Zanimljiva stvar o reinkarnaciji

Može li izvor...? :think:

Izvor je najverovatnije hrišćanski misticizam švedskog pesnika, pisca i mistika iz XVIII veka, Emanuela Svedenborga, o čemu sam naširoko govorio u prethodnom postu.

Ne postoji jedan izvor. Mora da te zainteresuje tema prvo. Sam IZVOR ne postoji. Očekujes link? Linkovi se "debunkuju" lako,dakle ne vrede truda.
Nemoj od mene da tražiš da ti dokazujem,istraži sama kako znaš i umeš. Zaista,neću da te upućujem.

Kako sad to? U prethodnom postu si govorio o izvoru (sa velikim slovom “i”, što je besmisleno), odnosno stvoritelju (opet sa velikim slovom “s”, kao da se radi o vlastitom imenu, što je takođe besmisleno), a sad kažeš kako “ne postoji izvor”, ili tačnije “ne postoji jedan izvor”. Obrati pažnju takođe i na svoj pravopis, red reči u rečenici, takozvani tok misli... i videćeš gomilu nedostataka. To bi bilo kao da glumac ima lošu dikciju. A tu nema opraštanja. Ne trebaju nam nikakvi linkovi, jer smo provalili šta si, odnosno koga si parafrazirao.

Svako treba da istraži stvari kako zna i ume, ali bez izmišljanja odgovora. Svako je sâm svoj hram i sâm svoj guru, tako da ti, ili bilo ko ko je neupućen u duhovnost i ezoteriju, ne može nikoga ni u šta da upućuje.

Da produžim šta sam pisao..
Postoje duše koje su pobegle sa Zemlje,ali se namerno ponovo vratile nazad pripremljene za šta ih čeka (ne pitaj čim i kako) u cilju da izbave voljene duše koje im znače nešto. A takvih je mnogo. To su ti andjeli što vas čuvaju,voljeni koji ne moraju biti iz ovih života.
Ona izreka koju sigurno znate "ne možes mi uzeti dušu" je tačna. Ta bića ne mogu ti posedovati dušu,nije njihovo vlasništvo,niti može biti,ako im se dobrovoljno ne daš. Ali uvek mogu tvoju dušu nasilno zarobiti kao kad si nasilno zarobljen protiv svoje volje bilo gde.
Ljudi kao tela su postala vlasništva kao bilo šta što je ŽIVO postalo vlasništvo. Kao takva nisu stvorena. Uporedi sebe prema umno slabijoj životinji..svinji primer..ili kravi.. Ovde je razlika na nivou svesti,i mogućnosti rezona. Baš kao ljudsko biće prema životinji. Uzmi u obzir da ljudsko oko nije savršeno,da li si video nekad mačku koja se uplašila ničega? Nešto jeste tu bilo.

Slobodno nastavi, odnosno “produži”, kako ti veliš. I ja ću nastaviti.

Naravno da ne postoje nikakve “duše koje su pobegle sa Zemlje, ali se namerno ponovo vratile nazad, pripremljene za nešto šta ih čeka”, naročito ako veliš “ne pitaj čim i kako”, i to još i bolduješ (dobro da nisi napisao “Caps Lock” slovima i nalupao uzvičnike), i to “u cilju (valjda sa ciljem) da izbave voljene duše koje im znače nešto”. Opet zamena teza, odnosno poistovećivanje duha i duše. Ne postoje nikakve “voljene duše”. Još jedna zabluda takozvanog hrišćanskog misticizma. Nema nikakvih “anđela čuvara”. I to je jedna od zabluda hrišćanstva, odnosno pokušaj da se traži duhovni oslonac, i nema nikakve veze sa reinkarnacijom, pa samim tim ni sa ovom temom.

Niko ne može posedovati ničiju dušu. Ima nekih priča da se u Redu illuminata duša “iznajmljuje bratstvu na milion godina”, ali ne znam šta da mislim o tome, s obzirom na to da milion godina na našoj planeti nije milion godina negde drugde, jer je vreme relativno. I opet širenje strahova, što je posledica neprirodne ishrane. Neće ti niko dirati u dušu ako ti ne diraš u njegovu, odnosno ako mu ne napadneš srčanu čakru. Ako to učiniš - svako će se braniti. Možeš biti napadnut samo od neke druge duše. Zato treba poštovati svakoga po principu “namaste”, sve dok te ne napadne. A ako te napadne brani se.

Već smo govorili o tome da je svako vlasnik sopstvenog tela, i to 1/1. Zašto ne uporediš sebe prema “umno slabijoj životinji”, koja ima bolju organizaciju i bolje društvo od ljudskog, recimo mrava ili pčela? Bez vređanja svinja ili krava, jer svako živo biće koje postoji treba da postoji i ima ista prava kao i ljudi. Razlika u nivou svesti, a ne “na nivou svesti”, itekako postoji, i mnogo je vidljivija između ljudi koji se nalaze na višem nivou svesti od onih koji se nalaze na nižem nivou svesti, nego što je razlika između ljudi i životinja. Naravno da je ljudsko oko nesavršeno i da vidi svega 2-3% sveta koji nas okružuje. Da, video sam mačku koja se uplašila nečega. Nešto je tu bilo? Ne zna ni mačka. Tesla je govorio o tome:
. Ali dobro.

