Zarko Korac: "Podrzacemo vladu DSS-DS"!

Chávez

Primećen član
Banovan
Poruka
955
http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=1&status=jedna&vest=98011&datum=2006-12-28

Ko bi bio u toj idealnoj vladi?
- Najbolje bi bilo da buduću vladu formiraju DS, naša koalicija i manjinske stranke. Ali, lično ne verujem da će te tri grupacije zajedno obezbediti većinsku podršku u parlamentu.

Koja je, onda, vlada realna?
- Vlada čiju će okosnicu činiti DS i DSS.

Kakva je vaša pozicija u tom slučaju?
- Ulazimo u parlament, ali ostajemo van te vlade i njeni najveći kritičari.

Da li je moguće da, kao što je to radio SPS, podržite manjinsku vladu DS i DSS, ako te dve stranke ne budu imale više od 126 poslanika? Ili, ako bude pritisaka sa zapada?
- Ne. Jedina mogućnost koju vidim jeste da naša koalicija tu podršku oroči na godinu dana i uslovi donošenjem niza proevropskih zakona. A potom da se ponovo ide na izbore.

Chávez:
Ово је сасвим довољно упозорење свима онима који размишљају да свој глас дају ДСС-у. Сваки глас Коштуници исто је што и глас ДС-у или ЛДП-у.

Морам да ти искрено признам да нисам баш најсигурнији да ћу уопште изаћи на изборе уколико се ДСС не буде јавно огласио поводом могуће "кохабитације" са ДС и ЛДП-ом.
Не знам ...

Moze Korac da planira podrsku kome hoce, ali po ovom pitanju se DSS vec izjasnio:

Demokratska stranka Srbije sigurno neće praviti koaliciju sa Čedom i Čankom, a o eventualnom savezu sa radikalima ili DS-om odlučiće organi stranke
BEOGRAD (SINA/Politika) – INTERVJU
Aleksandar Popović, potpredsednik Demokratske stranke Srbije i ministar nauke i zaštite životne sredine, potvrđuje u razgovoru za „Politiku” da zaista postoje šanse da DSS vodi i sledeću srpsku vladu.
....

• A to su?

– Stranke centra i desnog centra. Siguran sam da ni pre ni posle izbora neće biti koalicije sa strankama kao što su Liberalno-demokratska partija i Liga socijaldemokrata Vojvodine, na primer.

• Osim LDP-a i LSV-a, postoje li još neke stranke neprihvatljive za saradnju za DSS?

– Moj stav je sasvim jasan – DSS ne može da pravi koaliciju sa strankama koje se zalažu za nezavisnost Kosova i Metohije. Nikada i nikako. Ali, i nezavisno od odnosa prema Kosmetu, stranka čiji visoki funkcioneri žale što čelnike drugih stranaka nisu stavljali u prtljažnike automobila, i čiji članovi prekidaju promotivne skupove drugih stranaka, imaju, za mene, neprihvatljivo ponašanje da bi bili u demokratskim okvirima. Možemo da se ne slažemo u stavovima, to ne bi trebalo da bude čudno, ali ne želim da imam ništa zajedničko sa onima koji se zalažu za fizičku odmazdu nad političkim protivnicima.
http://www.sina.org.yu/test/vest.php?id=13221

Chávez:
http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=1&status=jedna&vest=98011&datum=2006-12-28

Ko bi bio u toj idealnoj vladi?
- Najbolje bi bilo da buduću vladu formiraju DS, naša koalicija i manjinske stranke. Ali, lično ne verujem da će te tri grupacije zajedno obezbediti većinsku podršku u parlamentu.

Koja je, onda, vlada realna?
- Vlada čiju će okosnicu činiti DS i DSS.

Kakva je vaša pozicija u tom slučaju?
- Ulazimo u parlament, ali ostajemo van te vlade i njeni najveći kritičari.

Da li je moguće da, kao što je to radio SPS, podržite manjinsku vladu DS i DSS, ako te dve stranke ne budu imale više od 126 poslanika? Ili, ako bude pritisaka sa zapada?
- Ne. Jedina mogućnost koju vidim jeste da naša koalicija tu podršku oroči na godinu dana i uslovi donošenjem niza proevropskih zakona. A potom da se ponovo ide na izbore.
podrshka manjinskoj vladi moze da bude veoma mocna pozicija...
dok se nosioci mandata ne polakome na novac... :(

ja sam protiv bilo kakve podrshke Mlohavom! 8)

urospo:
Moze Korac da planira podrsku kome hoce, ali po ovom pitanju se DSS vec izjasnio:

Па јесте, ДСС се изјаснио против коалиције са ЛДП-ом али није се изјаснио против подршке ЛДП-а мањинској влади ДСС-ДС, а то је управо оно на шта се рачуна и о чему је Кораћ говорио.

Chávez:
Па јесте, ДСС се изјаснио против коалиције са ЛДП-ом али није се изјаснио против подршке ЛДП-а мањинској влади ДСС-ДС, а то је управо оно на шта се рачуна и о чему је Кораћ говорио.

– Moj stav je sasvim jasan – DSS ne može da pravi koaliciju sa strankama koje se zalažu za nezavisnost Kosova i Metohije. Nikada i nikako.

Nikako znaci da otpada mogucnost podrske, i bilo kakve saradnje i sl.

Pa ko je lud da ima bilo kakve veze sa tom sektom.

Back