Zar posle svega vojna saradnja s Hrvatskom?

Da li podrzavate vojnu saradnju Srbije i Hrvatske

• Da, proslost treba ostaviti iza nas

• Ne, nikako, nakon svega sto se desilo

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
238.228
Imali smo kao sto znate uzasan rat, mnogo zrtava i upropascenih ljudi. No, zivot tece dalje. Odavno trgujemo s Hrvatima u obostranom interesu i licno ne vidim nista lose u tome. Ipak, nakon svega, da li je moguca i vojna saradnja? Izgleda da jeste:
Hrvatski ministar odbrane Ante Kotromanović boraviće od danas do utorka u prvoj službenoj poseti Srbiji, prilikom koje će se sastati sa srpskim ministrom obrane Nebojšom Rodićem, najavilo je hrtvatsko ministarstvo odbrane.

Bilateralni sastanak hrvatske delegacije sa predstavnicima srpskog Ministarstva obrane održaće se sutra, dodaje se u saopštenju.

Tokom susreta razgovaraće se o unapređenju vojno-tehničke saradnje, obuke i obrazovanja, kao i o ostalim pitanjima koja su od zajedničkog interesa dva ministarstva,

http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...835-Ministar-odbrane-Hrvatske-u-poseti-Srbiji

Koliko se ja razumem u finese srpskog jezika, kad se kaze da se nesto unapredjuje, to znaci da je vec i ranije postojalo, a sad samo treba da se poboljsa. Kad je uopste pocela vojna saradnja nasih vojski i u cemu se tacno ogleda? Zasto narodu o tome nista nije receno i sta o tome mislimo mi, a sta Hrvati? :think:

Nije bas najbolje razumljivo Vase cudjenje povodom
vojne saradnje ostatka SRB i CRO.
Saradnja je postojala od raspada SFRJ
pa tako i danas.
Ako mislite da je prepreka saradnji rat 90-tih,
varate se, jer SRB nije ratovala sa CRO
nego su se gradjani CRO, srpske nacionalnosti
mlatili sa ostatkom CRO.
Ili smatrate da je BG capo nad capom svim
Srbima ma gde oni bili?

Ma dajte ljudi vise pustite sta je bilo jer tad smo bili povodljiviji i slusali politicare koji su nas doveli tu gde smo.Ukljucite malo mozak i shvatite da su nas pojedinci vodili kao goveda a mi ih pratili.Zar opet to da dozvolimo?
Oni su narod kao i mi samo sto imaju malo vise svoje ja jer smo mi dovedeni na najnize grane dosad pa smo se malo izgubili ali u principu mogli smo zajedno ziveti u jednoj predivnoj drzavi koju su dusmani rasturili a sad vecina koji su ziveli u njoj jadikuje za njom.
Licno nemam nista ni protiv ijednog coveka bilo koje nacije koji razmislja kao ja.

Ma dajte ljudi vise pustite sta je bilo jer tad smo bili povodljiviji i slusali politicare koji su nas doveli tu gde smo.Ukljucite malo mozak i shvatite da su nas pojedinci vodili kao goveda a mi ih pratili.Zar opet to da dozvolimo?
Oni su narod kao i mi samo sto imaju malo vise svoje ja jer smo mi dovedeni na najnize grane dosad pa smo se malo izgubili ali u principu mogli smo zajedno ziveti u jednoj predivnoj drzavi koju su dusmani rasturili a sad vecina koji su ziveli u njoj jadikuje za njom.
Licno nemam nista ni protiv ijednog coveka bilo koje nacije koji razmislja kao ja.
Нигде везе.Политичари танкују новац а ти не добијаш ништа.

