RAT U LIBIJI 2. deo

Да ли сте за признавање побуњеничких пацова за легитимне представнике Либије

• Да

• Не

• Не знам шта да мислим

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Saramat

Ističe se
Poruka
2.985
Интересује ме мишљење форумаша о томе колико ова наша влада слуша глас нас грађана Србије :think:
Што се мене тиче поручио бих Г-дин Тихомиру да се не слажем са његовом писанијом што се тиче ДС и БоТа, нема тих речи којима се њихово издајство може описати:rtfm:
http://www.peticije24.com/signatures...lade_u_libiji/
Линк је ка петицији против признавања побуњениka за легитимне представнике Либијског народа :rtfm:

Poslednja izmena od moderatora:
Ja sam rekao svoje misljenje. Sto pre pobunjenici dodju na vlast to ce se pre razocarati narod jer ce videti da nece bolje ziveti...pa ce im posle postati sve jedno ko je na vlasti...to je proces demokratije. Zlo je kad postoji apsolutizam..A zasto je zlo? Zato sto nije prirodno da postoje bogovi i narod..a tako je sa apsolutizmom. Gadafi je imao svu mogucu moc i radio je sta je hteo, jednostavno to do*urci narodu...Ne bih ulazio u to da li je radio dobro.. Uglavnom jeste. Ali ako se uspostavi demokratija mozemo ocekivati jeftinije gorivo u svetum :) tako da je bolje da se gadafiju uzmu sve poluge vlasti..Bolje je za svet...a bolje je i za njihov narod , jer ce doziveti duhovni preobrazaj i prestace da veruju u cuda...

Ja sam rekao svoje misljenje. Sto pre pobunjenici dodju na vlast to ce se pre razocarati narod jer ce videti da nece bolje ziveti...pa ce im posle postati sve jedno ko je na vlasti...to je proces demokratije. Zlo je kad postoji apsolutizam..A zasto je zlo? Zato sto nije prirodno da postoje bogovi i narod..a tako je sa apsolutizmom. Gadafi je imao svu mogucu moc i radio je sta je hteo, jednostavno to do*urci narodu...Ne bih ulazio u to da li je radio dobro.. Uglavnom jeste. Ali ako se uspostavi demokratija mozemo ocekivati jeftinije gorivo u svetum :) tako da je bolje da se gadafiju uzmu sve poluge vlasti..Bolje je za svet...a bolje je i za njihov narod , jer ce doziveti duhovni preobrazaj i prestace da veruju u cuda...

Па пре двадесет година би се сложио са твојим мишљењем, али ме је стварност променила :think: Ево нпр. стање у Србији.Већина грађана не подржава званичну политику ни у економској сфери, ни у политичкој сфери, ни у социјалној сфери, просто речено ни у једном сегменту .Али упркос томе што смо освештени ми не можемо да утичемо јер су те тзв.демократе узурпирали све електронске и све штампане медије, опозицију су поткупили и специјалним методама разјединили и расцепкали, народ су осиромашили и оставили без посла па би за радно место и плату од 15000 динара убили и сопствену мајку :sad2: Према томе штакорима се несме дозволити да дођу на власт :rtfm: Ако дођу као што је код нас случај, држава и народ су нахебали :think:

ko ima vlast u Libiji?
mi samo treba da priznamo realnost
ako je to Gadafi, OK priznavaćemo njega, ali ako nije valjda ćemo priznati onoga ko jeste
nije na nama da biramo onoga ko nam se više sviđa

Prvo što će pobunjenička vlada uraditi u znak zahvalnosti Srbiji za priznanje biće priznanje Kosova. Jer će Amerika i ostali patroni to od njih tražiti, a oni se dakako neće libiti da to učine. Na listi zemalja koje priznaju ubrzo će biti i Libija

Inace zamolio bih ako neko zna sta se desilo sa maltretiranom, pretucenom, i verovatno silovanom novinarkom Libijske televizije?

Kidnapovali su je i maltretirali NATO pacovi i od tad se nista dalje ne zn...

Mada su se pojavile informacije da su je libijske snage oslobodile i da je sad u Sirtu?

Evo videa kojeg su snimali pacovi dok su je maltretirali:

[youtube]Ilq-J5WXKwo&feature=player_embedded
[/youtube]

310567_210691945652565_203175053070921_508792_1878379_n.jpg

Ako neko ima neke informacije?

P.S.
A nasa vlada priznaje te i takve teroriste koji se izivljavaju nad zenama....:(

...

Poslednja izmena:
A šta ako Gadafi povrati vlast čemu se nadamo, hoćemo li onda povući priznanje? Potez je štetan, izdajnički, nepotreban i definitivno preuranjen ako je već do njega moralo doći, a ne vidim zašto. Jer naše firme nikad više neće tamo dobiti poslove. Dobiće isto što dobijaju i u Iraku u kome je za vrijeme SAdama bilo čudo naših firmi, a sad možeš ići kao pomoćna radna snaga za Blackwater i slično.

