Zamisli

Kad procitam velike mudrosti i fenomenalne zakljucke ka autora nam. Pocnem zapravo i da shvatam doticnu gospodu na vrhu. Pocecu da delim pamflete, moramo sto pre da obavimo ovo, da nam svet izadje iz krize...

Da smo teokratska drzava, bilo bi bolje. Bog je ljudima dao slobodu.
Meni je drago da se ljudi protive necemu sto ne predstavlja slobodu izbora. Veliki je broj ljudi koji mogu prepoznati do cega to moze dovesti to, ako budemo samo cutali. Zbog toga sam protiv gej brakova, nemam nista protiv homoseksualaca, ali imam protiv homo brakova. Ako sebi to dopustimo, gde je granica? Sutra ce se pojaviti neki ljudi koji misle da je seks sa zivotinjama nesto normalno. Treba postaviti granicu, nisam ja nigde napisao da je vakcina opasna, ali sam protiv krsenja ljudskih prava.
Ne treba mešati antivaksere i ljude koji se protive prisilnoj vakcinaciji. Nisam protivnik vakcina, ali da mi ubrizgavaju bilo šta u telo bez moje saglasnosti ne može. To je pitanje osnovnih ljudskih prava. Ja ću da odaberem šta je dobro za mene.
Pa moras da potpises saglasnost, a ako ne zelis, onda i ne moras
da se vakcinises, ali ne bi trebalo da ocekujes bilo kakvu pomoc
kad ti pluca i srce soprostejem nayebu, I to bi trebalo da se potpise.
Zauzimas mesto po bolnicama, i to nedeljama, neki i mesecima
stvarno bolesnim ljudima. Potpisi da ne zelis da te lece od korone
i mirna Backa.

Malo pre si rekla da nevakcinisani ostaju kod kuce.

Ja ne znam dal ti shvatas da su oni rekli da i vakcinisani mogu siriti virus. Dal je tebi to jasno? Znaci nebitno je ko je vakcinisan ko nije kad virus cirkulise i medju vakcinisanim, jedina je razlika sto virus njih ne moze ubiti.
I gde je sada problem ako je premisa da vakcinisani mogu da shire virus,
ali ne moze da ih ubije. Pa vakcinisite se svi onda.

i mirna Backa.

Zasto bih se ja lecio u bolnici? Nisam bio kod doktora 20 godina, jedino idem kod zubara (svaki 6 meseci) i on mi kaze 'dodji za 50 godina'. Hvala Bogu ja sam imao pametne roditelje, od koji nisam dobio cokolade, grickalice, sokove, nego sam dobijao lesnike, urme, bademe... Psi su pre 70 godina bili zdravi, nikad bolesni, ali kako su ih ljudi uzeli kao kucne ljubimce poceli su psi dobijati tumore po 2-3 kilograma.
Vecina smrti je lazirano, nije imalo sta da umre...

I gde je sada problem ako je premisa da vakcinisani mogu da shire virus,
ali ne moze da ih ubije. Pa vakcinisite se svi onda.
Ja nemam problem nego je ona pocela da osudjuje nevakcinisane. Pa ako je ona vakcinisana sta se onda boji. Jel ta vakcina radi ili ne radi? Sta nju onda briga ko oko nje nije vakcinisan.

i mirna Backa.
Zasto,ni za koju drugu bolest se nista ne potpisuje ili uslovljava,niko za prenos side nije nikad odgovarao ubijajuci druge svesno ili nesvesno a moze da se leci

Ja nemam problem nego je ona pocela da osudjuje nevakcinisane. Pa ako je ona vakcinisana sta se onda boji. Jel ta vakcina radi ili ne radi? Sta nju onda briga ko oko nje nije vakcinisan.
Mozda zena ne zeli da je maltretiraju jos godinu dana neke mere
za koje nit je luk jela, nit mirisala.