Tako ti se čini ako, kao hrišćani i ostali vernici, postaviš relaciju bog-čovek tako da bog postoji zbog čoveka i da je čovek najbitnija stvar u svemiru. Ali na njihovu i tvoju žalost nije tako.

Baviš se posledicama umesto uzrocima.

U nekom posve mračnom prostoru je svetlucala jedna iskra, beskrajno velika ili beskrajno mala, što se ne može odrediti, jer je bila jedina tačka u mraku. Ona je jedina preostala od uništenja prethodne apsolutne celine. Njen bezvremenski mir poremetio je jedan jedini impuls koji ju je uzdrmao izazvavši eksploziju. Njeni delići su se raspršili na sve strane. Počelo je da teče vreme. Iz njene sredine izletelo je nebrojeno mnogo svetlosnih bića, koja su se tek probudila iz dugog sna izazvanog pređašnjim uništenjem potpune celine. Svi su pospani i polusvesni, svi osim jednog koji je za sve ovo vreme bio polubudan; on je bio jedini nosilac svetlosti dok su svi ostali spavali. Njegova želja da obnovi pređašnju potpunu celinu je i izazvala taj impuls. U desnoj ruci je nosio baklju. Oprživši najbliže oko sebe, razbudio ih je i proglasio ih svojim saradnicima. Bilo ih je dvanaest i svi postadoše visokosvesni. Ostali ostadoše polupospani. Svi se zadržaše oko nosioca svetlosti. Egzistiraše u dokolici, dok od ostataka praiskre svetlosti izgradiše bezbrojne svetove, skupine bleštavih i tamnih kosmičkih tela okupljenih u nebrojene galaksije. Na njima sami od sebe iznikoše raznorazni oblici organskog života. Tako je nastala svaka nova apsolutna celina. Želeći da napuste dokolicu duhovnog postojanja, jedanaestorica od dvanaestorice pobegoše u materijalne svetove odvedovši sa sobom tri četvrtine ostalih podanika svetlosti. Svi doživeše pád u bedu materijalnog postojanja.

Dakle, materijalni svetovi su posledica pobune i pada. Uzrok. Reinkarnacija je posledica večnog kretanja nesavršene materije i palog duha. Namaste.

Napisao sam po izvoru,ali trebao sam reći izvorima,tu je moja greška.
Zorane,da li si ti to upravo svaku moju reč prekomentarisao i napravio od toga roman? :lol:
Ja ne pišem romane kao neki,pisaću kako hoću,sve dok se razumem. A sajko neka diže prašinu oko toga. I ko je Emanuel Svedenborg? Potražiću ga kad imam vreme da vidim.

Namestim i ja tebi.

Poslednja izmena:
Napisao sam po izvoru,ali trebao sam reći izvorima,tu je moja greška.
Zorane,da li si ti to upravo svaku moju reč prekomentarisao i napravio od toga roman? :lol:
Ja ne pišem romane kao neki,pisaću kako hoću,sve dok se razumem. A sajko neka diže prašinu oko toga. I ko je Emanuel Svedenborg? Potražiću ga kad imam vreme da vidim.

Namestim i ja tebi.

Napisao si šta si napisao, ali ja sam provalio izvor, jer sam majstor ezoterije. Ko radi taj i greši.

Ne valja ti red reči u rečenici. Trebalo je da kažeš - “Zorane, da li si ti to upravo prokomentarisao svaku moju reč i od toga napravio roman? - a ne (kako si napisao) - “Zorane,da li si ti to upravo svaku moju reč prekomentarisao i napravio od toga roman?” Da, jesam. I sve naširoko objasnio. Šta fali?

Radi šta hoćeš, ali nemoj da pokušavaš da manipulišeš ljude koji nisu upućeni u ovakve teme. Dodao bih još nešto: bića koja se nalaze u duhovnim nivoima ne žive, jer nemaju tela; žive samo oni koji imaju tela, odnosno životinje; duhovna bića egzistiraju. Kakav sajko? Sajko, brajko... sajko, brajko... sajko, brajko... Ko diže prašinu oko toga (i čega)? Kakvu prašinu? Objasnio sam ko je Emanuel Svedenborg.

Ovo na kraju nije korektno. Ja tebe pozdravim uz uvažavanje tvog besmrtnog duha, odnosno kažem ti - “Namaste” - a ti meni odgovoriš kao uličar sa - “Namestim i ja tebi”. Kao prvo, meni niko ništa ne namešta, jer me ne zanimaju muškarci. Koga zanimaju (ako te zanimaju) neka potraži (potraži ga na drugom mestu) negde drugde. I namesti onome ko te najduže i najviše voli. Vidiš da ne umeš čak ni da vređaš. Tuga. I čim si ažurirao ove rečenice posle 4 minuta vidi se da si nesiguran u sebe. Otuda i oni silni strahovi. Bezveze. Totalno pogrešno.

Napisao si šta si napisao, ali ja sam provalio izvor, jer sam majstor ezoterije. Ko radi taj i greši.

Ne valja ti red reči u rečenici. Trebalo je da kažeš - “Zorane, da li si ti to upravo prokomentarisao svaku moju reč i od toga napravio roman? - a ne (kako si napisao) - “Zorane,da li si ti to upravo svaku moju reč prekomentarisao i napravio od toga roman?” Da, jesam. I sve naširoko objasnio. Šta fali?

