Zamena za hleb?

Ja se uvek iznerviram u vezi saveta sa hladno cedjenim uljima ( a litar takvog, recimo, maslinovog kosta i 10 evra), a ta ulja su samo za prelivanje
salata i kuvanog povrca pa ko moze neka to radi, ali u Srbiji je to veliki luksuz, a i ne kuva se tako.
Hleb moze da se eliminise iz ishrane. ali mic po mic, trebalo bi pojesti nekoliko parceta hleba ( kod mene je to jedno ili dva),
ali nikako u kombinaciji recimo sa sarmama:D
Meni je savrseno da ako sam uvece gladna pojedem dva przena jaja ( nekada i tri mekano kuvana), uzmem jednu papricicu i paradjz
i odlicno se osecam. Ja izbegavam meso, ali je savrseno OK pojesti i kuvan batak sa nekiom salatom ili cime vec.

Jbg brate, u Srbijici ti je sve luksuz, veruj mi, a ne samo hladno cedjena ulja. :mrgreen:

No, ne brini se, imamo mi ovde za nas standard i jeftina "maslinova" hladno cedjena ulja koja i nisu maslinova nit hladno cedjena, neke teske fejkare, heeej, al za Srbendu dosta - jeftina su i eto, bitno da pise na etiketi, covek uradio sto procitao od nekog nutricioniste ili lekara, savest mu mirna. :hahaha:

Nego, da ti mene vodis u Germaniju m ? I meni dosta nasih hladnih cedjenih ulja i standarda. :cool::mrgreen:

Jedem crne, razane i diet hlebove u zavisnosti shta se nadje u prodavnici, slab izbor jer skoro niko ne kupuje pa prodavnica ni ne naruchuje

Najbolji mi je razani, ovaj diet je neshto meshano t500 brasno sa sojinim i suncokretom, jbm li ga..

Od hleba po obroku spao sam na hleb na dan, obichan beli hleb vishe ne jedem

Za sada sam oslabio za 1-2kg :D

Jedem crne, razane i diet hlebove u zavisnosti shta se nadje u prodavnici, slab izbor jer skoro niko ne kupuje pa prodavnica ni ne naruchuje

Najbolji mi je razani, ovaj diet je neshto meshano t500 brasno sa sojinim i suncokretom, jbm li ga..

Od hleba po obroku spao sam na hleb na dan, obichan beli hleb vishe ne jedem

Za sada sam oslabio za 1-2kg :D
Kad "spadnes" na 50 grama biloi kakvog leba na dan onda si na konju.
Aj, neka je i sto gramna, ali tu je kraj.

- - - - - - - - - -

Jbg brate, u Srbijici ti je sve luksuz, veruj mi, a ne samo hladno cedjena ulja. :mrgreen:

No, ne brini se, imamo mi ovde za nas standard i jeftina "maslinova" hladno cedjena ulja koja i nisu maslinova nit hladno cedjena, neke teske fejkare, heeej, al za Srbendu dosta - jeftina su i eto, bitno da pise na etiketi, covek uradio sto procitao od nekog nutricioniste ili lekara, savest mu mirna. :hahaha:

Nego, da ti mene vodis u Germaniju m ? I meni dosta nasih hladnih cedjenih ulja i standarda. :cool::mrgreen:

A da li se ikada zapitao zasto ljudi u Kini, Japanu ( ali i u 95% sveta) uopste i ne znaju ili nikada nisu
culi za hladno cedjeno maslinovo ulje ( ali ni orahovo, lesnikovo, ulje od tikvinih semenki koje kosta 20 evra litar, al samo
kod seljaka direktno).
I da li razumes da recimo u Francuskoj ljudi kuvaju, prelivaju buterom, maslinovo ulje postoji, ali samo u jako malom delu Francuske.

Hleb su ti prosti ugljeni hidrati, mnogo goji i ima smešnu nutritivnu vrednost. Ako su ti zdravlje i kilaža na prvom mestu hleb je jednom rečju suvišan.
Trebaju ti kompleksni ugljeni hidrati - žitarice, pirinač i krompir. Ugljene slobodno možeš da unosiš i iz voća iako su prosti jer voće ne trebaš da zanemariš, ali banane zaboravi ako želiš da smršaš. Prepručujem ti Goji voćku - ima više c vitamina od pomorandže i više beta karotena od šargarepe, poreklom je sa Himalaja, imaš je u prodavnicama zdrave hrane. Ili jednostavno uzmi 3 pomorandže jednom dnevno za užinu ako si na dijeti ( možeš i ceđene ali odmah popi jer c vitamin u suprotnom ispari ).
Ugljene hidrate uzimaj najbolje ujutru jer se skoro ni ne lepe i u 17 h npr iz voća, nakon 17 h nikako ako želiš da smšraš.

Poslednja izmena:
Chime zameniti hleb?
Imam 90 kila, u glavnom na stomaku i ledjima
Jedem velike kolichine hleba, vekna po obroku
Kod mene je hleb glavno jelo a sve ostalo samo dodatak
Ne mogu da podnesem masnu hranu bez hleba, imam osecaj da ako nema hleba da upije masnocu/ulje da cu da povratim
S obzirom da se kod nas sve sprema na ulju jedino shto jedem bez hleba su supe i neke chorbe

Imam osecaj da mi je stomak rupa bez dna, uvek sam gladam i jedem ogromne kolichine, mislim da je hleb glavni krivac

Prijatelju, ne treba tebi zamena za hleb, vec nesto drugo - Planski organizovanje smanjenje kalorija + povecanje fizicke aktivnosti.
Totalno je nebitno da li ces zameniti 1000 kalorija iz hleba sa 1000 kalorija iz ne znam cega. To ce i dalje biti 1000 kalorija, i ako to na dnevnom nivou iznosi vise nego sto si istrosio kalorija, ti ces se gojiti i dalje.

Prosta matematika.

Cak da jedes ceo dan samo i jabuke, ti ces se gojiti ako uneses 3000 kalorija a potrosis samo 2000 na dnevnom planu, uz pomoc fizioloskih procesa rada organa + vezbanja i fizickih aktivnosti. Gojices se dnevno za tih 1000 kalorija no matter what radio.

Dakle, nije ti hleb krivac, vec kolicina hleba. Naglasak je na kolicini a ne na hlebu, jer isto tako moze biti i kolicina mesa, kolicina slatkisa, kolicina voca itd.

Back