Ne treba. Svi ovi tekstovi spominju istog lika Steva Edsela (i uglavnom su kopija jedni drugih) a ja sam naveo ocitu nelogicnost u tome da je on zacet u incestu koji je otkrio na AncestryDNA ili 23&Me jer je na tim testovima moguce testirati podudarnost nekih svojih DNK markera sa podudarnoscu istih markera sa oba ili samo jednim roditeljem. Doduse, nigde ni u jednom tekstu ne pise da je on to uradio na Ancestry ili 23&Me, nego pise da je genetskom analizom preko neke laboratorije zakljuceno da ima oba roditelja u prvom stepenu srodstva (majka i njen stariji brat ili otac - napomena, oni nisu testirani, testiran je samo Stiv).
Istina je da AncestryDNA i 23&Me, a to stoji i u tom tekst koji je krenuo od jednih novina pa kopiran na bezbroj portala, NE MOGU da utvrde da li je neko nastao iz incestuoznog seksualnog cina. Da bi se to utvrdilo treba da se ode u pravu genetsku laboratoriju i da oni izvrse testiranja koja ne postoje na tim testovima za 100$.
Uzgred, jel' neko od vas odradio testiranja na Ancestry? Cisto da vidi iz kojih krajeva mu poticu vecinski pretci i ko je sve "dzarao" po dalekim cukun-cukun babama mu... i gle, kod mene u porodici sa nekih +80% stoji da smo mi Topalovici iz kraja i iz koga jesmo ( i majcina porodica je iz tog istog kraja ali sela udaljenog 40-50km), da nemamo Azijate i Afrikance ni u 2% gena, da se ja recimo imam 60% markera koji se slazu sa majcinim a ostale imam od oca (njih dvoje imaju mnoge zajedenicke iako nisu u rodu ali je ocito da vecina stanovnika toga kraja u Srbiji imaju poprilicno istih markera pa je tako moguce odrediti kraj iz koga su po DNK analizi). Ekstremno zanimljiva stvar te genetske analize, AncietsryDNA se bas namlatio para na tim DNK analizama, ljudi se zestoko primili na to.