Zapošljavanje posle psihologije

Upisala sam ove godine psihologiju i planiram odmah posle studija na edukacije za psihoterapeuta. Plasim se da nikada necu da se zaposlim u struci i da necu dobro da zaradjujem, pa me zanima da li znate nekog ko je završio psihologiju - da li radi, sta radi, da li se isplati?
Исто се и ја плашим и истих сам година само за другу ствар. А принцип је исти

Принцип је тај да ако си добар психолог и психотерапеут мислим да би било одлично да прво стекнеш праксу по неким клиникама или где год да траже пдихологе

Ту печеш знање и искуство пар година, па онда кренеш сама да радиш.

Данас сви траже психологе

Ima posla ko hoce da radi a ima i pacijenata vise nego ikada :lol:
EmOg0AUWMAAnXhQ.jpg

Ako si psihologiju upisala da dobro zarađuješ kad je i završiš, pogrešan razlog. Ako si je upisala zamišljajući sebe kao psihologe iz filmova sa fensi pacijentima koji ti leže na kauču sat vremena i plate ti 75 eura nakon sat vremena kmečanja, opet pogrešan razlog. Rijetki zarađuju dobro. Psihologija se obično studira iz goleme ljubavi, želje da se upozna pojedinac, da se istraživanjem ponašanja pojedinaca i stečenim spoznajama riješe razni problemi ljudi. Trebaš znati i da je edukacija kojom ćeš dobiti certifikat psihoterapeuta dug i skup proces. Traje godinama i potrebno je mnogo volje, truda, ljubavi i para. Jako je skupa i zahtjevna edukacija. I moraš imati više od 24 godine da uopšte i počneš sa tim, tako da nećeš moći baš odmah nakon studija :)
Inače, posao nije lako naći, bar ne u mojoj državi. Ja sam upisala psihologiju bez ljubavi, zavoljela je vremenom i do diplome smo se već dobro slagale, psihologija i ja. Radim, zarađujem pristojno ali daleko je to od ludih para. No ja lude pare i ne želim, nisam imala želju biti ni psihoterapeut pa se nisam u to ni upuštala. U svakom slučaju srećno :heart:

Upisala sam ove godine psihologiju i planiram odmah posle studija na edukacije za psihoterapeuta. Plasim se da nikada necu da se zaposlim u struci i da necu dobro da zaradjujem, pa me zanima da li znate nekog ko je završio psihologiju - da li radi, sta radi, da li se isplati?
Što više vreme prolazi, sve više ljudima trebaju psihoterapeuti.

To je odlično plaćen posao, požuri sa školom da što pre kreneš da zarađuješ. Ništa ne brini...

Back