Imali smo kao sto znate uzasan rat, mnogo zrtava i upropascenih ljudi. No, zivot tece dalje. Odavno trgujemo s Hrvatima u obostranom interesu i licno ne vidim nista lose u tome. Ipak, nakon svega, da li je moguca i vojna saradnja? Izgleda da jeste:

http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...835-Ministar-odbrane-Hrvatske-u-poseti-Srbiji

Koliko se ja razumem u finese srpskog jezika, kad se kaze da se nesto unapredjuje, to znaci da je vec i ranije postojalo, a sad samo treba da se poboljsa. Kad je uopste pocela vojna saradnja nasih vojski i u cemu se tacno ogleda? Zasto narodu o tome nista nije receno i sta o tome mislimo mi, a sta Hrvati? :think:

Naravno da ne treba a Hrvati su od ranije zainteresovani da kupe ubojitu Noru B52 što je po meni nedopustivo.
Oružje se prodaje prijateljima ili neutralnima a Hrvatska nije ni jedno ni drugo.

Osim toga, naš vrhovni Vođa ima želju da vehabističkoj Saudi Arabiji proda planove srpskih protivoklopnih i vazduh-zemlja raketa a ta ista vehabistička Saudi Arabija je naoružavala i naoružava talibane i poturice od Balkana do Kavkaza.
U narednom sukobu koji će se sigurno desiti, poturice i ustaše će nas gađati našim oružjem koje će im stizati iz Arabije.

Amerikanci i Japanci su imali jedan uzasan, vrlo krvav rat...

Pa su vec nakon godinu-dve od njegovog zavrsetka saradjivali u svim oblastima.

Rat DODJE i PRODJE...

A zivot tece dalje.....Od secanja se ne zivi.

Nisu "sarađivali" nego je Japan okupiran. I dan danas pokušavaju da oteraju kauboje, demonstriraju, protestvuju ali ništa.

Amerikanci i Japanci su imali jedan uzasan, vrlo krvav rat...

Pa su vec nakon godinu-dve od njegovog zavrsetka saradjivali u svim oblastima.

Rat DODJE i PRODJE...

A zivot tece dalje.....Od secanja se ne zivi.

Имали су један рат у целих 200 година богате америчке историје.

Србија са Дивљим Западом ратује већ миленијумима и то сваке 3-4 деценије.
Знаш ли ти колико миленијум броји година ?

ПС
Који склоп мозга и знања може да напише оно поцрвенело ?
И још нешто. Од такозване хрватске Србија нема шта да научи осим како се правилно држи србосек.

Poslednja izmena:
Нигде везе.Политичари танкују новац а ти не добијаш ништа.

Ma ja i ne pricam o politicarima nego o narodu bili to hrvati ili srbi.Politicari ako nastave ovako da jasu svoj sopstveni narod nece jos dugo i nesto ce se promeniti u tom pravcu jer sve ima svoj kraj pa i to jahanje.
Saradnja treba da se odvija ali u korist oba naroda a ne na zahtev EU koji sigurno tu imaju neku korist.
Da se ja pitam ja bih sastavio drzave bivse Jugoslavije i krenuo sa medjusobnom saradnjom i pokrenuo proizvodnju zarad tih drzava i udario kontru EU ciju robu bih zabranio da se uvozi a koristio domacu.Bilo bi tesko u pocetku ali bi se kasnije uveliko isplatilo jer bi ziveli od svojih proizvoda a to znaci i otvaranje fabrika i radnih mesta. Nadam se samo da je to jos uvek izvodljivo jer samo tako ce biti svima nama dobro dok ako ovako nastavimo tonucemo beskonacno dugo.

Можда се ради о слању будућих хрватских официра на војну академију у бгд ил нешто слично едукативне природе, о некаквом заједничком блоку ил некој заједничкој војној акцији је потпуно бесмислено причати.

