Zašto će propasti Amerika

http://www.***********/file/7612915...v_-_Zasto_ce_propasti_Amerika__2000_.html?s=1

Izuzetno vredna knjiga Olega Platonova, ruskog istoricara. Kada sam je pre desetak godina citao, bio sam zapanjen kolicinom odlicnih opservacija i analiza na temu sve blize propasti americkog drustva koje ubrzanim koracima srlja u bezdan. Evo, sad je ima i na NET-u, zahvaljujuci kolegama iz Hrvatske ( onaj neustashki i anti europski deo:mrgreen: ), pa da vidimo kakvi su komentari Gospodo forumasi...

i ja sam negde cuo da su jevreju iscedili ameriku,i sad je fazon da se oni presele u eu brisel,da ce to biti nova superdzava

gjedam :eek:
ni ja ne kontam ko je ko
:cool:

Ne kontas ko je Dejvid Ajk? Evo, ja cu ti pomoci, on je prevarant i manipulator sirokih narodnih masa i iza njega stoje oni koji sve teorije zavere treba da diskredituju i usmere na pogresan trag. U tom smislu je i ona instant kvazi bljuvotina od filma - "Zeitgeist" i napravljena i toliko protezirana i hvaljena u medijima na sve strane, od, nazovi, strucnjaka za zavere, a u stvari sarlatana i agenata tih istih zaverenika, a u koje spada i gore navedeni Ajk. Zeitgeist je jos samo jedno u nizu njegovo kukavicje jaje.

Ne kontas ko je Dejvid Ajk? Evo, ja cu ti pomoci, on je prevarant i manipulator sirokih narodnih masa i iza njega stoje oni koji sve teorije zavere treba da diskredituju i usmere na pogresan trag. U tom smislu je i ona instant kvazi bljuvotina od filma - "Zeitgeist" i napravljena i toliko protezirana i hvaljena u medijima na sve strane, od, nazovi, strucnjaka za zavere, a u stvari sarlatana i agenata tih istih zaverenika, a u koje spada i gore navedeni Ajk. Zeitgeist je jos samo jedno u nizu njegovo kukavicje jaje.
Ајк манипулатор, Zeitgeist бљувотина :roll:
Титус, јел си то ти или ти је неко хаковао налог?!

Icke : I što je veoma čudno u mom životu, Rick, u nekih zadnjih desetak godina odkako sam odlučio da se malo pozabavim ovim, dolazim u susret s ljudima iz cijelog svjeta, tako sam samo u zadnje 2 godine prošao 21 zemlju, a neke od njih i više puta, a ono što sam primjetio je, da se svugdje ista priča ponavlja, bilo gdje da dodjem. I tako se pojavila i jedna tema, još prošle godine, u Maju '98. doduše to sam već prije bio čuo, ali sam to bio stavio na stranu, jer ipak nije bilo dovoljno dokaza. Radilo se o tome da su pojedinci viđali neke od ovih koji su uglavnom na visokim pozicijama vlasti - kako se u nekim momentima preobraze u reptilsku formu a onda opet nazad u ljudsku. A onda u periodu od samo 15 dana, u Maju, 1998. sreo sam 12 različitih ljudi, dok sam putovao po raznim djelovima Amerike, koji su mi ispričali istu priču. Pomislio sam, "Šta se ovo ovdje zaboga dešava ?! Kad sam se vratio nazad u Englesku, ista priča. Onda me je par ljudi koji su bili članovi "Doma Lordova," (House of Lords) u Londonu, pozvalo da dođem kod njih i da razgovaramo o toj manipulaciji, jer su i oni počeli shvatati šta se događa. I tako sam pričao s njima neko vrijeme a tu je bila i jedna dama koja je iznjela dosta interesantnih stvari u vezi princeze Dijane. Poslije sastanka, zamolio sam je da još malo porazgovaramo, na šta je ona pristala. Pitao sam je kako je došla do svih tih informacija o Dijani, a ona je odgovorila kako se njena najbolja prijateljica intezivno družila sa Dijanom više od 9 godina, i kako joj je ova povjerila puno stvari. Ona se čak pojavljivala i u štampi nekoliko puta, kao Dijanina najbolja prijateljica. U svakom slučaju, reče, "mislim da će ona ipak porazgovarati s tobom. Ona nije nikad niskim pričala". Tako sam ja otišao do nje, i njeno ime je bilo Christine Fitzgerald. Ona mi je onda počela da priča o toj vezi, o tome kako je kraljevska porodica tretirala Dijanu, što je stvarno bilo sramota. Ja nisam toj dami pominjao onu bizarnu priči koju sam čuo od mnogih, putujući po svijetu, i kako se razgovor odvijao, u jednom momentu ona je rekla, "Oh, znate li kako je Dijana zvala kraljevsku porodicu ?" Ne, rekoh, "pa recite." "Gušteri ili reptili", reče ona.
A onda je dodala, "Ona je govorila u najvećoj ozbiljnosti, Oni nisu ljudska bića !" Christine je onda nastavila : "Znaš, Windsori su reptilska rasa, oni nisu ljudi." I da su "britanska kraljevska porodica i njihovi srodnici, u stvari, reptilskog roda, odnosno da vode porijeklo od vanzemaljaca reptilske rase." I ja onda pomislih, "Bože blagi, pa ne valjda opet"
David Icke - "Najveća Tajna"