Zasto bih se ja lecio u bolnici? Nisam bio kod doktora 20 godina, jedino idem kod zubara (svaki 6 meseci) i on mi kaze 'dodji za 50 godina'. Hvala Bogu ja sam imao pametne roditelje, od koji nisam dobio cokolade, grickalice, sokove, nego sam dobijao lesnike, urme, bademe... Psi su pre 70 godina bili zdravi, nikad bolesni, ali kako su ih ljudi uzeli kao kucne ljubimce poceli su psi dobijati tumore po 2-3 kilograma.
Vecina smrti je lazirano, nije imalo sta da umre...
Blago tebi, ja sam iz siromasne porodice, bademi se kod nas
po Srbiji nisu gajili. Pse imam vec dvadeset godina, ne bih znala koje
to staistike kazu da su cak i pci pre 70 godina bili zdavi, a danas su
kao bolesni jer cak i psi zive danas mnogo duze ( kao i ljudi) zbog
nauke, zdravlja.

Ti ne da odbijas vakcinu što je recimo tvoje pravo već si rekao da si svega 2x nosio masku i odbijas je jer si kašljao

Ti si dakle opasnost
Za zdravlje drugih &
Za zdravstveni sistem

Svaka država ima ograničen broj intensivnih kreveta većinom se ravna broj kreveta po medicinskim radnicima za intensivnu njegu
Jedna intensiv medicinska dodje na dva intensivna pacijenta!

Nekontrolisano zauzimanje kreveta sa teškom slikom kovida na intenzivno odjelu dovodi do mnogih problema i dovodi do kolapsa.

Ti sa tvojim stavom i sve osobe koje razmišljaju kao ti jedino dokazujete koliki ste egoista i da nemate namjeru da doprinesete rešavanju i suzbijanju pandemije.

I nebi trebali imati pravo da budete deo ovog društva u smislu da vam se uskrati pravo letovanja, druženja, uživanje u odlasku u restoran ili u kulturno umetničkih druženja

Blago tebi, ja sam iz siromasne porodice, bademi se kod nas
po Srbiji nisu gajili. Pse imam vec dvadeset godina, ne bih znala koje
to staistike kazu da su cak i pci pre 70 godina bili zdavi, a danas su
kao bolesni jer cak i psi zive danas mnogo duze ( kao i ljudi) zbog
nauke, zdravlja.

Takodje sam iz radne porodice, radili su kako bi meni mogli, a i sebi omoguciti normalna zivot. Kakav svaka casna porodica zasluzuje.
Ljudi danas nemaju dug zivotni vek, prosek je oko 75 godina, ali istrazivanja koja pokazuju kako danas ljudi vise zive nego pre. A taj period 'pre' je 19. i 20. vek. Znate vi kroz sta su prolazili ljudi kroz 19. i 20. vek? Koji su sve bili ratovi? Kakvi su se poslovi radili? Jos dodatno je to period kad je Holivud napalilo ljude na cigarete, alkohol...
Ovo za pse ne zelim uopste da komentarisem, nadam se da znaju svi da zivotinjama nije mesto u kuci...

I jos je gore sto se pojavljuju ljudi koji imaju visak kilograma, konzumiraju alkohol, puse cigarete... Oni sad kao odjednom razmisljaju o zdravlju, hoce da se vakcinisu. To sto se ubijaju od alkohola, to nije bitno...
Ja bih rekao da je obrnuto, ima mnogo ljudi sa gomilom stetnih navika koji nece da se vakcinisu jer smatraju da je vakcina stetna po zdravlje :think:

Poslednja izmena:
Ja bih rekao da je obrnuto, ima mnogo ljudi sa gomilom stetnih navika koji nece da se vakcinisu jer smatraju da je vakcina stetna po zdravlje :think:

Osobe koje ne žele se vakcinisati ne kazu da je to nesto opasno, nego su skepticni na to sve. Mozda je dobro, ali oni ne znaju. Inace, kako jedan covek moze znati. Znaci covek ne zeli se vakcinisati zbog nesigurnosti u tu vakcinu.
Dok osobe koje su 'za' vakcinaciju takodje ne znaju nista o njoj, ali tvrde da je to dobro... Kako oni znaju da je to nesto dobro? Veruju ljudima koji imaju profit od toga. Ne veruju svojim bracnim partnerima, proveravaju im telefone, ne veruju svojoj deci, ali veruju kako im doktori, politicari zele dobro... To je posledica komunizma, jedan kanal na televizoru i veruj...
Kad sam bio mali (skolski period) meni je otac u tim ranim godinama govorio kako ne trebam da verujem u knjigu ,,Ala je lep ovaj svet'', da je Zmaj manipulator... Govoreći da je ovaj svet - svet krokodila...

Poslednja izmena:
Takodje sam iz radne porodice, radili su kako bi meni mogli, a i sebi omoguciti normalna zivot. Kakav svaka casna porodica zasluzuje.
Ljudi danas nemaju dug zivotni vek, prosek je oko 75 godina, ali istrazivanja koja pokazuju kako danas ljudi vise zive nego pre. A taj period 'pre' je 19. i 20. vek. Znate vi kroz sta su prolazili ljudi kroz 19. i 20. vek? Koji su sve bili ratovi? Kakvi su se poslovi radili? Jos dodatno je to period kad je Holivud napalilo ljude na cigarete, alkohol...
Ovo za pse ne zelim uopste da komentarisem, nadam se da znaju svi da zivotinjama nije mesto u kuci...
Znamo kako je bilo pre 100 i 150 godia. Pa isli smo bre u skole, a i
imamo, imali smo dede, babe , prababe. Neki ljudi ratuju i dan danas,
neki umiru od gladi i dan danas, nije Svet samo Srbija.

A inace se zivotni vek po civilizacijama produzio za barem 10 godina,
zahvljajuci medicini i naucnim saznanjima.
Boldovano je verovatno tacno, izraz Pusi kao Turcin iskljucivo
je holivudski, a i gajenja vinove loze, piva, vina pre Holivuda nije bilo.

To je posledica komunizma, jedan kanal na televizoru i veruj...
Kad sam bio mali (skolski period) meni je otac u tim ranim godinama govorio kako ne trebam da verujem u knjigu ,,Ala je lep ovaj svet'', da je Zmaj manipulator... Govoreći da je ovaj svet - svet krokodila...
Nije trebalo da slusas oca. Trebalo je da verujes knjizi, nastavnicima, barem srpskog jezika.

Svi koji su vakcinisan
- mogu da putuju
- da se druže
- da odlaze u restorane, kafiće
- da odlaze u bioskop, pozorište
- da idu u šoping
- da se grle, maze ljube
- da odlaze na koncerte

I mnogo toga još

I stay home jedino će važiti ta antivaksere
Antivaksere osobe koje neće da prihvate pandemiju kao globalnu opasnost, koji nemaju namjeru da uz pomoć vakcine budu dio izlaska iz pandemije. Realno šta će nam takve osobe u svakodnevici? Zašto da se druže i budu dio društva?

Da li se i vama dopada ovo razmišljanje?
Ne poznajem nikoga ko se pelcovao sem preplašenih penzionera a to sve što si nabrojala imaju na televiziji da se ne cimaju.

A to svo ucenjivanje i zabranjivanje ima svoje mere i granice posle kojih nema nazad.

Ne samo to nego sto na onom papiru koji treba da potpises pise da ne mozes tuziti proizvodjaca ako ti se kasnije u zivotu nesto desi. A tvrde vakcina bezbedna. Pa jel to ima logike? (ili da pitamo one koji su odma umrli po primanju vakcine. Da u manjini su ali zivot je zivot)

Ali ko odluci da mu je rizik sa vakcinom manji nego covid ja nemam nista protiv.
Meni su oca skratili za glavu "imunizacijom" još pre x godina. Tada su skraćivali za glavu naivne a danas su se osilili pa uslovljavaju.

Back