Radi šta hoćeš, ali nemoj da pokušavaš da manipulišeš ljude koji nisu upućeni u ovakve teme. Dodao bih još nešto: bića koja se nalaze u duhovnim nivoima ne žive, jer nemaju tela; žive samo oni koji imaju tela, odnosno životinje; duhovna bića egzistiraju. Kakav sajko? Sajko, brajko... sajko, brajko... sajko, brajko... Ko diže prašinu oko toga (i čega)? Kakvu prašinu? Objasnio sam ko je Emanuel Svedenborg.

Ovo na kraju nije korektno. Ja tebe pozdravim uz uvažavanje tvog besmrtnog duha, odnosno kažem ti - “Namaste” - a ti meni odgovoriš kao uličar sa - “Namestim i ja tebi”. Kao prvo, meni niko ništa ne namešta, jer me ne zanimaju muškarci. Koga zanimaju (ako te zanimaju) neka potraži (potraži ga na drugom mestu) negde drugde. I namesti onome ko te najduže i najviše voli. Vidiš da ne umeš čak ni da vređaš. Tuga. I čim si ažurirao ove rečenice posle 4 minuta vidi se da si nesiguran u sebe. Otuda i oni silni strahovi. Bezveze. Totalno pogrešno.

Naširoko si prekomentarisao svaku moju reč jer si psycho,zato si i pomenuo moje ažuriranje,gde sam progutao slovo. psycho..
Ostavi se tih lažnih pozdravljanja duše.
Namestim.

Naširoko si prekomentarisao svaku moju reč jer si psycho,zato si i pomenuo moje ažuriranje,gde sam progutao slovo. psycho..
Ostavi se tih lažnih pozdravljanja duše.
Namestim.

Naveliko i naširoko, zato što sam borac protiv širenja neznanja i manipulacija neukim ljudima, naročito ako to pokušavaju da rade diletanti. Odvalio sam te argumentima. Zašto sy psycho? Baš me briga. Zadrži za sebe. Šta te briga šta sam i kakav sam, nisam te zvao da živiš sa mnom. Gledaj svoja posla, kad već ne umeš ni da manipulišeš, a ni da vređaš.

Ne postoji “lažno pozdravljanje duše”.

Šta reći muškarcu koji muškarcima nudi svoju jadnu pišu? I koji boljem od sebe, kad ga taj iznervira, veli: „Profesore, šipu tuki!“ Ako si gledao nekog svog druga kako pere tuki u čaši, pa onda opere čašu i kaže ti da piješ iz nje - jasno mi je zašto ne možeš da poljubiš ženu koja upražnjava felatio. I od tada ga nudiš samo muškima. Qui est dégénéré? Namesti ženi koja te najduže i najviše voli.

Naveliko i naširoko, zato što sam borac protiv širenja neznanja i manipulacija neukim ljudima, naročito ako to pokušavaju da rade diletanti. Odvalio sam te argumentima. Zašto sy psycho? Baš me briga. Zadrži za sebe. Šta te briga šta sam i kakav sam, nisam te zvao da živiš sa mnom. Gledaj svoja posla, kad već ne umeš ni da manipulišeš, a ni da vređaš.

Ne postoji “lažno pozdravljanje duše”.

Šta reći muškarcu koji muškarcima nudi svoju jadnu pišu? I koji boljem od sebe, kad ga taj iznervira, veli: „Profesore, šipu tuki!“ Ako si gledao nekog svog druga kako pere tuki u čaši, pa onda opere čašu i kaže ti da piješ iz nje - jasno mi je zašto ne možeš da poljubiš ženu koja upražnjava felatio. I od tada ga nudiš samo muškima. Qui est dégénéré? Namesti ženi koja te najduže i najviše voli.

Imaš brale vreme za tako nešto,zato to i radiš. Ovako prolazi tvoje vreme. Kad bi sve što si rekao,zadržao u glavi,učinio bi forumašima krstarice uslugu. Ali kako bi ti prošlo vreme posle.. Odvaljivanje argumentima i manipulacija,pfff :hahaha: Ostavljam te,Zoki,dosta si mi oduzeo vreme. Nadji nekog drugog,pomoću kojeg ćes dobiti novi ban.

Imaš brale vreme za tako nešto,zato to i radiš. Ovako prolazi tvoje vreme. Kad bi sve što si rekao,zadržao u glavi,učinio bi forumašima krstarice uslugu. Ali kako bi ti prošlo vreme posle.. Odvaljivanje argumentima i manipulacija,pfff :hahaha: Ostavljam te,Zoki,dosta si mi oduzeo vreme. Nadji nekog drugog,pomoću kojeg ćes dobiti novi ban.

Ja imam sve vreme ovog sveta. A vreme je relativno. Imaš i ti vremena, ali ga trošiš za širenje nebuloza. Problem je što dođe neko ko se razume u stvari o kojima si pokušao da diskutuješ, pa te poklopi argumentima. A ne umeš čak ni da vređaš. Ovako prolazi i tvoje vreme. Ja ništa ne zadržavam u glavi. A učinio sam forumašima Krstarice (sa velikim slovom “k”) uslugu, jer sam te sprečio da ih manipulišeš. Odvaljivanje argumentima i manipulacija, da. Ajd baš da vidim koliko ti vredi reč, pošto reče da ideš sa teme. Mada mi ostade nejasno kakve veze tvoje frustracije, izazvane mojim dolaskom na ovaj podforum, imaju veze sa ovom temom?

