Disko Kauč
Elita
- Poruka
- 24.596
Što?12. Ponašanje zaljubljenog čoveka slično je ponašanju nervno obolelog čoveka
Upitno.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Što?12. Ponašanje zaljubljenog čoveka slično je ponašanju nervno obolelog čoveka
Upitno.
Upitno iz razloga što se ne ponašamo svi isto kada smo zaljubljeni, šta god to značilo .
kumulativnoovo nisam znao. Pitam se samo da li je to kumulativno ili mora u kontinuitetu?
Depresivni ljudi boje vide na drugačiji način
Ljudi koji pate od depresije često govore kako je život izgubio sve boje, a ova izjava ima medicinsku potvrdu. Mozak osobe koja je u depresiji postaje osetljiviji na boje i loše razaznaje nijanse i jačinu boje.
.
Draguljice,ionako cesto vidimo razlicito boje.Jer boje su veoma razlicite.Samo bela recimo nije bela vec svetloplava...ali mi ili vecinaa od nas vidi belo,kao sneg,koji je isto plavicast...Ovo nije tačno .Ili recimo da je individualno .
Ovo za razmisljanje na drugom jeziku je ziva istina. Jer ne postoje osjecanja registrovana u vasem mozgu vezana za te strane rijeci. To sam primjetila kada mi se covjek izdrao na engleskom boljelo me uvo. Dok da mi je pola toga rekao na srpskom, bilo bi placa i da se razmislja o tome 4 dana.Razmišljanje na stranom jeziku pomaže u donošenju bitnih odluka
Nekoliko novih istraživanja pokazuju da za donošenje velikih i bitnih odluka morate razmišljati na stranom jeziku, jer ćete tako aktivirati racionalniji deo mozga koji će vam pomoći da situaciju vidite jasnije i samim tim je lakše rešite.
Mlađi ljudi češće pate od depresije nego stariji
Istraživanje sprovedeno u različitim delovima sveta pokazuje da ljudi koji imaju manje od 30 godina podnose više stresa i pate od anksioznosti i depresije.
Moguće je sreću kupiti novcem
Psiholozi koji su rekli da je sreća nešto što nema cenu to nisu mislili bukvalno. Osećaj sreće možete kupiti onda kada novac koji ste planirali da potrošite na sebe potrošite na nekoga iz vaše porodice ili na neke vaše prijatelje. Onda kada razveselimo nekoga drugog, razveselimo i sebe i popravljamo svoje samopouzdanje, pa samim tim postajemo dosta srećniji.
Sa ovim se slažem.Manjak sna izaziva iritiranost i povećava rizik od razvijanja depresije;
Apsolutno tacno!
kako koja. Nisam znao, ali ću sad da zapamtim da žene duplo više boli od muškaraca.Žene imaju dvaputa više receptora bola od muškaraca, ali i mnogo viši prag tolerancije.
ovo je tačno, provereno u praksi.2. Sa zatvorenim očima lakše pamtimo informacije.
Da, ako nisu: ajmo leć.Poruke za dobro jutro i laku noć aktiviraju deo mozga koji je odgovoran za osećaj sreće i prijatnosti.