Zamalo nadstrešnica 2!

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
235.093

„Ovo je moglo da bude nadstrešnica Novog Sada dva“: Roditelj o padu plafona od 900 kg u školi kod Rače​

U izdvojenom odeljenju Osnovne škole „Karađorđe“ u Saranovu u opštini Rača, najverovatnije tokom Uskrsa pao je plafon u jednoj učionici, a to je otkriveno juče. Nastavnici su došli u školu i videli srušeni plafon, nakon čega su odmah decu vratili kućama. Do daljeg neće biti nastave u ovom školskom objektu.

Kako za N1 kaže Nenad Ivošević, roditelj jednog đaka, pla je konstrukcija spuštenog plafona, teška oko 900 kilograma.
„Hvala Bogu što se to desilo na raspustu, mi ne znamo tačno u kom momentu je to palo, da nisu bila deca u učionicama. Deca, inače da napomenem isto, tokom protesta i ovih blokada škola nisu štrajkovala uopšte, naša škola je imala nešto malo skraćene časove, išli su non-stop. Ovo je moglo da bude nadstrešnica Novog Sada dva“, ocenio je potreseni roditelj.

Škola je prošle godine rekonstruisana, uključujući i plafon koji se srušio. Rekonstrukcija je trajala nešto manje od godinu dana, i deca su u školu krenula tek od drugog polugodišta.

https://n1info.rs/vesti/ovo-je-mogl...lj-o-padu-plafona-od-900-kg-u-skoli-kod-race/

U odeljenju obično ima bar 20 đaka, 900 kila svima na glave - mala je šansa da bi tu neko ostao živ. Tragedija bi bila i veća od one u Novom Sadu.
Decu je što bi se reklo pogledao Bog, eto baš na Uskrs.

I šta kažete - nedavno je rađena rekonstrukcija? Kako to poznato zvuči ...

Mislim da tu nema veze sebičluk nego nestručnost i muvanje.
Ima, znas zasto , zato sto ja kad ponudim posao u kome je sve kako treba i svi dobijaju , niko ne gubi , niko mi ne veruje, jer takvi poslovi ne postoje po glavama ljudi danas..
Ali ako jasno naznacim da neko gubi , ili dve grupe, svi trce da se uchipe...
Dakle sebicnost i jasno ukazivanje da je neko na gubitku , dovodi do poverenja ljudi...

Back