Ne, niko mi nije hakovao nalog. A ti meni reci da li smatras da je ovo ozbiljno, jer, ipak drzim da si ozbiljan covek.

Браво....ликови као он покушавају да исмејавају све теорије и оне озбиљне и да смуче народу читаву причу!

Ili, recimo, ovo...

U februaru prošle godine, kad sam bio u Južnoafričkoj Republici, sreo sam se sa jednim poznatim šamanom plemena Zulu:worth:. Proveo sam s njim 5 sati razgovarajući o raznoraznim temama. On je već tada sve znao o toj eliti, manipulaciji, njihovoj vezi sa vanzemaljcima i svemu tome. :dash:
On je već sada u svojim 80-tim godinama, tj. hoču da kažem da je živio dugo u Africi i da je veliki poznavalac afričkih legendi kao i svih tamošnjih zbivanja. Tako, kada smo razgovarali, rekao mi je da je u martu 97-me godine, to je znači prije augusta kad je Dijana poginula, dobio telefonski poziv od osobe koja se predstavila kao Princeza od Welsa i željela da razgovara sa njim. On naravno nije mogao da povjeruje u to u
prvom momentu a pogotovo kad je rekla da zove sa jednog telefona iz supermarketa. "Princeze ne zovu sa telefona iz supermarketa" - mislio je. Međutim, kad sam razgovarao sa Kristinom Fitzgerald, otprilike 2 mjeseca kasnije, koja je bila, kako sam već rekao, Dijanina najbliža prijateljica, ona mi je rekla kako to nije ništa čudno jer je Dijana znala da su njeni telefoni u Kensington Palati bili prisluškivani i kada je htjela da ima "čistu" liniju išla je da telefonira iz obližnjeg supermarketa. Jedan od njegovih učenika bio je Dijanin rođak i interesantno je da je ovaj šaman stalno pričao o vezi vanzemaljaca sa čovječanstvom kao i o svojim ličnim iskustvima sa njima, od kojih su neka stvarno nevjerovatna. U svakom slučaju ona mu je tada rekla da bi željela da razgovara s njim jer bi htjela da objelodani nešto u vezi sa Vindzorima (britanskom kraljevskom porodicom), što bi moglo da potrese cijeli svijet i da želi savjet na koji način bi bilo najbolje da to učini. Isto tako kada sam razgovarao sa jednom ženom koja se zove Arizona Wilder, koja je tvrdila da je izvodila satanističke rituale za britansku kraljevsku porodicu, ona mi je rekla da je Dijana znala da su oni bili u suštini reptili sa sposobnošću preobražavanja za vrijeme tih rituala, onda sam pitao ovog šamana šta je to u stvari bilo što je Dijana htjela da otkrije u vezi Windsora, na šta je on odgovorio : "Ja stvarno ne mogu da ti kažem jer je nevjerovatno strašno - ne bih želio da upadnem u još veće neprilike". Onda sam ja rekao kako ja već odavno znam da su Windsori upleteni u operaciju rasturanja droge svjetskih razmjera i kako je i Dijana znala da su oni bili u to upleteni. On je samo zatresao glavom i rekao : "Ne, ne - nešto mnogo gore nego to".
Ja idem opet nazad dole, tako da ću vjerovatno uskoro saznati od njega o čemu se tačno radi. A onda je Arizona Wilder nekako upala na scenu poslije Kristine Fitzgerald.
Naišao sam na nju u Los Angelesu, tj. u blizini Los Angelesa. U stvari, nisam išao da razgovaram s njom u vezi ovih reptila sa sposobnošću preobražavanja iz jednostavnog razloga što ja u to vrijeme još uvijek nisam javno o tome govorio, nego sam samo skupljao informacije. Otišao sam da razgovaram s njom o ritualima za koje je govorila da je izvodila za britansku kraljevsku porodicu, kao i Bushovu, Kissingerovu porodicu i ostale njima sličnim u Americi. Iako Arizona Wilder danas ima crvenu kosu, ona je u stvari plavuša sa prodornim plavim očima, i ta plava kosa i plave oči se stalno javljaju zajedno sa ovim stvarima, recimo svi oni koji su bili uključeni u Projekat "Monarh" bili mahom plavokosi sa plavim očima. I tako ja odoh kod nje da razgovaram o tim ritualima koje je izvodila i ona mi je onda ispričala sve u vezi satanističkih rituala koji su se održavali u Balmoralu u kojima, znaš, - žrtvuju i ljude, kao i onih u Kraljičinoj Palati u Škotskoj a takođe i u dvorcu Glames (Glames Castle) koji su Fritz Springmeier and Cisco Wheeler pomenuli u njihovoj knjizi ("Mančurijski Kandidat").

