- Poruka
- 50
Može li izvor...?![]()
Izvor je najverovatnije hrišćanski misticizam švedskog pesnika, pisca i mistika iz XVIII veka, Emanuela Svedenborga, o čemu sam naširoko govorio u prethodnom postu.
Ne postoji jedan izvor. Mora da te zainteresuje tema prvo. Sam IZVOR ne postoji. Očekujes link? Linkovi se "debunkuju" lako,dakle ne vrede truda.
Nemoj od mene da tražiš da ti dokazujem,istraži sama kako znaš i umeš. Zaista,neću da te upućujem.
Kako sad to? U prethodnom postu si govorio o izvoru (sa velikim slovom “i”, što je besmisleno), odnosno stvoritelju (opet sa velikim slovom “s”, kao da se radi o vlastitom imenu, što je takođe besmisleno), a sad kažeš kako “ne postoji izvor”, ili tačnije “ne postoji jedan izvor”. Obrati pažnju takođe i na svoj pravopis, red reči u rečenici, takozvani tok misli... i videćeš gomilu nedostataka. To bi bilo kao da glumac ima lošu dikciju. A tu nema opraštanja. Ne trebaju nam nikakvi linkovi, jer smo provalili šta si, odnosno koga si parafrazirao.
Svako treba da istraži stvari kako zna i ume, ali bez izmišljanja odgovora. Svako je sâm svoj hram i sâm svoj guru, tako da ti, ili bilo ko ko je neupućen u duhovnost i ezoteriju, ne može nikoga ni u šta da upućuje.
Da produžim šta sam pisao..
Postoje duše koje su pobegle sa Zemlje,ali se namerno ponovo vratile nazad pripremljene za šta ih čeka (ne pitaj čim i kako) u cilju da izbave voljene duše koje im znače nešto. A takvih je mnogo. To su ti andjeli što vas čuvaju,voljeni koji ne moraju biti iz ovih života.
Ona izreka koju sigurno znate "ne možes mi uzeti dušu" je tačna. Ta bića ne mogu ti posedovati dušu,nije njihovo vlasništvo,niti može biti,ako im se dobrovoljno ne daš. Ali uvek mogu tvoju dušu nasilno zarobiti kao kad si nasilno zarobljen protiv svoje volje bilo gde.
Ljudi kao tela su postala vlasništva kao bilo šta što je ŽIVO postalo vlasništvo. Kao takva nisu stvorena. Uporedi sebe prema umno slabijoj životinji..svinji primer..ili kravi.. Ovde je razlika na nivou svesti,i mogućnosti rezona. Baš kao ljudsko biće prema životinji. Uzmi u obzir da ljudsko oko nije savršeno,da li si video nekad mačku koja se uplašila ničega? Nešto jeste tu bilo.
Slobodno nastavi, odnosno “produži”, kako ti veliš. I ja ću nastaviti.
Naravno da ne postoje nikakve “duše koje su pobegle sa Zemlje, ali se namerno ponovo vratile nazad, pripremljene za nešto šta ih čeka”, naročito ako veliš “ne pitaj čim i kako”, i to još i bolduješ (dobro da nisi napisao “Caps Lock” slovima i nalupao uzvičnike), i to “u cilju (valjda sa ciljem) da izbave voljene duše koje im znače nešto”. Opet zamena teza, odnosno poistovećivanje duha i duše. Ne postoje nikakve “voljene duše”. Još jedna zabluda takozvanog hrišćanskog misticizma. Nema nikakvih “anđela čuvara”. I to je jedna od zabluda hrišćanstva, odnosno pokušaj da se traži duhovni oslonac, i nema nikakve veze sa reinkarnacijom, pa samim tim ni sa ovom temom.
Niko ne može posedovati ničiju dušu. Ima nekih priča da se u Redu illuminata duša “iznajmljuje bratstvu na milion godina”, ali ne znam šta da mislim o tome, s obzirom na to da milion godina na našoj planeti nije milion godina negde drugde, jer je vreme relativno. I opet širenje strahova, što je posledica neprirodne ishrane. Neće ti niko dirati u dušu ako ti ne diraš u njegovu, odnosno ako mu ne napadneš srčanu čakru. Ako to učiniš - svako će se braniti. Možeš biti napadnut samo od neke druge duše. Zato treba poštovati svakoga po principu “namaste”, sve dok te ne napadne. A ako te napadne brani se.
Već smo govorili o tome da je svako vlasnik sopstvenog tela, i to 1/1. Zašto ne uporediš sebe prema “umno slabijoj životinji”, koja ima bolju organizaciju i bolje društvo od ljudskog, recimo mrava ili pčela? Bez vređanja svinja ili krava, jer svako živo biće koje postoji treba da postoji i ima ista prava kao i ljudi. Razlika u nivou svesti, a ne “na nivou svesti”, itekako postoji, i mnogo je vidljivija između ljudi koji se nalaze na višem nivou svesti od onih koji se nalaze na nižem nivou svesti, nego što je razlika između ljudi i životinja. Naravno da je ljudsko oko nesavršeno i da vidi svega 2-3% sveta koji nas okružuje. Da, video sam mačku koja se uplašila nečega. Nešto je tu bilo? Ne zna ni mačka. Tesla je govorio o tome:
Tako ti se čini ako, kao hrišćani i ostali vernici, postaviš relaciju bog-čovek tako da bog postoji zbog čoveka i da je čovek najbitnija stvar u svemiru. Ali na njihovu i tvoju žalost nije tako.
Baviš se posledicama umesto uzrocima.
U nekom posve mračnom prostoru je svetlucala jedna iskra, beskrajno velika ili beskrajno mala, što se ne može odrediti, jer je bila jedina tačka u mraku. Ona je jedina preostala od uništenja prethodne apsolutne celine. Njen bezvremenski mir poremetio je jedan jedini impuls koji ju je uzdrmao izazvavši eksploziju. Njeni delići su se raspršili na sve strane. Počelo je da teče vreme. Iz njene sredine izletelo je nebrojeno mnogo svetlosnih bića, koja su se tek probudila iz dugog sna izazvanog pređašnjim uništenjem potpune celine. Svi su pospani i polusvesni, svi osim jednog koji je za sve ovo vreme bio polubudan; on je bio jedini nosilac svetlosti dok su svi ostali spavali. Njegova želja da obnovi pređašnju potpunu celinu je i izazvala taj impuls. U desnoj ruci je nosio baklju. Oprživši najbliže oko sebe, razbudio ih je i proglasio ih svojim saradnicima. Bilo ih je dvanaest i svi postadoše visokosvesni. Ostali ostadoše polupospani. Svi se zadržaše oko nosioca svetlosti. Egzistiraše u dokolici, dok od ostataka praiskre svetlosti izgradiše bezbrojne svetove, skupine bleštavih i tamnih kosmičkih tela okupljenih u nebrojene galaksije. Na njima sami od sebe iznikoše raznorazni oblici organskog života. Tako je nastala svaka nova apsolutna celina. Želeći da napuste dokolicu duhovnog postojanja, jedanaestorica od dvanaestorice pobegoše u materijalne svetove odvedovši sa sobom tri četvrtine ostalih podanika svetlosti. Svi doživeše pád u bedu materijalnog postojanja.
Dakle, materijalni svetovi su posledica pobune i pada. Uzrok. Reinkarnacija je posledica večnog kretanja nesavršene materije i palog duha. Namaste.