Ne piše se "samonazvani", već "samozvani". To je kao prvo. Kao drugo, taj "samonazvani" je sve lepo objasnio. Kao treće, neko ko ima preko 40 ne može biti dete. Sve si promašio. Dokazao da ništa ne umeš.

Sve dok je moja misao koju sam želeo da kažem,stigla do tebe preko tekstualnih poruka,pravopis koji ističeš je suvišan. Ee Zoki Zoki... Sve što si TI objasnio je,to da ne veruješ šta sam ja napisao,već veruješ šta si ti napisao,to je razlog zašto nisam ulazio u detalje rasprave,previše si opsesivno-kompulsivan,ponavljaš se. Drugo,neko ko ima preko 40 može biti dete u glavi(upadaš u rasprave ko malo dete,to svedoči tvoje banovanje,tvoja samo-kontrola),znao sam da nisi dete.
Jedna osoba,čije neću reći ime,koja zna tvoje podatke,privatno mi potvrdila da nisi zdrav u razmišljanju. Ali,hej....inkarnirao si se u novom nalogu,to je dokaz da jedna vrsta inkarnacije ipak postoji. Predlažem da otvoriš temu,kako svi ugnjetavali tvoje mišljenje,čak te i banovali (ubili avatar) ali ti,snagom zakona Krstarice ipak se vraćaš povampiren u novom telu (nalogu). To će biti doživljaj tema.

Sve dok je moja misao koju sam želeo da kažem,stigla do tebe preko tekstualnih poruka,pravopis koji ističeš je suvišan. Ee Zoki Zoki... Sve što si TI objasnio je,to da ne veruješ šta sam ja napisao,već veruješ šta si ti napisao,to je razlog zašto nisam ulazio u detalje rasprave,previše si opsesivno-kompulsivan,ponavljaš se. Drugo,neko ko ima preko 40 može biti dete u glavi(upadaš u rasprave ko malo dete,to svedoči tvoje banovanje,tvoja samo-kontrola),znao sam da nisi dete.
Jedna osoba,čije neću reći ime,koja zna tvoje podatke,privatno mi potvrdila da nisi zdrav u razmišljanju. Ali,hej....inkarnirao si se u novom nalogu,to je dokaz da jedna vrsta inkarnacije ipak postoji. Predlažem da otvoriš temu,kako svi ugnjetavali tvoje mišljenje,čak te i banovali (ubili avatar) ali ti,snagom zakona Krstarice ipak se vraćaš povampiren u novom telu (nalogu). To će biti doživljaj tema.

Kakva tvoja misao? Dokazali smo da se radi o idejama Emanuela Svedenborga. Sve što je stiglo do mene odbilo se od mene, kao ružan lik od ogledala. Štaš. E Marko i Čedo, jali Marko jali Čedo. Slabo misliš a još slabije znaš. Ja ne verujem ni u šta, zato što znam. U šta da veruje onaj koji zna? Ja neću reći - “Verujem da će sutra svanuti dan” - zato što znam da će svanuti. Šta te briga šta sam i kakav sam, nisam te zvao da živiš sa mnom. Prvo savladaj bukvar, pa pravopis, pa nauči neke osnovne stvari, pa tek onda dođi da se raspravljaš. Ne piše se “samo-kontrola”, nego “samokontrola” i na srpskom, i na hrvatskom, i na bošnjačkom, i na crnogorskom jeziku.

Ta osoba, čije ime nećeš reći, a koja zna moje podatke, neka mi se obrati privatno, ako ima herca. Čekam vala svakoga, na megdanu. Nikakvih problema. Ako imaš nešto protiv mene tuži me. Ali to da ćeš me zajedno sa tom osobom progoniti po forumu, zbog toga ko sam, šta sam i kakav sam, vala nećeš gledati taj film, ma da si se sa nebom sastavio. Šta me briga šta neko ko se plaši sopstvene senke misli o meni, bilo kome i bilo čemu. Meni se na ovom forumu preti već 8 (i slovima osam) godina, na raznorazne načine, a ja živ i zdrav. Čekam ja svakoga kome smeta to kako razmišljam da mi se obrati pod svojim imenom i prezimenom, ali ništa. Nego, ako ta osoba i ti smatrate da sam lud, odnosno kako veliš “da nisam zdrav u razmišljanju”, onda ni vi niste ništa bolji od mene, naročito ako vidiš i znaš da sam vas do nogu potukao u diskusiji. Ovo je igra živaca i energetski rat, kao boravak u reality-ju, a ja sam tu majstor. A za izvan foruma je posebna priča. I tu ste inferiorniji od mene. Vidiš kako sam se reinkarnirao. Mora da sam bolji od tebe i te tvoje osobe koja nema hrabrosti da preduzme ništa protiv mene toliko godina, već me samo prati kao rep i nervira se zbog toga što postojim i što razmišljam svojom glavom. Šta me briga šta predlažeš. Otvori ti tu temu koju predlažeš. Čikam te. Junak li si? Ajd baš da te vidim. Ne postoji povampirenje, iliti uskrsnuće, ali reinkarnacija kao što vidiš postoji. I kakve veze tvoje frustracije, izazvane mojom pojavom na ovom podforumu, imaju sa ovom temom?

