zasto 064 ?

• Začetnik teme Začetnik teme duduk
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
MTS-064 ima vise korisnika pa 6 broja ne mogu da ih pokriju (oni stavise imaju i 065 mrezu za svaki slucaj)... Mobtel takodje danas ima vise od milion korisnika, ali oni nisu pogasili neke stare 6-cifrene brojeve, tako da pola brojeva na Mobtel-u su 6-cifreni, dok su ostali sa 7 cifara...

Incognito:
MTS-064 ima vise korisnika pa 6 broja ne mogu da ih pokriju (oni stavise imaju i 065 mrezu za svaki slucaj)... Mobtel takodje danas ima vise od milion korisnika, ali oni nisu pogasili neke stare 6-cifrene brojeve, tako da pola brojeva na Mobtel-u su 6-cifreni, dok su ostali sa 7 cifara...

7 cifreni brojevi su iskljucivo pre paid. a zasto su sestocifreni...pa, mogu samo da nagadjam. u stvari, ko da je bitno.

MTS064 nikad nije imao 6-cifrene brojeve, u startu su davali samo 7-cifrene brojeve.
Verovatno jer su od samog pochetka obezbedili "shiru" centralu, ipak je 064 krenuo dosta kasnije nego 063.

Takodje, sa pochetkom pre-paida na Mobtelu, obe vrste, i pre- i post- su imale 6 brojeva, dok centrala nije postala tesna.

Ustvari, ima i 6-cifrenih na 64-ci, ali koliko sam mogao da primetim ranije, to su sluzhbeni brojevi.

PS
Komedija : kad sam negde '96-7 uzeo prvu 063 karticu, neupuceni su me stalno pitali "otkud tebi broj u Sloveniji?" (Celje je u ex-YU imalo pozivni 063) :lol:

Incognito?! Jesi li ti neki glup? verovatno imas 064 karticu! pa znas da je 064 SELJACKA mreza. i nisu pola brojeva u 063 6cifreni, to su samo post-paid(znas to je ono sto se placa preko mesecnog racuna). a mobtel ima isto korisnika koliko i telekom samo to ne ukljucuje u reklamnu kampanju jer je seljacki!

Incognito?! Jesi li ti neki glup? verovatno imas 064 karticu! pa znas da je 064 SELJACKA mreza? i nisu pola brojeva u 063 6cifreni, to su samo post-paid(znas to je ono sto se placa preko mesecnog racuna). a mobtel ima isto korisnika koliko i telekom samo to ne ukljucuje u reklamnu kampanju jer je seljacki!

Back