Zarada na netu - GRAFICKI DIZAJN

Prvo se registrujes kao dizajner, pa trazis konkurse - logotipi, vizitke, baneri, web dizajn itd.
Kad odaberes, pogledas sta se trazi, pa naravno nacrtas nesto. Izbacis primer rada (png format) na konkursu, narucilac konkursa te oceni, kaze da li treba dorada itd. posle ide odabir najboljeg rada.Ako te izabere, predajes original fajlove, i to u eps, ai, png formatu uglavnom. Tako da, kad radis u corely, sacuvas kao cdr. , izvozis kao png, a ako pobedis izvezes cdr u ai i u eps format.
Kad se preda rad, primis pare na sajt, a sa sajta na skrill ili na Payzu. Da bi uzeo pare sa Skrill-a ili monebookersa, moras da imas devizni racun u banci, da ga verifikujes na Skrillu/Payzi.

Aha. A kada snimam fajlove koje uradim to radim preko Exporta u Corel Drawu? I pitanje video sam da si pisao na blogu o Payzi,imam racun,a imam i devizni racun u banci,ali pise mi da uplatim 50$ na payzu da bi mi aktivirali Bank wire,a jel bi moglo kao sto si ti napisao na blogu da im posaljem kopiju licne i kopiju onog papira iz banke sa swift kodom i podacima?

Ja sam verifikovao dok su kartice još radile, ali znam da su posle toga neki verifikovali tako što su ih kontaktirali na wjunctionu (imaju official thread tamo), mislim da bi to moglo malo da ubrza proces.
Btw, nedavno je kod njih bilo obaveštenje da bankwire nije trenutno moguć, i da rade na tome (tako je bilo i s karticama pre nego što su ih ukinuli).
Mislim da su rešili problem s wire-om, ali verovatno bi bilo bolje da povlačiš preko skrill-a (ako ništa drugo, manje su provizije).

I, srećno :)

-----------

p.s.
sry, tek sad sam video ovo:
I wanted to thank you all for being great team players, as many of you may know we are no longer providing support here on Wjunction. Keep doing what you do, many great minds here, I know many of you will flourish. May prosperity and good health come your way!

All the best,
Tarik

hbg, ipak nema prečice...

Poslednja izmena:
Registrovao sam se,e sad ne znam kako da postavim logo. Kada odem tamo gde ima da izaberes sta ces sve,ima Logo Design pa T-shirts itd.. I kada odem na Logo Design trazi mi podatke koje ime ne zelim da bude na logou,pa da izaberem neki logo koji mi se svidja,pa da izbacim moj logo kao itd.. Uputi me Xitm3n. :D

hehehe... pa ti si birao da kupis logo, zato ti traze pare :)
Kad se registrujes, da bi nasao konkurse, trazis "Browse"
Trazis na primer logotipe, ides na "logos>Logos>
Imas filtere pretrage, da biras po broju unosa, po visini nagrade itd. Kad nadjes odgovarajuci, kliknes na naslov, kad ti otvori konkurs, ides na "Brief" da bi video sta trazi.
Kad vidis, ti nacrtas, pa izvezes u .png dizajn i na sajtu ides na "submit design"
Ako ti zvuci komplikovani, danas cu da odradim tutorijal, tj snimak kako treba da odradis.

Hvala brate. ODradio si ga Vrhunski! Izbacio sam jedan logo. :D Ovaj.
Vapebar.jpg

deluje ok, samo uvek treba da citas brief da vidis sta CH trazi, a u tom konkursu preferncije za boju su plava i zelena a tvoj rad je zut; isto mi se cini da bi bolje izgledalo da je slicica iznad naziva, nekako mi odskace, asimetricno je... jos jedan detalj - outline slicice je mozda visak, ili previse naglasen (crna boja)...
naravno sve je ovo prijateljski savet, nemoj pogresno da shvatis ;)

deluje ok, samo uvek treba da citas brief da vidis sta CH trazi, a u tom konkursu preferncije za boju su plava i zelena a tvoj rad je zut; isto mi se cini da bi bolje izgledalo da je slicica iznad naziva, nekako mi odskace, asimetricno je... jos jedan detalj - outline slicice je mozda visak, ili previse naglasen (crna boja)...
naravno sve je ovo prijateljski savet, nemoj pogresno da shvatis ;)