Kakva tvoja misao? Dokazali smo da se radi o idejama Emanuela Svedenborga. Sve što je stiglo do mene odbilo se od mene, kao ružan lik od ogledala. Štaš. E Marko i Čedo, jali Marko jali Čedo. Slabo misliš a još slabije znaš. Ja ne verujem ni u šta, zato što znam. U šta da veruje onaj koji zna? Ja neću reći - “Verujem da će sutra svanuti dan” - zato što znam da će svanuti. Šta te briga šta sam i kakav sam, nisam te zvao da živiš sa mnom. Prvo savladaj bukvar, pa pravopis, pa nauči neke osnovne stvari, pa tek onda dođi da se raspravljaš. Ne piše se “samo-kontrola”, nego “samokontrola” i na srpskom, i na hrvatskom, i na bošnjačkom, i na crnogorskom jeziku.

Ta osoba, čije ime nećeš reći, a koja zna moje podatke, neka mi se obrati privatno, ako ima herca. Čekam vala svakoga, na megdanu. Nikakvih problema. Ako imaš nešto protiv mene tuži me. Ali to da ćeš me zajedno sa tom osobom progoniti po forumu, zbog toga ko sam, šta sam i kakav sam, vala nećeš gledati taj film, ma da si se sa nebom sastavio. Šta me briga šta neko ko se plaši sopstvene senke misli o meni, bilo kome i bilo čemu. Meni se na ovom forumu preti već 8 (i slovima osam) godina, na raznorazne načine, a ja živ i zdrav. Čekam ja svakoga kome smeta to kako razmišljam da mi se obrati pod svojim imenom i prezimenom, ali ništa. Nego, ako ta osoba i ti smatrate da sam lud, odnosno kako veliš “da nisam zdrav u razmišljanju”, onda ni vi niste ništa bolji od mene, naročito ako vidiš i znaš da sam vas do nogu potukao u diskusiji. Ovo je igra živaca i energetski rat, kao boravak u reality-ju, a ja sam tu majstor. A za izvan foruma je posebna priča. I tu ste inferiorniji od mene. Vidiš kako sam se reinkarnirao. Mora da sam bolji od tebe i te tvoje osobe koja nema hrabrosti da preduzme ništa protiv mene toliko godina, već me samo prati kao rep i nervira se zbog toga što postojim i što razmišljam svojom glavom. Šta me briga šta predlažeš. Otvori ti tu temu koju predlažeš. Čikam te. Junak li si? Ajd baš da te vidim. Ne postoji povampirenje, iliti uskrsnuće, ali reinkarnacija kao što vidiš postoji. I kakve veze tvoje frustracije, izazvane mojom pojavom na ovom podforumu, imaju sa ovom temom?

Lepo si rekao,igra živaca. To te živci teraju da nastaviš da se raspravljaš. Mirna osoba koja meditira (ti reče da meditiraš) bi izbegla bilo kakvi pokušaj rasprave. To što se odbilo od tebe kao od ogledala je ta meditacija koju navodno koristiš. Znaš ono tvoje "OMMM"... Prvo pravilo meditacije je da zadržiš pribranost,a to se ne postiže upadanjem u raspravu "kao dete". To kao dete ističem,jer ponašanje ti se ravna sa detetom osnovca. Ja ne meditiram,mene godine uče kako da se ponaša. Postoji razlog zašto ti se i preti 8 godina ovde,a ti se vraćaš. Ali uzalud ti sve ovo pričam,kao čoveku. Frustracije su tvoje,jer ne bi se vraćao,misleći da ćeš nešto da promeniš,koristeći isti pristup.

Poslednja izmena:
Lepo si rekao,igra živaca. To te živci teraju da nastaviš da se raspravljaš. Mirna osoba koja meditira (ti reče da meditiraš) bi izbegla bilo kakvi pokušaj rasprave. To što se odbilo od tebe kao od ogledala je ta meditacija koju navodno koristiš. Znaš ono tvoje "OMMM"... Prvo pravilo meditacije je da zadržiš pribranost,a to se ne postiže upadanjem u raspravu "kao dete". To kao dete ističem,jer ponašanje ti se ravna sa detetom osnovca. Ja ne meditiram,mene godine uče kako da se ponaša. Postoji razlog zašto ti i se preti 8 godina ovde,a ti se vraćaš. Ali uzalud ti sve ovo pričam,kao čoveku. Frustracije su tvoje,jer ne bi se vraćao,misleći da ćeš nešto da promeniš,koristeći isti pristup.

Jesam, sve sam lepo rekao. Razbio sam argumentima sve što si pokušao da provučeš kao neko tvoje znanje. Ništa mene ni na šta ne tera. Kakva mirna osoba? Nije me taj što me špijunira dobro procenio. Ja ne dam da se širi neznanje i tačka. Razumem se u duhovnost 100 puta bolje od tebe i svih vas zajedno. Imate ljude koji vas teraju u zlo i negativnost, i one koji vas teraju u ljubav i dobrotu... Ali nigde nemate one koji vas uče balansu, koji je potpuno prirodan za celokupnu kreaciju, pa i za nas, već vam odvlače pažnju na to da je balans beskrajna ljubav i samo ljubav, što nikako nije tačno. Kraće rečeno, mnogo ste polarizovani. Mrzeti zlo u sebi znači mrzeti polovinu sebe samoga... totalno pogrešno. Otuda ja nisam nikakva mirna osoba, već prava vatra. A kokošari što mi prete 8 (i slovima osam) godina, a nemaju herca da ostvare pretnje, samo se bezveze troše, kao i ti sa mnom po ovoj temi, jer niti će oni, a niti ćeš ti, izgurati svoje. Ne časti mi. Nećete me progoniti po ovom forumu zbog stvari koje propagiram izvan njega, makar da ste se sa nebom sastavili. Šta te briga šta sam i kakav sam, nisam te zvao da živiš sa mnom. Prvo savladaj bukvar, pa pravopis, pa nauči neke osnovne stvari, pa tek onda dođi da se raspravljaš. Ne, frustracije su tvoje, jer ti konzumiraš GMO mleko puno kravlje krvi i gnoja. Fuj. I kakve veze tvoje frustracije, izazvane mojom pojavom na ovom podforumu, imaju sa ovom temom?

