Zanimljiva stvar o reinkarnaciji

Arkania

Poznat
Poruka
9.069
Bas sad nesto razmisljam o reinkarnaciji i nesto mi je palo na pamet.
Dakle ako podjemo od klasicne price da dusa prelazi iz tela u telo i da se ne seca prethodne reinkarnacije.
Lako dolazimo do pitanja Ko smo mi onda?z:hm:

Ako sam ja u proslom zivotu bio osoba X sa nekim karakteristikama i osobinama, u ovom zivotu sam osoba Y a u sledecem cu biti osoba Z.

Koja sam ja onda osoba u stvari, sadasnji Ego i poimanje samog sebe ispadaju nistavni.:zroll:

Ovo bi impliciralo (teorijski) da mora postojati i neko vise JA koje nije zahvaceno egom, koje dakle deluje kao centralni kompjuter.
Ali onda dolazimo do zanimljivog zakljucka, pa to vise JA opet nisi ti, ono je zasebno postojanje.

Dakle ako podjemo od klasicne price da dusa prelazi iz tela u telo i da se ne seca prethodne reinkarnacije.

Ako sam ja u proslom zivotu bio osoba X sa nekim karakteristikama i osobinama, u ovom zivotu sam osoba Y a u sledecem cu biti osoba Z.

Koja sam ja onda osoba u stvari, sadasnji Ego i poimanje samog sebe ispadaju nistavni.:zroll:

Ovo bi impliciralo (teorijski) da mora postojati i neko vise JA koje nije zahvaceno egom, koje dakle deluje kao centralni kompjuter.
Ali onda dolazimo do zanimljivog zakljucka, pa to vise JA opet nisi ti, ono je zasebno postojanje.

tako je sinko, ti si MATERIJA koja kruži

a sasvim druga stvar je što budale misle da će ponovo biti neka administrativna funkcija
to je boles uglavu i na takvima se mlate dobre pare kad zagrizu

Ovo je tema za podforum religija...

Ali da dodam i ja nešto...

Ko veruje u uskrsnuće neka veruje. Čovek je vernik, ali to ne znači da mora da bude i lakoveran. Ali neka se zapita u šta je verovao pre rođenja.

Recimo da je taj neko živeo u Indiji pre 4000 godina. Slučajno se rodio u toj zemlji, primio hinduizam od roditelja, verovao u indijski panteon od nekoliko hiljada bogova, i smatrao da je u pravu. Zatim se rađa u Tibetu pre 2000 godina, od roditelja prima budizam i obožava samoga sebe tražeći svetlost u sebi i težeći nirvani, i ponovo misli da je u pravu. Zatim se rađa u Francuskoj pre 1000 godina, od roditelja prima rimsko hrišćanstvo, veruje u devicu Mariju, Isusa i uskrsnuće, postaje krstaš i odlazi u Jerusalim da kolje muslimane misleći da čini veliko delo za boga, i u ovom životu smatra da je u pravu. Zatim se rađa u Turskoj pre 500 godina, od roditelja prima islam, veruje u dženet i pakao, i kao turski vojnik kreće u osvajanje Evrope smatrajući da će ga bog primiti u raj ako bude ubio što više nevernika koji ne veruju u Alaha, i opet smatra da je u pravu. Zatim se rađa u Srbiji u XX veku, od roditelja prima srpsko pravoslavlje, poštuje kalendar koji za realnim kalendarom zaostaje 13 dana, veruje u nebesku Srbiju i u bogorodicu trojeručicu i ostale svece sa ikona, odlazi u rat na Kosovo da se bori protiv većeg dela sveta uveren da je ceo svet protiv Srbije, i ponovo smatra da je u pravu.

Taj čovek može se izvući iz neprekidnog kruga rađanja i umiranja jedino ako spozna neke stvari. Za početak, da se odrekne sadašnje religije koju je primio od roditelja i da meditira o nekoliko svojih poslednjih života.

Uskrsnuće ili reinkarnacija. Trećeg nema. Nema ni sredine. Zapravo ima sredine, ali u sredini su oni koji ne veruju ni u šta.