483px-America2009sm.JPG

Слаба прогноза...морају и нејтив американс, да добију држау!

David Icke - "Najveća Tajna"

Ne, niko mi nije hakovao nalog. A ti meni reci da li smatras da je ovo ozbiljno, jer, ipak drzim da si ozbiljan covek.
И мени прича о рептилима делују као жешћи трип, али то је само једна у мору тема о којима је писао. Зашто би због тога био манипулатор? Није уперио пиштољ ка теби, па рекао мораш да ми верујеш. Човек је отворено рекао оно што мисли и без обзира да ли је тачно или не, требала је петља за тако нешто. Нема разлога да се због тога одбаци све друго, поготово ако се може проверити и ако о томе говоре многи други истраживачи.

Него, шта ћемо са Zeitgeistom? Где су те "бљувотине" које помињеш?

И мени прича о рептилима делују као жешћи трип, али то је само једна у мору тема о којима је писао. Зашто би због тога био манипулатор? Није уперио пиштољ ка теби, па рекао мораш да ми верујеш. Човек је отворено рекао оно што мисли и без обзира да ли је тачно или не, требала је петља за тако нешто. Нема разлога да се због тога одбаци све друго, поготово ако се може проверити и ако о томе говоре многи други истраживачи.

Pa nisu ni "vidovita Zorka" ili Kleopatra uperile pistolj ni u koga ali su dobili prostor u medijima i odatle manipulisali zrtvama.Kako ne razumes da ta prica o reptilima, zapravo diskredituje svaku ostalu pricu, makar bila i istinita. Jer, najlakse je zbuniti i odvratiti ljude od toga da se pozabave zaverama na taj nacin sto ce im se sve smuciti i uciniti debilnim i fantasticnim, a to upravo radi Ajk. On je tu pricu o reptilima progurao uz sve ostale price, tako da u zbiru to sve daje jednu krajnje sumnjivu teoriju koja i zbunjuje i odvraca ljude od razmisljanja. To je stari dobri trik kojim se sluze obavestajne agencije i kada je smer obrnuti, kada se zeli progurati neka laz. Tada se ona upakuje u oblandu od istine i servira naivnom konzumentu, koji sve to onako u paketu proguta i olize brnjicu. To je ujedno i odgovor na drugi deo tvog pitanja o "revolucionarnom" dokumentarcu "Zeitgeist" i svoj sili propagande i ushicenja koje ga prati medju mladim konzumentima, kao nekada hipi new age prose ravanje sa svojim instant kvazi odgovorima na religijske i filosofske teme i gomile onih koji su u te kojestarije i smicalice "iluminata" poverovali i postali deo jednog sireg subkulturnog pokreta u reziji i za ciljeve novog svetskog poretka.
Razmisli malo o filmu i o tome kakvu sustinsku poruku on nosi ( izuzmi delove o manipulaciji i kontroli bankarskog sistema i onaj o 9/11, jer tu se nema sta prigovoriti, ali je to svakome ko se hteo pozabaviti materijom, dobro poznato i nista novo nije receno ) i mozda ces razumeti koliko je film zapravo opasan i podmukao projekat iza koga stoje, ocigledno, malo drugacije sile od onih za koje si u prvi momenat mislio da stoje.

Ma nema nishta od tog sexa. Ameri ce da budu u finansijskim g.ovnima josh neko vreme ali ce se na kraju izvuci. To ce da se odrazi i na porast krinminala i na sve ostalo ali da propadnu i da ce da se promene granice, to su priche za malu decu. Nishta se nece promeniti.

Само да прође овај буџет од 3,6 билиона долара и САД ће веома брзо пропасти. Популарност Обаме пада, стручњаци упозоравају да је ово пут у још већу кризу која ће довести до колапса целог система финансија, све више амера из дана у дан остаје без посла...