Osim toga, naš vrhovni Vođa ima želju da vehabističkoj Saudi Arabiji proda planove srpskih protivoklopnih i vazduh-zemlja raketa a ta ista vehabistička Saudi Arabija je naoružavala i naoružava talibane i poturice od Balkana do Kavkaza.
U narednom sukobu koji će se sigurno desiti, poturice i ustaše će nas gađati našim oružjem koje će im stizati iz Arabije.
a koje su to raketle ooriginalno nas proizvod pa da im "prodaje planove"?:)

a koje su to raketle ooriginalno nas proizvod pa da im "prodaje planove"?:)

Траже противоклопни систем бумбар сигурно, то је 100% србски производ и респектабилан је.
А за систем ваздух земља још нисам чуо ал није немогуће да је нешто направљено још пре напада на срј јер треба се сетити да је вј веома успешно онеспособила аеродроме у тирани и тузли за време нато напада на срј.

Траже противоклопни систем бумбар сигурно, то је 100% србски производ и респектабилан је.
А за систем ваздух земља још нисам чуо ал није немогуће да је нешто направљено још пре напада на срј јер треба се сетити да је вј веома успешно онеспособила аеродроме у тирани и тузли за време нато напада на срј.

Bumbar je ok, ali je i on kopija mislim jednog francuskog sustava. Sustav zrak-zemlja bio je cini mi se "Grom", neka srpska verzija Mavericka, jako dobra stvar.

- - - - - - - - - -

Suradnja izmedju Hrvatske i Srbije vec postoji, ali u manjoj mjeri. Vojske su nam u jako losem stanju, s tim da je hrvatska u mnogo losijem od srpske.

Poslednja izmena:

Па то је сигурно "УГОВОРИО" онај НАЈЛЕПШИ ........ оно када је био на мору да брчка ноге заједно са Ивом..... шта рећи...... осим МРЗЕЋУ ВОЈСКУ СРБИЈЕ АКО ТО УРАДИ.........:rtfm:

Poslednja izmena od moderatora:

bumbar je kopija ,ovde kolega rece da Prvi prodaje planove Arapima .Prvi moze da im proda jedino "sistem" za sportsku prognozu

Ma ja i ne pricam o politicarima nego o narodu bili to hrvati ili srbi.Politicari ako nastave ovako da jasu svoj sopstveni narod nece jos dugo i nesto ce se promeniti u tom pravcu jer sve ima svoj kraj pa i to jahanje.
Saradnja treba da se odvija ali u korist oba naroda a ne na zahtev EU koji sigurno tu imaju neku korist.
Da se ja pitam ja bih sastavio drzave bivse Jugoslavije i krenuo sa medjusobnom saradnjom i pokrenuo proizvodnju zarad tih drzava i udario kontru EU ciju robu bih zabranio da se uvozi a koristio domacu.Bilo bi tesko u pocetku ali bi se kasnije uveliko isplatilo jer bi ziveli od svojih proizvoda a to znaci i otvaranje fabrika i radnih mesta. Nadam se samo da je to jos uvek izvodljivo jer samo tako ce biti svima nama dobro dok ako ovako nastavimo tonucemo beskonacno dugo.
Ништа ти ниси научио о ,,народу" с именом Хрвати.
Али ништа, ни за све ове деценије.
Нису њих политичари ништа превеслали, већ су само такви политичари имали прођу код Хрвата.

Nije bas najbolje razumljivo Vase cudjenje povodom
vojne saradnje ostatka SRB i CRO.
Saradnja je postojala od raspada SFRJ
pa tako i danas.
Ako mislite da je prepreka saradnji rat 90-tih,
varate se, jer SRB nije ratovala sa CRO
mlatili sa ostatkom CRO.
Ili smatrate da je BG capo nad capom svim
Srbima ma gde oni bili?

SRB nije ratovala sa CRO
mlatili sa ostatkom CRO.

mnogo si mi nesto pametan...to tvome srbija ne bi trebala isplaćivati vojne mirovine srbima iz Srbije..jel tako??
ajmo primjer..odakle je Novosadski korpus sa kojeg-čijeg teritorija..??

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back