Truman
Elita
- Poruka
- 23.382
Korać nije rekao da do bitke nije došlo. Ali dosta toga jeste izmišljeno. Miloš Obilić skoro sigurno nikada nije postojao.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Naravno. Staroverni praznik boga Svetovida.Ja ne volim simboliku Vidovdana, Sveti Vid uopšte nije hrišćanski, to je najveći slovenski Svevid. To nema nikakve veze sa hrišćanstvom, ali crkva mudro ćuti. Vidovdan je paganski običaj, predhrišćanski. Preporučujem svima da pročitaju knjigu „Lazar Hrebeljanović“ o knezu Lazaru, ona jasno pokazuje da do 19. veka taj Vidovdanski mit nije postojao. On je izmišljen da se podrži srpska borba za nacionlano oslobođenje. To je izmišljena priča koja je samo bleda kopija „Poslednje Isusove večere“ u Novom zavetu, kaže Korać.
https://www.politika.rs/sr/clanak/6...izmisljen-a-vidovdan-je-paganski-obicaj-video
Ima li istine u ovome sto korac prica.
Ja ne volim simboliku Vidovdana, Sveti Vid uopšte nije hrišćanski, to je najveći slovenski Svevid. To nema nikakve veze sa hrišćanstvom, ali crkva mudro ćuti. Vidovdan je paganski običaj, predhrišćanski. Preporučujem svima da pročitaju knjigu „Lazar Hrebeljanović“ o knezu Lazaru, ona jasno pokazuje da do 19. veka taj Vidovdanski mit nije postojao. On je izmišljen da se podrži srpska borba za nacionlano oslobođenje. To je izmišljena priča koja je samo bleda kopija „Poslednje Isusove večere“ u Novom zavetu, kaže Korać.
https://www.politika.rs/sr/clanak/6...izmisljen-a-vidovdan-je-paganski-obicaj-video
Ima li istine u ovome sto korac prica.
dijalektika
kao kad ti neki bezboznik sa teme osporava paganstvo
kao pocetak raspada Juge i desavanja u Sloveniji...vojnij Bahrudin i njegova izjava,,,kako ja kontam, oni hoce da se otcepe, a mi im, kao ne damoSuština je da pojedinci koji inače bespoštedno brane sve režimske i komunističke laži, instinktivne brane i kosovski mit, samo zato što ga napada Korać.
A on opet potpuno nepotrebno pokušava poentirati na odstupanjima između kosovskog mita, kulta i stvarnih istorijskih dešavanja, kriveći za to nekakve nacionalne snage. Ovi jedva potrčali da to budu.
Otprilike, Korać kao napada srpstvo, a oni ga kao brane.
Komesarsko zajebavanja Srba.
Puno "vekovnih" srpskih običaja je nastalo tek u 19.st.
Nova država je trebala svoje tradicije i dogme o zajedničkoj povijesti njenih stanovnika iako je većina došla u Srbiju tek sto godina ranije.