Pa nisu ni "vidovita Zorka" ili Kleopatra uperile pistolj ni u koga ali su dobili prostor u medijima i odatle manipulisali zrtvama.Kako ne razumes da ta prica o reptilima, zapravo diskredituje svaku ostalu pricu, makar bila i istinita. Jer, najlakse je zbuniti i odvratiti ljude od toga da se pozabave zaverama na taj nacin sto ce im se sve smuciti i uciniti debilnim i fantasticnim, a to upravo radi Ajk. On je tu pricu o reptilima progurao uz sve ostale price, tako da u zbiru to sve daje jednu krajnje sumnjivu teoriju koja i zbunjuje i odvraca ljude od razmisljanja. To je stari dobri trik kojim se sluze obavestajne agencije i kada je smer obrnuti, kada se zeli progurati neka laz. Tada se ona upakuje u oblandu od istine i servira naivnom konzumentu, koji sve to onako u paketu proguta i olize brnjicu.
Ствар је мало компликованија. Аутор Zeistgeista je Jordan Maxwell, ево и зашто http://www.jordanmaxwell.com/articles/astrotheology/index.html , такође постоје његова предавања на нету и за остале две теме из филма. Што се Ајка тиче, човек је познат по томе што јавно износи све што му падне на памет, онако без устручавања и ја то поштујем. Могући разлог зашто је пласирао ту причу о рептилима јер његово запажање да је већина владара широм света (између осталих и америчких председника) у крвом сродству и да то сеже у далеку прошлост преко средњевековне Европе, све до Сумера где се према записима на њиховим глиненим плочицама наводно искрцала ванземаљска цивилизација да би експлоатисали ресурсе, пре свега злато. Такође му је запала за око чињеница да је Велика Британија као релативно мала земља својевремено била светска супер сила у којој "Сунце никада није залазило", па је на све то још накалемио и бројне скулптуре митолошких (рептоликих) бића широм "хришћанске" Европе и исповести неких људи са разних континената и добио то што је добио - причу о рептилима. Знам сигурно да то не ради да би покопао "теорије" завере, једноставно је убеђен у то. Али понављам, то је његов проблем, паметан човек неће због тога одбацити све друго.
To je ujedno i odgovor na drugi deo tvog pitanja o "revolucionarnom" dokumentarcu "Zeitgeist" i svoj sili propagande i ushicenja koje ga prati medju mladim konzumentima, kao nekada hipi new age prose ravanje sa svojim instant kvazi odgovorima na religijske i filosofske teme i gomile onih koji su u te kojestarije i smicalice "iluminata" poverovali i postali deo jednog sireg subkulturnog pokreta u reziji i za ciljeve novog svetskog poretka. Razmisli malo o filmu i o tome kakvu sustinsku poruku on nosi ( izuzmi delove o manipulaciji i kontroli bankarskog sistema i onaj o 9/11, jer tu se nema sta prigovoriti, ali je to svakome ko se hteo pozabaviti materijom, dobro poznato i nista novo nije receno ) i mozda ces razumeti koliko je film zapravo opasan i podmukao projekat iza koga stoje, ocigledno, malo drugacije sile od onih za koje si u prvi momenat mislio da stoje.
За мене је био условно речено револуционаран само први део, јер ми је помогао да уочим недостајући линк између главних религија у свету (пре свега хришћанства) и астрологије као ултимативног знања и истине која ми је одавно позната.

