Zaljubljenost?

Wrong Turn

Domaćin
Banovan
Poruka
4.812
Kako bi definisali šta je zaljubljenost?

Da li je to osećaj da stalno mislimo na neku osobu ili ne mora samo to biti uslov?
Ako na nekog mislimo svaki dan to može biti i opsesivnost?
Da li je onda opsesivnost povezana sa zaljubljenošću?

Dešavalo mi se lično da sam se zaljubio u osobu sa kojom nisam imao mnogo socijalnog kontakta, ja sam tu osobu idealizovao u glavi i trebalo mi je prilično da prebolim, kao da sam u vezi bio.

Poslednja izmena:

Da li je to osećaj da stalno mislimo na neku osobu ili ne mora samo to biti uslov?

Dešavalo mi se lično da sam se zaljubio u osobu sa kojom nisam imao mnogo socijalnog kontakta, ja sam tu osobu idealizovao u glavi i trebalo mi je prilično da prebolim, kao da sam u vezi bio.

A da li se dešavalo da se u tebe zaljubi osoba sa kojom nisi imao mnogo socijalnog kontakta, ona te je idealizovala u glavi i trebalo joj je prilično da te preboli, kao da je u vezi bila?

A da li se dešavalo da se u tebe zaljubi osoba sa kojom nisi imao mnogo socijalnog kontakta, ona te je idealizovala u glavi i trebalo joj je prilično da te preboli, kao da je u vezi bila?

Jes me jedna smarala duže vreme, sace udala bolie patkica. Al imali smo nešto socialnog kontakta koji sam ja izbegavao jer mi se nije sviđalla psihički.
Ne znam da li je bila zaljubljena.

Ko bi reko?:lol:
Zaljubljenost kad osecas blagu nervozu pored osobe,kad o njoj cesto mislis i kad ti je naravno privlacna na neki nacin,i kad si sav srecan kad je vidis:)

- - - - - - - - - -

Simpaticno privremeno stanje sa manjkom realnosti.

Kad udare hormoni mamicu im njihovu:lol:

Ja kad se zaljubim,odma" pocnem da fatam za vrat i udaram toljagom po glavi......:zcepanje:Sta mogu kad sam temperamentna.A kad nesto pogresno kaze reknem mu.......:rumenko:

Ovako nesto? :hahaha:
Ma jok, samo sa te jednom video i već te volim. Ma nema veze dušo, možda si ubila čoveka, istranžirala ga i bacila u kontejner, ali ja sam se zaljubio u tebe samo iz jednog pogleda. Možda si SNS bot(ili nedaj Bože njen član), možda si ti pucala iz onog snajpera na Đinđica, ali ja sam se zaljubio u tebe, jer to je valjda to, ta ljubav, na prvi, pogled.

Zaljubljenost je sreca koju osecas kroz bliskost sa osobom koja te je ocarala lepotom i dobrotom :D

Mislim da nije uslov da moramo stalno da mislimo na tu osobu, ali mislimo jer nam je lepo kad o njemu/njoj mislimo.

Poslednja izmena:
Zaljubljenost je akutno, euforično stanje svijesti koje se odlikuje izmijenjenom percepcijom stvarnosti, poremećajem prioriteta i neosnovanim optimizmom pojedinca. Najčešće se liječi udaranjem glavom o zidove, lomljenjem srčanog mišića i trljanjem realnosti na pacijentov nos. Zaljubljenima, odnosno oboljelima što ranije treba ukazati na razliku između ljubavi i zaljubljenosti kako bolest ne bi galopirala.

Neophodno je ponavljati im što češće da prave ljubavi i jake veze prvenstveno znače jedenje govana zajedno, zatim usaglašeno veslanje čamca iako je bušan kroz najveće oluje, kao i trčanje po pljusku i grmljavini držeči se za ruke do prvog zaklona koji vrlo vjerovatno nećete ni znati gdje je. Od krucijalne je važnosti ponavljati ovaj tekst što češće da bi svi oni koji misle da je ljubav med i mlijeko, mirno more i šetnja u suton po plaži dok talasi golicaju stopala shvatili da ljubav nije samo to.