Naravno, svaki savjet je dobrodošao! ;)
Ne mogu da pronađem u briefu gdje si našao za plavu boju... izguglao sam neki university font na netu (ono AUS) jer mi je palo na pamet da takav koriste ameri na svojim dresovima (cheerleadersice, ragbisti ovo-ono), još kada sam u google images ukucao "appalahian university" izbacilo mi je baš u tom fontu, što sam tražio, i još da je njihova boja - žuta. Pa sam zato tako odradio logo...

Razmišljao sam iznad naziva ( pogotovo kad sam uradio sjene) pa sam se ne znam ni ja zašto odlučio s lijeve strane. A za taj outline sam mislio da uradim isto u žutu, samo bi transparency bio suprotan od unutrašnjeg dijela... samo ne znam kako to da odradim.. :confused:
Kao recimo ovaj što je za FlikStack odradio...
http://99designs.com/logo-design/contests/create-next-logo-flikstak-181164/entries/219

edit:
Tek sad vidim za boju, ako nisam hiljadu puta prešao gore - dole i to mi je promaklo.. :)

Poslednja izmena:
ako vec radis outline, sto ja retko radim, stavis ga za nijansu tamnije od unutrasnjosti slike, tako dobije malo efekat senke ili kao da je utisnut.. ja uglavnom uvek krecem logo od tipografije (font, tekstualni deo) pa samim tim me i inspirise za ostatak, a i mnogo je bitan taj deo. Moras da nadjes ideju da ti slika bude originalnija od obicna 4 kvadrata, moras da mu das dozu originalnosti s' obzirom na specificnost firme za koju radis logo.

Jos jedna bitna stvar - firma za koju radis logo nije taj univerzitet, vec firma koja im radi namestaj, imaj to na umu ;)

Evo mog predloga za konkurs :)

2534393.png

Poslednja izmena:
ako vec radis outline, sto ja retko radim, stavis ga za nijansu tamnije od unutrasnjosti slike, tako dobije malo efekat senke ili kao da je utisnut.. ja uglavnom uvek krecem logo od tipografije (font, tekstualni deo) pa samim tim me i inspirise za ostatak, a i mnogo je bitan taj deo. Moras da nadjes ideju da ti slika bude originalnija od obicna 4 kvadrata, moras da mu das dozu originalnosti s' obzirom na specificnost firme za koju radis logo.

Jos jedna bitna stvar - firma za koju radis logo nije taj univerzitet, vec firma koja im radi namestaj, imaj to na umu ;)

Evo mog predloga za konkurs :)

2534393.png

Što se tiče kvadrata, to je bilo više isprobavanje alata za crtanje... zaobljeni uglovi, transparency, linije... dosta sam vremena izgubio na ubacivanju boje u sredinu fonta... pa sam morao linije fonta ponovo "omeđavati" da bi mogao odraditi kako sam htjeo... možda bespotrebno, ali barem sam vježbao crtanje i rad sa linijama.
Kako radiš ovu pozadinu? Da ne bude jednobojna već sa ovim spektrom i nijansama... To nisam uspio naći ni u tutorialima? :)

Inače odličan rad!!! Jedino što bi sjenku "bacio" iza crteža, a ne ispred. ;)
Probaj, isto tako, i verziju sa plavom pticom! :D

Poslednja izmena:
u sustini ono nije senka nego refleksija, kao na glatkim i sjajnim plocicama, zato je napred, ali nije to toliko bitno... Inace, pozadina je jednostavan "gradient", ili ti "fountain fill" od 90 stepeni sa tamno sivom i belom. Ako te interesuje, mogu da ti snimim kratak tutorijal za te pozadine.
PS - nisi morao da se mucis sa bojom u sredini fonta, imas opciju "contour", gde odredis koliko "delova" ce da ima, odresis boje za svaki deo posebno, a posle pretvoris u krive ("convert to curves") i radis im sta hoces, menjas boju, efekte itd.

Poslednja izmena:

Back