Reinkarnacija.

Svakog marta i aprila, na severnoj hemisferi, postajemo svedoci reinkarnacije u prirodi. Proleće koje je umrlo prošle godine, ponovo se rađa ove godine. I led koji se otopio pretvorio se u vodu koja se u zimu zaledila.

Reinkarnacija.

Ti si uvek ista osoba. To je slicno kao i u ovom jednom zivotu razlicita iskustva te oblikuju po malo i po vise, ali u sustini si isti. Tako i ja kada sam gledala sebe u proslom zivotu imala sam osecaj potpune bliskosti i razumela sam dobro osecaje tenosobe, ali te misli i osecaje nisam imala sada. Kao kada se secas kako je bilo ranije, npr. Ne znam koliko si star, ali ja se secam kako mi je bilo kad sam bila tinejdzerka ili kada sam bila u dvadesetim godinama i neke stvari od onda su mi cudnije nego neka traumaticna iskustva iz prethodnih zivota. U svakom slucaju prepoznajem moju vatru koja se nikad ne gasi, samo gori drugacije.

Ovo je tema za podforum religija...

Ali da dodam i ja nešto...

Ko veruje u uskrsnuće neka veruje. Čovek je vernik, ali to ne znači da mora da bude i lakoveran. Ali neka se zapita u šta je verovao pre rođenja.

Recimo da je taj neko živeo u Indiji pre 4000 godina. Slučajno se rodio u toj zemlji, primio hinduizam od roditelja, verovao u indijski panteon od nekoliko hiljada bogova, i smatrao da je u pravu. Zatim se rađa u Tibetu pre 2000 godina, od roditelja prima budizam i obožava samoga sebe tražeći svetlost u sebi i težeći nirvani, i ponovo misli da je u pravu. Zatim se rađa u Francuskoj pre 1000 godina, od roditelja prima rimsko hrišćanstvo, veruje u devicu Mariju, Isusa i uskrsnuće, postaje krstaš i odlazi u Jerusalim da kolje muslimane misleći da čini veliko delo za boga, i u ovom životu smatra da je u pravu. Zatim se rađa u Turskoj pre 500 godina, od roditelja prima islam, veruje u dženet i pakao, i kao turski vojnik kreće u osvajanje Evrope smatrajući da će ga bog primiti u raj ako bude ubio što više nevernika koji ne veruju u Alaha, i opet smatra da je u pravu. Zatim se rađa u Srbiji u XX veku, od roditelja prima srpsko pravoslavlje, poštuje kalendar koji za realnim kalendarom zaostaje 13 dana, veruje u nebesku Srbiju i u bogorodicu trojeručicu i ostale svece sa ikona, odlazi u rat na Kosovo da se bori protiv većeg dela sveta uveren da je ceo svet protiv Srbije, i ponovo smatra da je u pravu.

Taj čovek može se izvući iz neprekidnog kruga rađanja i umiranja jedino ako spozna neke stvari. Za početak, da se odrekne sadašnje religije koju je primio od roditelja i da meditira o nekoliko svojih poslednjih života.

Uskrsnuće ili reinkarnacija. Trećeg nema. Nema ni sredine. Zapravo ima sredine, ali u sredini su oni koji ne veruju ni u šta.

Reinkarnacija.

Svakog marta i aprila, na severnoj hemisferi, postajemo svedoci reinkarnacije u prirodi. Proleće koje je umrlo prošle godine, ponovo se rađa ove godine. I led koji se otopio pretvorio se u vodu koja se u zimu zaledila.

Reinkarnacija.

I zaista jeste u pravu.

Ne, već ti na tim sferama spoznaje ne pada na pamet da se vratiš u maleno ljudsko telo od mesa, kože itd. Nije ti ni ''ego'', ljudska miskoncepcija, bitan u tom pogledu.
Imaš podatke o veoma malenom broju ljudi koji se sećaju svojih pređašnjih života, često u timživotima radili nešto što im je opsesija u trenutnom.