Ljubav može da zaradi titulu „Prava“ samo onda kada prođe ispite, kad prejaše prepone, kad se par puta rodi iz pepela i kad izuči alhemiju da sva govna i žuč koje životna bujica nanese u svakodnevnicu pretvara u zlatne škriljce. Tad se dokazuje, spašava i najbitnije – tad raste. Sve ostalo, nije vrijedno klasifikovanja ni blizu ljubavi i ostaje samo na pokušaju, lijepoj namjeri, ideji.

U shvatanju toga obično svi padamo, jer nas odvajkada bajke uče frazama „i živjeli su srećno do kraja života“, jer u časopisima učimo da bez trbušnjaka nećemo biti u stanju da nađemo ljepšu polovinu, ili vi ukoliko imate celulit ćete crći same bez jačih polovina koje bi vam životu dale smisao. Sistem je počeo da nas uči da volimo sebe samo kroz to kakvu sliku drugi imaju o nama. Zato je većini samopouzdanje u *****. Pa smo tako počeli da mislimo da valjamo samo kad nas drugi hvale, da smo lijepi samo ako nam drugi daju komplimente, da smo pametni samo ako nam se drugi dive.

I tako, razapeti između tuđih očekivanja i sopstvane sujete, prestanemo da cijenimo sebe ako nemamo nekog ko će nam biti potvrda da valjamo. Tada dolazimo do jedne velike istine koja glasi da je zaljubljenost proces u kom koristimo drugu osobu da bismo kroz nju više voljeli sebe. Zaljubljenost i požuda su vražje rabote i obično znače uzimanje, uzimanje i još uzimanja, a to je daleko od ljubavi jer ljubav je davanje, davanje i još davanja i puštanje, puštanje i još puštanja. Sujeta to vrlo teško razumije, jer ona je monofazna dok ljubav koristi obnovljive vidove energije, jer sujeta komunicira samo binarnim, a ljubavi se služe nemuštim jezikom.

Ne odustajte od ljubavi lako i brzo. Naučite razliku između ljubavi i zaljubljenosti, između prevare i varanja, između greške i grijeha, veze i vezivanja, između nedostajem te i nedostaješ mi… Tad ćete u sebi naći volje i razloge da budete tolerantniji, pitomiji i slobodniji. Da budete životni saputnici. Otpočinjite veze ne zato što niste sposobni da budete sami, već zato što je život duplo ljepši kad dvoje sposobnih sami uljepšavaju živote jedno drugom. Zauvijek. Jer prave ljubavi su bezgranične. Možda jedino, tamo negdje poslije zauvijek, odmah iza vječnosti, pa kroz crvotocinu i onda tu ako se propneš na prste i stavis šaku na čelo da se zaklonis od njene zaglušujuće svjetlosti – možda joj tek tad nazreš kraj. Mada čisto sumnjam i tad.

Malo serucka, ali moze da prodje :D

Ja sam trenutno u zaljubljenom stanju i osećam se "juče ko Jelen, danas ko je*en".
Stalno strepim gde je, s kim je i svestan sam da ako nastavim ovako ovo će da prsne brže no što je počelo...
A stvarno ne bih voleo da je izgubim jer je redak primer ženske lepe, nenafurane, humane vrste i što je najbitnije, podudaramo se u mnogim stavovima.

Kako da pobedim sebe i iskuliram nekad da je pitam gde je, nego da imam malo poverenja?
Sinoć oka sklopio nisam jer joj nisu stizale poruke na vacap, a nisam hteo da je zovem da je budim.

Ja sam trenutno u zaljubljenom stanju i osećam se "juče ko Jelen, danas ko je*en".
Stalno strepim gde je, s kim je i svestan sam da ako nastavim ovako ovo će da prsne brže no što je počelo...
A stvarno ne bih voleo da je izgubim jer je redak primer ženske lepe, nenafurane, humane vrste i što je najbitnije, podudaramo se u mnogim stavovima.