- - - - - - - - - -

P.S. Upravo je ažurirao poruku, odnosno post, a post je i dalje skrnav, odnosno nepismeno napisan. Tuga. :rida:

- - - - - - - - - -

I nije ovo samo igra živaca, već i igra znanja i neznanja. Videli smo ko je neznalica. :ok:

Znaš li šta je najjače?
Capture.JPG

Ovo na tvom avataru.
Ja sam već shvatio da toj ustanovi gde se nalaziš pustaju besplatan Wi-Fi,ali barem neka malo obraćaju pažnju gde pacijenti leče zatvoren prostor što ih okružuje..
Zamoli ih da ti daju papir i olovku,sistem lečenja je isti,samo nije javni.
P.S. Nisi Zoki već Jova..

Poslednja izmena:
Znaš li šta je najjače?
Pogledajte prilog 377635
Ovo na tvom avataru.
Ja sam već shvatio da toj ustanovi gde se nalaziš pustaju besplatan Wi-Fi,ali barem neka malo obaćaju pažnju gde pacijenti leče zatvoren prostor što ih okružuje..
Zamoli ih da ti daju papir i olovku,sistem lečenja je isti,samo nije javni.

Znam šta je najjače. To što sam te strahovito ponizio svojim komentarima, a tebi nije dosta, no se vraćaš po još. Kao i to što ti “imaš moje podatke” i “znaš ko sam”, ali ne smeš ništa da preduzmeš protiv mene, ni ti ni oni koji su ti rekli ko sam i šta sam, evo već 8 (i slovima osam) godina, nego se nerviraš i pokušavaš da me provociraš po forumu po kome se kriješ iza monitora i nicka. Kad bi mene ovako neko ponizio bilo bi me sramota.

To što se vidi na mom trenutnom avataru meni uopšte ne smeta, ali tebe duboko emotivno pogađa, do te mere da ne možeš da spavaš. I ko je sad detinjast? Tuga.

Ništa ti nisi shvatio. Ja se ne nalazim ni u kakvoj ustanovi, niti ću se ikada nalaziti, u inat tebi i takvim inferiornim likovima kao što si ti. Izvan ovog foruma meni ne može ništa ni sudstvo, ni policija, ni te tvoje ustanove, ni te tvoje klege pacijenti. Ma niko. Sve vas sprdam na kvadrat. Svaki tvoj inferiorni komentar biće poklopljen mojim superiornim komentarom. Kakav besplatan Wi-Fi? Šta trabunjaš? Ja bojkotujem meso, mleko i jaja, industrijsku hranu sa kodom HACCP, kafu, duvan, alkohol, lekove i droge, sve te tvoje ustanove i pacijente, ne dam takvima kao što si ti, kao ni zdravtsvenom sistemu bilo koje države, ni jedan jedini cent. Šta ćeš preduzeti po tom pitanju? Ako ne smeš da preduzmeš apsolutno ništa, a očito je da ne smeš, šta se onda prčiš? Vidiš da sve vreme diskutujemo o meni i da se sve vreme nerviraš zbog toga što nisam kao svi vi programirani robovi sistema.

Zamoli ti te neke tvoje da ti daju papir i olovku. Šta me briga. Ja bojkotujem sistem lečenja i ne dam doktorima ni jedan jedini cent, jer se zbog gledanja u Sunce i konzumiranja samo voća i povrća nisam razboleo jako dugo, i nikada se neću razboleti. Može mi se tako. A ti pukni kao balon.

E, sad, kakve veze tvoje frustracije, izazvane mojom pojavom na ovom podforumu, imaju sa ovom temom?

Znam šta je najjače. To što sam te strahovito ponizio svojim komentarima, a tebi nije dosta, no se vraćaš po još. Kao i to što ti “imaš moje podatke” i “znaš ko sam”, ali ne smeš ništa da preduzmeš protiv mene, ni ti ni oni koji su ti rekli ko sam i šta sam, evo već 8 (i slovima osam) godina, nego se nerviraš i pokušavaš da me provociraš po forumu po kome se kriješ iza monitora i nicka. Kad bi mene ovako neko ponizio bilo bi me sramota.

To što se vidi na mom trenutnom avataru meni uopšte ne smeta, ali tebe duboko emotivno pogađa, do te mere da ne možeš da spavaš. I ko je sad detinjast? Tuga.