http://www.***********/file/7612915...v_-_Zasto_ce_propasti_Amerika__2000_.html?s=1

Izuzetno vredna knjiga Olega Platonova, ruskog istoricara. Kada sam je pre desetak godina citao, bio sam zapanjen kolicinom odlicnih opservacija i analiza na temu sve blize propasti americkog drustva koje ubrzanim koracima srlja u bezdan. Evo, sad je ima i na NET-u, zahvaljujuci kolegama iz Hrvatske ( onaj neustashki i anti europski deo:mrgreen: ), pa da vidimo kakvi su komentari Gospodo forumasi...

imam komsiju. rusofila.:think:

nije 2 knjige procitao u zivotu a ni ta jedna koju je procitao nije od dostojevskog (knjiga o milutinu inace)

istina, ana karenjina mu je poznat pojam (ima sina u srednjoj, ne ana nego on) i zna da se bacila pod voz. a i ispao je jako pametan kad je kumu rekao da je taj njen neki veliki grof koji je poginuo u srbiji braneci srbe od turaka. odmah uz karadjordja je poginuo... ko da ga gledam kako lezi, ovako...

o mrtvim dusama ne bi. on je covek pravoslavan, svakog badnjeg dana unosi badnjak a na petak onaj veliki posti... mrtve duse, boze me sacuvaj

klasicnu muziku prezire. onako na neslusanje. nikad nije slusao ali prezire.

cajkovski doesn't ring a bell. cak ni kad kazes 1812ta.

labudovo jezero je bilo pre neku godinu kod kraljeva... u stvari nije bas jezero nego reka ibar ali bilo je labudova

ne voli ni kauboje i indijance istina ali za tarasa buljbu i hadzi murata nije ni cuo.

kozake je inace video par puta na televiziji kad su dolazili u beograd

pugacev se ne povezuje sa ekatarinom velikom (za nju naravno da je cuo, opet sin u srednjoj). u stvari ne povezuje se ni sa cim. mozda sa jermakom. tj ni sa cim.

obozava ruski fudbal a u engleskoj navija za celzi

automobili ruski jesu losi ali to su komunisti krivi. mada u ladu samaru moze da se stavi motor od porsea i ide bolje nego... porse

ukrajince ne moze da smisli (opet na nevidjeno. u stvari na neznanje vise. komsinicu milijanu obozava, narocito njene orasnice ali ona cuti da joj je deda bio ukrajinac, cisto da komsiji ne bude neprijatno, dobar je covek pa da se ne uzbudjuje).

izraz kijevska rusija za njega znaci da ce jednog dana rusija da se ponovo pita u kijevu. ako se on pita bice tako i nikako drugacije. dajte molim vas jos jednu orasnicu, da zasladim usta posle mucenice.

od rusa zna za putina (cak cuva i magazin sa njegovom slikom na naslovnoj strani. vidi kakav je!! dzudista. pa jos peca go do pojasa (ovo malo nesigurno, u pola glasa)), staljina (dzaba sto je gruzin - bio rus i komunista isto ko nas tito samo sto je bio rus), lenjina, lajku...

