Moracu da napisem nesto sto je susta suprotnost vasim pricama.Posto zivim na selu i imamo nase svinje,pilice,,,bilo bi glupo da kupujem meso.Tako da ja imam tri zamrzivaca.Jedan u sklopu kuhinje fiokas,u kome mi stoje sitnice poput smrznutog povrca,testa,kore,led,sladoled....U jednoj prostoriji van kuce imam dva sanducara.Jedan manji koji prvenstveno sluzi za hladjenje torti i kolaca,posto imam tacne(muz mi napravio) koje se slazu jedna na drugu.Mada u vreme klanja slozim i meso ,cisto da rasteretim veliki dok se meso ne smrzne.Veliki sanducar mi koristi za meso,i eventualno visnje,koje su ociscene spakovane u plasticne flase od 2 l, tako da nema mesanja mirisa.Inace u zamrzivac ostaljam i hranu koja pretekne od ruckova tipa sarme,punjene paprike...koje su spakovane u manje posude sa poklopcima,pa dobro dodje kad sam u guzvi sa poslom,bar deca imaju rucak.Inace sam zakleti protivnik bacanja hrane.Kako sam cesto u guzvi,ne stoji dugo.Kada imam vremena(kao danas pre podne) napravim vecu kolicinu gomboca(knedle sa sljivama) i valjusaka,pa zamrznem.Takodje kad pridje kraj kiselom kupusu,ocistim sve preostale glavice,listove operem i spakujem u zamrzivac.Tako da imamo sarme i u toku leta,a za slavu (sv.Arandjeo 21.11) ne moram da kupujem bilo sta,posto nvi jos nije kiseo.
Cesti mi se desi da imam veliku kolicinu slanog peciva poruceno,naravno uz kolace i torte.Tada slano pecivo umesim ,isece,smotam kiflice... i zamrznem na tacnama,posle sve stavim u kese i kad dodje vreme pece.Kolace i torte(porucene) do sada nikad nisam zamrzavala,ali nam za Novu godinu obavezno napravim vise vrsta,zamrznem i obavimo i Bozic i Srpsku novu goodinu...
Od povrca imam skoro svega.Jedino sto boraniju,grasak,karfiol kratko blansiram pre zamrzavanja.Kukuruz,spanat,tikvice,jagode,maline,...zamrzavam redivno,s tim sto voce pre thodno uvaljam u secer.