Zalutaj namerno

:wink:Danima vec i mesecima sanjao je jedan te isti san.Vec je poceo da se pribojava noci,i bio bi pravi boziji dar ukoliko jedne,bar jedne jedine noci ne bi usnio taj san,ili nesto vezano za njega.Toliko je bio opsednut tim snom da mu se cinilo da i kada ustane,dok se umiva,doruckuje,seta,obavlja svoj cinovnicki posao,san stoji i da je sve to nestvarno;kao da jedino vazno u zivotu,jedino zbog cega zivi i postoji predstavlja taj san.Sve,apsolutno sve postajalo je podredjeno tom snu.Sebe je dozivljavao kao senku u dubokom tunelu koja ne moze naci izlaz,kao da ce jedinu pravu promenu doziveti prolaskom kroz kapiju Smrti.I sada se boji.Vecerao je,procitao pretposlednje poglavlje knjige"The Sun also Rises"-Ernesta Hemingwaya i ugasio svetlo.Sanjao je da spava i da ne moze da se probidi.Opet... :idea: :idea: Iz moje nikada ne objavljene knjige Harms u mome srcu,a pisano za Ozonov konkurs,i po nagovoru mog prijatelja Darka Kocijana iz tadasnje 202. E,a sada si ti na redu.

:wink:Danima vec i mesecima sanjao je jedan te isti san.Vec je poceo da se pribojava noci,i bio bi pravi boziji dar ukoliko jedne,bar jedne jedine noci ne bi usnio taj san,ili nesto vezano za njega.Toliko je bio opsednut tim snom da mu se cinilo da i kada ustane,dok se umiva,doruckuje,seta,obavlja svoj cinovnicki posao,san stoji i da je sve to nestvarno;kao da jedino vazno u zivotu,jedino zbog cega zivi i postoji predstavlja taj san.Sve,apsolutno sve postajalo je podredjeno tom snu.Sebe je dozivljavao kao senku u dubokom tunelu koja ne moze naci izlaz,kao da ce jedinu pravu promenu doziveti prolaskom kroz kapiju Smrti.I sada se boji.Vecerao je,procitao pretposlednje poglavlje knjige"The Sun also Rises"-Ernesta Hemingwaya i ugasio svetlo.Sanjao je da spava i da ne moze da se probidi.Opet... :idea: :idea: Iz moje nikada ne objavljene knjige Harms u mome srcu,a pisano za Ozonov konkurs,i po nagovoru mog prijatelja Darka Kocijana iz tadasnje 202. E,a sada si ti na redu.

elendil:
Kisnog popodneva Masinovodja Luciano se tusirao u kupatilu.A, nije morao.
Ово је изванредно.
Само,на форуму се углавном пише енглеским словима па често буде нејасно.Како се чита име: Луциано,Лучиано или Лукиано (Луцијано,Лучијано,Лукијано)?

elendil:

E, pozdravi Dacu PUNO, nekad davno bese radio Pingvin...bese "Oblak u bermudama"...bese konkurs za najkracu pricu...:wink:

:lol: ozon,dragi prijatelju,pa zatim pingvin.ne znam sta je sa Dachom,jedno vreme je bio u rad.Bgd 2,ali jos pre rata iz 1999.ko zna gde je.ako saznas javi mi.pozdrav :lol:
A.Camus Ne biti voljen to je nesreca.Ne voleti nikoga,to je trgedija. :roll:

elendil:
:lol: ozon,dragi prijatelju,pa zatim pingvin.ne znam sta je sa Dachom,jedno vreme je bio u rad.Bgd 2,ali jos pre rata iz 1999.ko zna gde je.ako saznas javi mi.pozdrav :lol:
A.Camus Ne biti voljen to je nesreca.Ne voleti nikoga,to je trgedija. :roll:

Da, da znam...202...pa Pingvin...pa radio Index jedno vreme...inace prijateljica :wink: :lol:...
P.S. Na kojoj je frekvenciji radio "Zabac" ?

izvini Nesi.Ne znam za radio Zapca,akli znam da bih jako voleo da sretnem Dacu Kocijana,tog dragog prijatelja,sa kojim sam kreirao ozon i koji je izmenio moj zivot.zivot Pustinjaka.pozdrav svima.ima li taj zabac sajt mozda? :wink:
ps.pozivam sve koji vole i pisu kratke price da se jave. :D

PRAZNINA

Da li ste se ikada osecali usamljeni? Svuda oko vas ljudi, a vi sami. I ova prica je sama. Svuda oko nje neke druge price. :wink:

Pricica sa konkursa za kratku pricu, objavljena u knjizi "Otisci srca planete"...

Luciano Sergonji je nekoliko veceri pre toga u vecernjem listu procitao pricu nepoznatog profesora Bernandjotija,o cudnim bicima koja su svugde i u svemu imala centar i sada se vec treci dan cudio kako su mogla ziveti na odrewdjenoj planeti,ako su vec svuda i u svemu imala svoj centar.U glavi mu se vrzmalo:svuda i u svemu imati centar.Svuda i u svemu imati svoj centar.Svuda..."
Lucianu je sinulo.Kako bi bilo ukoliko bi pokusao da iz tajanstvenog centra opise kruznicu?Lucianu nikako nije bilo jasno kakav ce krug biti ukoliko je njegov centar svuda i u svemu,medjutim njegove su se misli sve vise i vise pribrizavale tome.Igla na velikom sestaru je upravo prodirala u centar koji je svuda i u svemu kada Luciano Sergonji shvati da je on sam-Krug.

Pogledao je nervozno na sat. Za tren se zamislio: Da li mi merimo vreme ili vreme meri nas? U sledecem trenu je bio za tren stariji, ali jos uvek nedovoljno star da ne bi kasnio na posao.

Back