pravi rusofil

napomena: prvo se ljutio kad mu kazem da je rusofil ali sad kad zna sta to znaci (sin u srednjoj) ponosan je kad mu se tako obratim:super:

Ствар је мало компликованија. Аутор Zeistgeista je Jordan Maxwell, ево и зашто http://www.jordanmaxwell.com/articles/astrotheology/index.html , такође постоје његова предавања на нету и за остале две теме из филма. Што се Ајка тиче, човек је познат по томе што јавно износи све што му падне на памет, онако без устручавања и ја то поштујем. Могући разлог зашто је пласирао ту причу о рептилима јер његово запажање да је већина владара широм света (између осталих и америчких председника) у крвом сродству и да то сеже у далеку прошлост преко средњевековне Европе, све до Сумера где се према записима на њиховим глиненим плочицама наводно искрцала ванземаљска цивилизација да би експлоатисали ресурсе, пре свега злато. Такође му је запала за око чињеница да је Велика Британија као релативно мала земља својевремено била светска супер сила у којој "Сунце никада није залазило", па је на све то још накалемио и бројне скулптуре митолошких (рептоликих) бића широм "хришћанске" Европе и исповести неких људи са разних континената и добио то што је добио - причу о рептилима. Знам сигурно да то не ради да би покопао "теорије" завере, једноставно је убеђен у то. Али понављам, то је његов проблем, паметан човек неће због тога одбацити све друго.

Mitoloskih prica ima raznih, i svi mi, ne samo kraljevske kuce, vodimo poreklo iz neke antike, ali ono sto Ajk radi je obicna banalizacija mitologije, a u kombinaciji sa istinitim dogadjajima i ljudima to daje opasnu tvorevinu koja ne samo da potkopava i deplasira svaku pricu o zaverama vec daje alibi onima koji iza zavera stoje da se pozovu na njegove nedokazane teorije kao primer za sve druge koji o zaverama govore i pisu i da ih, onako u paketu javno ismeju.Eto zasto je Ajk opasan i stetan.

За мене је био условно речено револуционаран само први део, јер ми је помогао да уочим недостајући линк између главних религија у свету (пре свега хришћанства) и астрологије као ултимативног знања и истине која ми је одавно позната.

Dobro je da si uocio tu vezu, svakako da je za nekog ko se bavi astrologijom ona bitna, jer je to prosto neodvojivo. Ipak, za nekog ko je na temi "evolucija vs kreacija" tako strasno branio teoriju o mladoj zemlji, tj od starosti od samo nekoliko hiljada godina i skoro doslovnom tumacenju biblije, to je poprilicno neverovatno i kontradiktorno. Jer, u filmu se, kao sto si imao prilike primetiti, takva teorija ismejava ( sa cime se ja slazem ), ali se istovremeno na istinite stvari vezano za kult obozavanja sunca i predanja i zapise u vezi sa tim, nakalemljuje i gomila neproverenih i, po mom misljenju, netacnih i olako protumacenih istorijskih dogadjaja i licnosti. Negirati postojanje Isusu, predtaviti ga kao samo jos jedan u nizu "solarnih Bogova", onako lakonski, bez dodatnih pitanja i podpitanja, jeste ne samo sarlatanski vec i opasno i sa nekim skrivenim ciljem. Ja sam imao prilike procitati, na svoju srecu i radost jos dosta materijala osim biblije, pre svega ranohriscanske, apokrifne, gnosticke spise, i uopste nisam sklon da negiram postojanje Isusovo, ma ko on zaista bio i bez obzira da li je bezgresno zacet ili ne.
Tako, prijatelju, nemoj bas odmah i na prvu loptu da reagujes i odmah da poverujes svemu i svacemu, ma koliko ti to dotad bilo nepoznato i cinilo ti se kao naistinitije, jer mozes doci u situaciju da ti se ono u sta si iskreno verovao pre samo par godina i sta si bezpogovorno zastupao ( kao teorija o mladoj zemlji ), nesto kasnije ucini smesnim i da pocnes da negiras samog sebe.

Back