Поодавно наша држава не води самосталну политику и не штити сопствене интересе,тако да ме ништа што дође из Владе или од Вледе сРБИЈЕ не изненађује.Ова држава саму себе и свој народ живе сахрањује,па му ( јој ) Либија дође ко колатерална штета.Чим "запад" неког подржава јасно је колика је количина правде,истине и поштења у оптицају.

vd:

ko ima vlast u Libiji?
mi samo treba da priznamo realnost
ako je to Gadafi, OK priznavaćemo njega, ali ako nije valjda ćemo priznati onoga ko jeste
nije na nama da biramo onoga ko nam se više sviđa

Па у реду, али не можемо мењати признање сваких 15 дана како ко има иницијативу на фронту :dontunderstand: Да не спомињем Русе али бар Кинези имају мудрости а још нису признали побуњеничке пацове :think: По теби је нормално да онда све земље признају независност Космета :think:

Па у реду, али не можемо мењати признање сваких 15 дана како ко има иницијативу на фронту :dontunderstand: Да не спомињем Русе али бар Кинези имају мудрости а још нису признали побуњеничке пацове :think: По теби је нормално да онда све земље признају независност Космета :think:
koliko treba da prođe vremena da ovo što sad neki zovu pacovima pređe u legitimnu vlast?
sve je stvar procene
ako verujemo da će Gadafi ostati na vlasti onda treba i dalje priznavati njega.
što se tiče Kosova stanje je slično
države koje smatraju da je ono nezavisno ga i priznaju.

vd:
koliko treba da prođe vremena da ovo što sad neki zovu pacovima pređe u legitimnu vlast?
sve je stvar procene
ako verujemo da će Gadafi ostati na vlasti onda treba i dalje priznavati njega.
što se tiče Kosova stanje je slično
države koje smatraju da je ono nezavisno ga i priznaju.

Па није ствар сматрања већ интереса и принципа :think: Да ли је наш интерес да признамо владу која ће колко већ сутра признати независност Космета а са друге стране МИП покушава да спречи талас признавања :dontunderstand: Да ли је интерес наш да пошаљемо слику како ми у сличним ситуацијама деламо а тражимо од других држава да се одупру притиску за признавање Космета :dontunderstand:

НАТО-а прекршио Резолуцију Уједињених нација - Скандал се шири ... Јуче постало јасно да Специјалне јединице НАТО-а делују на територији Либије ...

НАТО-а сишао са небеса у Либију
хттп://ввв.коммерсант.ру/доц/1757886
Цитат: Данас је постало јасно да су НАТО специјалне снаге ангажоване у копненим операцијама у Либији на страни побуњеника. Новинари су открили један од командних центара распоређених од стране француских и британских за координацију побуњеника. Представник либијског команданта опозиције признао да је операција за зауѕимање главног града је била планирана од стране НАТО. И британски медији и не поричу да су НАТО специјалне снаге играле главну улогу у нападу на Триполију. Очигледно, велики међународни скандал је превара. Међу најгласнијим критичарима НАТО, Москва ће очигледно дуго тврдити да резолуција Савета безбедности УН, који морају да поштују о нато, забрањује употребу копнених снага.

ово је превод бориног поста. мало гугл, мало ја

Па није ствар сматрања већ интереса и принципа :think: Да ли је наш интерес да признамо владу која ће колко већ сутра признати независност Космета а са друге стране МИП покушава да спречи талас признавања :dontunderstand: Да ли је интерес наш да пошаљемо слику како ми у сличним ситуацијама деламо а тражимо од других држава да се одупру притиску за признавање Космета :dontunderstand:
da li to znači da ne treba da promenimo mišljenje ni za 100 godina?
mislim nekad je bilo ljudi koji su verovali da je zemlja ravna ploča.

vd:
da li to znači da ne treba da promenimo mišljenje ni za 100 godina?
mislim nekad je bilo ljudi koji su verovali da je zemlja ravna ploča.

Па добро, ајде да прво прође 100 дана па ћемо видети шта ћемо за 100 година :think: А што се тиче да је земља равна плоча ту теорију управо заступају овај људски олош из Бенгазија :whistling:

kolega sa foruma je kvalitetnije preveo tekst, pa evo boljeg prevoda. sustina je ista

Цитат: Данас је постало јасно да специјалне снаге НАТО-a учествују у копненим операцијама у Либији на страни побуњеника. Новинари су открили један од kомандних центара са французима и британцима који координишу побуњенике. Представник команданта либијске опозиције признао је да је операција за заузимање главног града је била планирана од стране НАТО. Британски медији потврђују да су НАТО специјалне снаге играле главну улогу у нападу на Tриполи. По свему судећи следи велики међународни скандал. Међу најгласнијим критичарима НАТО је и Москва која одавно наглашава да резолуција Савета безбедности УН, коју мора да поштује и НАТО, забрањује употребу копнених снага.

Back