Kako da pobedim sebe i iskuliram nekad da je pitam gde je, nego da imam malo poverenja?
Sinoć oka sklopio nisam jer joj nisu stizale poruke na vacap, a nisam hteo da je zovem da je budim.

Razumem te skroz. Upotrebi snagu volje :)

To je bas lepo :mrgreen:
Pa iskuliraj snagom volje sto rece koleginica, a i zaokupi se necim, ali i reci joj kako se osecas, opisi to svojim recima. Zene vole da su voljene. :D

a pa nije ti isto sa 10-20-30 god u svakom slucaju ne valja

Reci sebi ovako ako se budem ponasao kao pranoican lik riba ce brze bolje pobeci i nist od veze nist od seksa jos cu u depresiju da upadnem mozda se i zveknem i onda ce Krsta patiti :lol:

Meni se desilo gotovo isto, zapravo dva puta stim sto je ovaj zadnji bilo dosta jace i duze. Ako se ne varam, secam se da sam ranije citao nesto slicno od tebe, bas dugo vremena ali sam zaboravio koliko, meni su bile potrebne godine, uglavnom i sad se oseca u vidu gorkih i finih tuznih secanja. Isto nista nije bilo, ona je bila u jakoj vezi, ali u mojoj glavi je/bilo kao da smo mi par pa da je otisla. Kao sto sam vec pisao ovde znam jos dve osobe sa slicnim pricama, jedna je devojka, u njih ne racunam tebe, sve je slicno ali ima svoje osobenosti. Kod mene je nesto krace od godinu bila zaljubljenost, cesto smo bili blizu, zaljubljenost je slabila, javljalo se tako nesto neka osecanja iz susreta, mimiolazenja, bili smo kolege sa faxa pa sva ta mladost ma da sam ja teski soc fobicar pa nije kao kod vecine, onda vremeno mi to slabi nema vise jasne slike ni kad mislis na to ni kad bi pokusao u mislima da je zamislis masm romanticno jer sam takav, prosto zagusenost koja eto raste. Sta znam mozda ima posesivnosti ali sigurno je i zaljubljenost,m platonska ljubav, neko kaze nesnalazljivost da se nadje druga, neko kaze strah pa onda ti je to odbrana jer si u svojoj glavi zauzet - u vezi, mozda vise tih stvari a mzoada je jedna dominantnija, kao sto sam rekao pricao sam sa ove druge dve osobe i svako je svojstven. Uglavnom nije dobro proci tako nesto, tako jako i tako dugo a da nista ne ostvaris, kod mene ni naknadno pomirenje prijateljstvo, isto danas bi vecina odustala vec pri manjim preprekama, ali ovako ne odustati ali nista da nebude zbog tebe ili skupa ostalih faktora je nesto sto oduzme vreme i promeni, sto duze to vise.

Da , stalan fokus na nekoj osobi dio je zaljubljenosti. Međutim , misli fokusirane na neku osobu ne moraju biti rezultat zaljubljenosti , već opsesije razne vrste ( od mržnje do ljubavi ). Ne , opsesvnost prelazi granice zaljubljenosti i osim konstatnih misli opsesivnost sadrži u sebi i neke druge osobnosti jer opsesivno ponašanje je poremećaj a zaljubljenost nije.

Završeno je sve sa tom devojkom. Ona mi je i davala povoda da budem ljubomoran, devojka više voli da vara nego leba da jede...
Sad padam u depresiju... Više mi je uništila samopouzdanje sada, najviše me boli to što sam imao velika očekivanja sa njom, a popio sam kur*inu...

Poslednja izmena:
Završeno je sve sa tom devojkom. Ona mi je i davala povoda da budem ljubomoran, devojka više voli da vara nego leba da jede...
Sad padam u depresiju... Više mi je uništila samopouzdanje sada, najviše me boli to što sam imao velika očekivanja sa njom, a popio sam kur*inu...

Ma hajde, kakva depresija, kada covek postane ravnodusan to je za depresiju. Ovo je sve zivot :)
Bice jos devojaka sigurno, a mozda se i pomirite ;)

Back