Ništa ti nisi shvatio. Ja se ne nalazim ni u kakvoj ustanovi, niti ću se ikada nalaziti, u inat tebi i takvim inferiornim likovima kao što si ti. Izvan ovog foruma meni ne može ništa ni sudstvo, ni policija, ni te tvoje ustanove, ni te tvoje klege pacijenti. Ma niko. Sve vas sprdam na kvadrat. Svaki tvoj inferiorni komentar biće poklopljen mojim superiornim komentarom. Kakav besplatan Wi-Fi? Šta trabunjaš? Ja bojkotujem meso, mleko i jaja, industrijsku hranu sa kodom HACCP, kafu, duvan, alkohol, lekove i droge, sve te tvoje ustanove i pacijente, ne dam takvima kao što si ti, kao ni zdravtsvenom sistemu bilo koje države, ni jedan jedini cent. Šta ćeš preduzeti po tom pitanju? Ako ne smeš da preduzmeš apsolutno ništa, a očito je da ne smeš, šta se onda prčiš? Vidiš da sve vreme diskutujemo o meni i da se sve vreme nerviraš zbog toga što nisam kao svi vi programirani robovi sistema.

Zamoli ti te neke tvoje da ti daju papir i olovku. Šta me briga. Ja bojkotujem sistem lečenja i ne dam doktorima ni jedan jedini cent, jer se zbog gledanja u Sunce i konzumiranja samo voća i povrća nisam razboleo jako dugo, i nikada se neću razboleti. Može mi se tako. A ti pukni kao balon.

E, sad, kakve veze tvoje frustracije, izazvane mojom pojavom na ovom podforumu, imaju sa ovom temom?

Zaista mi smeta što si početnik na avataru,voleo bih da si legenda. Jovo,ne mogu da spavam jer si mi zanimljiv,i pokušavam da ne probudim moju ženu i decu od suzdržavanja smeha ovde. Brale mili,nemoj da piješ lekove,privukuješ nove članove Krstarice da se prijave,ti si zlato za ubijanje vremena. Ne želim da promenim ništa na tebi,smešan si mi baš takav. Diskutujemo o tebi jer smo prvo krenuli o meni,pa sam ja skrenuo temu sa mene na tebe,i ti nastavio da krivudaš u svim pravcima. I ja sad budim ženu jer ne mogu da se ne smejem. :hahaha:

Zaista mi smeta što si početnik na avataru,voleo bih da si legenda. Jovo,ne mogu da spavam jer si mi zanimljiv,i pokušavam da ne probudim moju ženu i decu od suzdržavanja smeha ovde. Brale mili,nemoj da piješ lekove,privukuješ nove članove Krstarice da se prijave,ti si zlato za ubijanje vremena. Ne želim da promenim ništa na tebi,smešan si mi baš takav. Diskutujemo o tebi jer smo prvo krenuli o meni,pa sam ja skrenuo temu sa mene na tebe,i ti nastavio da krivudaš u svim pravcima. I ja sad budim ženu jer ne mogu da se ne smejem. :hahaha:

Ada, ma, je li, bogoti? A no časti ti? Ti si kao neki mangup ovde? Sakriven iza nicka i avatara? Eto mene kad se vrnem sa starim nickom, imam veću reputaciju od tebe. Nego, Marko Čedo, ako si toliki mangup, obrati mi se izvan foruma. Ja sam svima zanimljiv, a ti nikome. Ništa nisi uspeo, šta god pokušao. Kakvu ženu? Kakvu decu? Kakav brale mili? Kakvi lekovi? Lekovi se gutaju, a ne piju? Nemaš ti pojma o pojmu. Šupalj si kao sito. Prosipa se na sve strane. Ubijanje vremena? To je jedino što smeš da ubiješ? Ubijaš vreme da bi što pre ostario? Teško tebi. Smešan si? Ne sumnjam. Čim se smeješ samom sebi, kao lud na brašno. Intelektualno si ispod svih nas: razbili smo tvoje teoretske postavke kao zvečku, zatim te onemogućili da nas vređaš, a najzad tebi smeta moj avatar i trenutni status na forumu, toliko da ne možeš da spavaš. I još budiš i ženu i decu. Lele. Sve si promašio. Jedan veliki promašaj. Tuga jedna. Sve tvoje inferiorne postove poklopiću svojim superiornim postovima. Ali kakve veze tvoje frustracije, izazvane mojom pojavom na ovom podforumu, imaju sa ovom temom?

Ada, ma, je li, bogoti? A no časti ti? Ti si kao neki mangup ovde? Sakriven iza nicka i avatara? Eto mene kad se vrnem sa starim nickom, imam veću reputaciju od tebe. Nego, Marko Čedo, ako si toliki mangup, obrati mi se izvan foruma. Ja sam svima zanimljiv, a ti nikome. Ništa nisi uspeo, šta god pokušao. Kakvu ženu? Kakvu decu? Kakav brale mili? Kakvi lekovi? Lekovi se gutaju, a ne piju? Nemaš ti pojma o pojmu. Šupalj si kao sito. Prosipa se na sve strane. Ubijanje vremena? To je jedino što smeš da ubiješ? Ubijaš vreme da bi što pre ostario? Teško tebi. Smešan si? Ne sumnjam. Čim se smeješ samom sebi, kao lud na brašno. Intelektualno si ispod svih nas: razbili smo tvoje teoretske postavke kao zvečku, zatim te onemogućili da nas vređaš, a najzad tebi smeta moj avatar i trenutni status na forumu, toliko da ne možeš da spavaš. I još budiš i ženu i decu. Lele. Sve si promašio. Jedan veliki promašaj. Tuga jedna. Sve tvoje inferiorne postove poklopiću svojim superiornim postovima. Ali kakve veze tvoje frustracije, izazvane mojom pojavom na ovom podforumu, imaju sa ovom temom?

