, како ови из Србије тако и из ЕУ морају бити декларативни у осуди таквих особа. Као свуда у развијеном свету.

Back