Postoji nekoliko zapisanih slučajeva gde su se deca do detalja sećala imena, predmeta, kućica, stvari svojih pređašnjih života.

Poslednja izmena:
Ovo sledece sam napisao u "zagrejanom stanju" u Zabava / Humor pdf..naslov Covek i Bog.. Ali stavicu i ovde jer odgovara...

Ja ne mislim da su zene bolje od muskaraca,ali sam siguran muskarci su veci gadovi.
Pricao sam jednom sa jednim ortakom o vezama i on mi kaze "ne znam sta se desilo verovatno sam nesto rekao,i njena se osecanja sama nasla uvredjena" to je kao da ja kazem "da,pucao sam iz pistolja i taj lik je prosvirao svoj mozak mojim metkom".Udaljis se od strasne scene prosto... Ja nikad nisam bio ubijen...priznajem,jednog dana cu riknuti,ne znam sta ce biti posle. Neki kazu da ides u raj...zamisli lika od skoro 30 da kaze "ja totalno idem u raj". Ja licno mislim da nema raj..iskreno verujem da ima Bog ali da nema Raja. Umres,odes pred Njega i kazes "ej Boze,gde je taj raj?",a on "alo bre odakle vam dolaze te ideje vise,svaki sledeci to pita koji dodje..sta ste ocekivali,da sam toliko savrsen? Napravim ceo svemir,i JOS hocete jedno posebno extra super mesto za sve vas posle vase smrti? Sve vam malo" Vi kazete "pa gde da idem sad?" - "Pa stoj u ovoj prostoriji gde si sad sa mnom" Vi "ne svidja mi se" -"da,pricaj mi o tome".
I kakav bi bio pakao zaista...? ..Odes tamo,cekas u redu..dodje neki djavo i napuni te...posle pridje drugi i kaze "sto si mu dozvolio da te puni?" Ti kazes "pa to je pakao,to je moja kazna pretpostavljam" djavo ti odgovori "da..jeste pakao,ali on nije nadlezni,ne moze da puni kad mu dodje,kazi mu necu"..(za*ebano)
Iskreno ne znam da li postoji onaj Glavni.. Cak i hardcore vernici ne mogu da dokazu to.. Ali uvek se nadje onaj lik sto kaze "Bog?..da..on ne postoji" - "a kako znas?" - "pa nisam ga video,je*ote"... - Stvarno? To ti je odgovor? A gde si ga trazio zaista,u kojoj ulici tvog grada/sela? Mali broj ljudi su napustili planetu raketom,oni mogu da kazu sigurnije od tebe ali se ne usudjuju.. Ej,ja nisam video "12 years a slave" film,nisam rekao da ne postoji. Cekam samo da izadje na tv,mislim da je s*anje,necu da ga trazim. Znam samo ako postoji Bog nije onaj iz Biblije "oce nas".. ako je on nas otac,sta je uradio nasoj mami? U najbolju ruku,Bog je razveden,i sad mora sam da izvodi svoju decu na pravi put,a mi se pekmezimo fazon "oce nas,daj mi ovo i ovo,me me" dok On "trudim se je*ote,ali ja sam sam ovde,ne mogu da postignem sve!" - Mozda je ovaj nas zivot u stvari vikend kod tate,a kad umremo idemo kod mame.
Cudno je pomisliti da je Bog musko,jer zena radja.. Ali evo sta mislim..pre jedno milijardu i milijardu godina zensko je bila Bog,i bila je zla i uzasna..i pod*ebavala je ..ponizavala..ali sta ces da uradis,volis je.. I u jednom trenutku,tata je udario zlu mamu,i ti skapiras "PA TO MOZEMO I MI,DA BIJEMO ZENU"...
I sad zivimo sa tatom :) :amen:

Poslednja izmena:
reinkarnacija-unazad.jpg

A ti si inače poznat kao ozbiljan diskutant i argumentovan oponent? :lol:
Samo malo filuješ prdežima :lol:

To šta sam ja je apsolutno moja stvar. Šta te briga šta sam i kakav sam, nisam te zvao da živiš sa mnom. Oženjen sam, a i nisam gej. Ne bi trebalo da ti budem interesantan. A i ne želim. Tačnije ne želim da imam ništa sa tobom i takvim likovima kao što si ti. Ako ne možemo diskutovati o temi, a ne možemo, jer si ograničen, ne vidim zašto bismo se prepucavali, tim pre što ni to ne umeš. Tvoj um i poimanje stvari oko sebe definiše nakaradno učenje kojekakvih verskih zajednica, da ne kažem sekti. Tuga. :rida: Bolje da sam smešan, jer humor je odlika inteligentnih ljudi. Ti nisi smešan, već tužan. Živiš u XXI veku a veruješ da je Zemlja ravna ploča i da je najstarija tačka u svemiru, stara svega 6 ili 7 hiljada godina. Zašto? Zato što su to rekli degenerici iz sekte Flat Earth. Žuborim na sektu Flat Earth, na sve njene članove i simpatizere, na sva njena nakaradna učenja, na sve sekte i sve sektaše. Evo nasmejao bih se svemu ovome, da je smešno, ali nije smešno, već je žalosno. :rida: Ako ništa drugo zbog dece i ostalih maloletnika koji dolaze ovde i mogu naučiti nešto pogrešno. Koliko nisko može pasti ljudski um. Dno dna. :rida: Kakvo filovanje prdežima? Svašta. Pričinjava ti se Zemlja ravna ploča i priočinjavaju ti se prdeži i filovanje prdežima. Teško tebi.

Ne,samo je ovde u pravu.

Ne znam gde "ovde", ali kontam da je u svemu bio u pravu. Ništa nisi pojasnio. Pojasni gde "ovde", da možemo diskutovati. Aklo uopšte hoćeš (i umeš) diskutovati. Nacionalna i verska svest ne preživljava smrt, kao ni poznavanje jezika i društvenih nauka. Može neko biti poliglota u ovom životu, ali kada se ponovo rodi neće znati nijedan jezik koji je znao u prethodnom životu, već će morati da uči ponovo. A poznavanje matematike, nekih prirodnih nauka, kao i duhovnosti preživljava smrt i osvežava se u novim životima. Dok nacionalna svest, koja i inače ne postoji kod duhovnjaka, ne preživljava reinkarnaciju, pošto nije duhovna kategorija. Svako se može roditi u ko zna kom narodu. U jednom životu u ovom narodu, u drugom životu u onom narodu. Žalosno za ljude koji razmišljaju u relacijama srednjovekovnih seljaka, koji su se mrzeli zbog nacionalne i verske pripadnosti. A takvih primitivaca ima i danas. Teorija krvi i tla. Fašizam. Ideologija XX veka. Nema nikakve veze sa duhovnošću i reinkarnacijom.

Ne znam gde "ovde", ali kontam da je u svemu bio u pravu. Ništa nisi pojasnio. Pojasni gde "ovde", da možemo diskutovati. Aklo uopšte hoćeš (i umeš) diskutovati. Nacionalna i verska svest ne preživljava smrt, kao ni poznavanje jezika i društvenih nauka. Može neko biti poliglota u ovom životu, ali kada se ponovo rodi neće znati nijedan jezik koji je znao u prethodnom životu, već će morati da uči ponovo. A poznavanje matematike, nekih prirodnih nauka, kao i duhovnosti preživljava smrt i osvežava se u novim životima. Dok nacionalna svest, koja i inače ne postoji kod duhovnjaka, ne preživljava reinkarnaciju, pošto nije duhovna kategorija. Svako se može roditi u ko zna kom narodu. U jednom životu u ovom narodu, u drugom životu u onom narodu. Žalosno za ljude koji razmišljaju u relacijama srednjovekovnih seljaka, koji su se mrzeli zbog nacionalne i verske pripadnosti. A takvih primitivaca ima i danas. Teorija krvi i tla. Fašizam. Ideologija XX veka. Nema nikakve veze sa duhovnošću i reinkarnacijom.

Roditi se kao Srbin je poslednja reinkarnacija.

Back