Zaljubljenost?

Zaljubljenost je prolazna ali je faza koja ne moze da se preskoci...Zaljubljenost prodje i onda dolazi kraj svega sa tom osobom ili otide u fazu da zavolite tu osobu sto je jako i mozda tesko izbrisivo...Ovde mnogi koriste digitron i matematiku i na sve stavljaju etiketu rok trajanja u startu a da nisu ni prepoznali nesto negativno jos a i da jesu ljudi imaju svoje mane i nedostatke ako nekog zavolis zavolis ga takvog i to ostaje u tebi bar ako te ne povredi na neki nacin nezgodno, a ovde vidim kao da.bi svi odma neku novu svezu jabuku i tako u nedogled....Nedaj boze nikad da naletim na takvu osobu...

Vise nikad u zivotu necu da se dopisujem sa osobama ako su iste udaljene od mene dalje od 100km bio to neki muzicki sajt ili pa nesto tamo sto nikad i necu da koristim.Ovo twitter, instagram i fejs pored tog muzickog sajta mi je vec dosta cak i previse...

Da bi znao sigurno za nešto više, moraš sam da budeš to više.

Zaljubljivanje je nešto čemu smo mi, kao vrsta, skloni. Takva nam je priroda. Sad kod nekih je to manje a kod nekih više izraženo (kod mene više, moram priznati, kad mi se to desi, nisam sasvim svoj :D ), ali mislim da niko od nas,ljudi, nije potpuno imun na to. To je oruđe naše prirode koja tom lukavštinom radi na ramnožavanju. Cilj te, ajd da tako kažem,,,magije" je razmnožavanje. Baš sam gledao jedno predavanje o tome kako naš biološki mozak reaguje i rezonuje u trenutku kad je čovek zaljubljen.
Naravno, zaljubljenost, kao i sve, ima i loše i dobre strane. Loša je ta idealizacija, ti nekog idealizuješ do besvesti i onda kada uvidiš da to nije tako, da nije baš sve tako bajno, to može da utiče jako loše da se razočaraš ili, nedaj Bože, padneš u neki očaj, itd.
Zato je tu svakako razum koji nas upućuje i preispituje te naše idealizacije. Potrebno je sve izbalansirati, i emocije i razum, ali nije svakom to lako.

Mada, iskreno, bez obzira na sve mane, ja sam veliki protivnik te propagande protiv zaljubljenosti kao nečeg što nije dobro, što ne valja i što čoveka može upropastiti. Mnogi ljudi su upravo iz te zaljubljenosti prešli u ljubav, pa sklopili brakove koji su skladni i dobro. Idealan sled ide, po meni, ovako- prvo se stvori fizička privlačnost, pa ide zaljubljenost, pa onda ljubav. E to je idealna slika, ali život je pun problema i nije baš toliko idealan, nego naprotiv.

Kod prave ljubavi, želite drugoj osobi dobro. Kod zaljubljenosti, želite drugu osobu. Idealno je kad ste zaljubljeni u osobu koju volite.
Jeste, na kraju, obzirom da zaljubljenost prolazi. Super je kad počneš da voliš osobu u koju si spočetka bio samo zaljubljen. Međutim, po pravilu to se ređe dešava, jer su ljudi skloni da izjednačavaju te dve stvari, ljubav i zaljubljenost, i čim osete da zaljubljenost prolazi, odlaze razočarani, misleći kako "nije ni bila prava ljubav" i slične bsmislice. Malo ih je koji se zadrže i kad euforija počne da jenjava, i da se usude da pogledaju čoveka kakav jeste zaista i da o njemu misle kao takvom, a ne kroz prizmu naše sopstvene zanesenosti i trenutnog ludila :)

Kako bi definisali šta je zaljubljenost?

Da li je to osećaj da stalno mislimo na neku osobu ili ne mora samo to biti uslov?
Ako na nekog mislimo svaki dan to može biti i opsesivnost?
Da li je onda opsesivnost povezana sa zaljubljenošću?

Dešavalo mi se lično da sam se zaljubio u osobu sa kojom nisam imao mnogo socijalnog kontakta, ja sam tu osobu idealizovao u glavi i trebalo mi je prilično da prebolim, kao da sam u vezi bio.
Zaljubljenost i jeste idealizovanje.Ja ne idealizujem.Ne zaljubljujem se.Ja volim.
Mislim da nas ima još takvih,u manjini smo,nekome smo možda i čudni.
Prihvatiti nekoga sa svim vrlinama i manama,greškama i'oštećenjima",to je srž.
Opsesivnost može biti u vezi sa zaljubljenošću.Ljubav ne.

Zavisi od inteziteta ... ako je jak, onda nam se cini kako stalno mislimo na nju ... a ne da mi se definisati sad, nisam nesto raspolozen za to :D

Да ли је могућа и исправна тврдња да ако ти на некога интезивно мислиш , да и он или она исто тако мисли и на тебе .

Back