Dakle tvoj odgovor je......reći cu ono što običan suparnik obično kaže. Suprotno. Ha Ha (smejem se tačno dva puta) :hahaha: I koji MI?

Dakle tvoj odgovor je......reći cu ono što običan suparnik obično kaže. Suprotno. Ha Ha (smejem se tačno dva puta) :hahaha: I koji MI?

Baš me briga za tvoj odgovor. Nećeš me progoniti po forumu da si se sa nebom sastavio. Ja te poklopio argumentima (odgledati tok diskusije). Ja pismen, ti nepismen. Ja učen, ti neuk. Ja umem i da se sprdam, ti čak ni to ne umeš. Ne umeš čak ni da se smeješ. Dva puta. Ha ha. Dno dna. Sve si promašio. Ali kakve veze tvoje frustracije, izazvane mojom pojavom na ovom podforumu, imaju sa ovom temom?

- - - - - - - - - -

I ti nikome nisi suparnik. mali si za tako nešto.

Baš me briga za tvoj odgovor. Nećeš me progoniti po forumu da si se sa nebom sastavio. Ja te poklopio argumentima (odgledati tok diskusije). Ja pismen, ti nepismen. Ja učen, ti neuk. Ja umem i da se sprdam, ti čak ni to ne umeš. Ne umeš čak ni da se smeješ. Dva puta. Ha ha. Dno dna. Sve si promašio. Ali kakve veze tvoje frustracije, izazvane mojom pojavom na ovom podforumu, imaju sa ovom temom?

- - - - - - - - - -

I ti nikome nisi suparnik. mali si za tako nešto.

Um kad nešto nauči,on to ponavlja jer funkcioniše. Kad je um previše plitak,on i ne primeti kad šta funkcioniše,već ide sa tim što je prvobitno naučio,a taj si ti. Kad nemaš odgovor kažeš "ma koji,ma šta"pa dodaš..ili ponoviš nešto od ranije... Eto tvoje granice. Koliko si puta ponovio rečenicu "kakve veze tvoje frustracije, izazvane mojom pojavom na ovom podforumu, imaju sa ovom temom?"? Ja sam ti odgovorio jednom na to pitanje i nalazi se negde u prošlom postu,a odgovorio sam ti i o pravopisu,ali ti ipak nastavljaš,kao da nisam. Nisam unazadjen da ponovim istu reč više puta u nadi za drugim odgovorom. Drugim rečima,ponavljaš isti pristup u nadi za drugačijim rešenjem. I nemoj opet,da se ponavljaš,ispadaš smešan. Odgovaraš,čisto da se kaže da je odgovoreno. Nemoj,počinje da mi te žao. :confused:

I sad lepi Jova spava u ustanovi....istesao se ,isponavljao,i sad spava....

I sad lepi Marko Čeda misli da je nekoga nadgovorio. Kad neko ko nije čuo za Emanuela Svedenborga onome ko je naveliko i naširoko objasnio njegovo učenje kaže da je plitkog uma - to mora da je kompliment. Ali kakve veze tvoje frustracije, izazvane mojom pojavom na ovom podforumu, imaju sa ovom temom? Tema je reinkarnacija, a ne to što tebi smetam ja kao ljudsko biće, pa ne znaš šta ćeš, jer pucaš od muke što mi ne smeš ništa.

Nemojte upoređivati filozofiju i religiju. Večnost mog bića meni ne obezbeđuje neka vera (ili religija) nego je to zaključak proistekao iz znanja, kao što mi je jasno da je Zemlja loptasta, sferična planeta, jer Sunce kada zalazi - zalazi za sferu i vidi se kao ceo krug, pa kao pola kruga, pa kao "polumesec", dok jednostavno ne iščezne iza zakrivljenog horizonta. I to jednostavnog znanja. Prostog konstatovanja činjenica da su opažaji oko mene, oko mog tela, opažaji koji se menjaju veličinom i oblikom kako se moje telo pomeri. Ceo univerzum promeni svoj oblik i veličinu kada ja mrdnem prstom. Vidite, to što menja veličinu i oblik jesu moji opažaji, sastavljeni iz mojih osećaja, slike, moja predstava, koja je cela ešalonirana oko mog tela, koje je takođe moja predstava. I to je ono što vi i vama slični zovete “spoljašnji realan svet”, posmatrajući svoje predstave.

Supstancija svega nije ta predstava nego ono što je njoj u osnovi. A to je volja, stvar po sebi, ili nešto što je blisko onome što zovemo ja.

Tako da večnost, i nadživljavanje smrti, pri čemu ta suština ostaje, a cela predstava, odnosno spoljašnji objektivni svet kao takav nestaje, jeste činjenica za svakog ko ume da razmišlja.

To vaše ubeđenje u realnost tog objektivnog sveta treba da zovete religijom, jer jedino se to ubeđenje može upoređivati sa takvim zaluđenostima koja apstrahuju razum. To je isto ono što je sprečavalo Inke, Asteke i Maje da vide španski brod na pučini, jer im je ubeđenje sugerisalo da tako nešto ne može da postoji... pa isto to nisu ni videli.

Isto je i sa vama. Vašu veru u realnost sveta održava jedna primitivna predrasuda koja apstrahuje razum. To je vera u pravom smislu te reči, i to ona koja nije svesna sebe kao takve. Namaste.

Back