" Zaljubljeni covek nalik je budali.Zaljubljena zena nikad " E. R .

Najveca greska kod muskaraca je kada osvoje devojku, ozene onda brajko sve 4 u vis. Ne ne ne. I dalje treba osvajati i zavoditi svoju dragu

Ne slazem se i ne dopadaju mi se te podele uloga da se zena uopste ne trudi..narocito sto se ona ne trudi da bude uvek tip top kao i onih prrvih sastanaka kad se sredjivala po 3 sata ne bi li bila privlacnija..a vrlo brzo dobijemo trenerka varijante;)

Ne slazem se i ne dopadaju mi se te podele uloga da se zena uopste ne trudi..narocito sto se ona ne trudi da bude uvek tip top kao i onih prrvih sastanaka kad se sredjivala po 3 sata ne bi li bila privlacnija..a vrlo brzo dobijemo trenerka varijante;)

Nisam ni mislila da zena ne treba da se potrudi. Naprotiv. Ali je cesci slucaj da muskarac, kao sto rekoh kada osvoji devojku, prestane da se zalaze oko nje. Ne radi se ovde o oblacenju. Pa zar mislis da oboje idu po kuci kao za gala koncert?

Nisam ni mislila da zena ne treba da se potrudi. Naprotiv. Ali je cesci slucaj da muskarac, kao sto rekoh kada osvoji devojku, prestane da se zalaze oko nje. Ne radi se ovde o oblacenju. Pa zar mislis da oboje idu po kuci kao za gala koncert?

Pa ne nego ako on treba da je osvaja onda i ona nesto pruza..nazovimo predmet osvajanja..koji treba biti sredjen..a isto tako se ona opusti i ne sredjuje..ne trudi se oko njega..to se zove skladna veza dvoje istomisljenika..a ako mislis na male znakove paznje i sitnice to je opet stvar ukusa da ne vagamo sad dal je 1 cvet u mesec dana ili svakodnevno slatki sms:lol:

Moje misljenje je da je muskarcima lakse da obuzdaju emocije, da racionalnije razmisljaju i da doziraju osecanja.MI zene smo mnogo impulsivnije, sve bi odjednom da kazemo i pokazemo....zato, i kad pravimo gluposti iz ljubavi, nama se to oprasta sto i nije slucaj kod muskaraca.Generalno mi se nedopadaju muskarci koji svakodnevno izjavljuju ljubav,stalno tepaju,maze.....Volim to dozu odmerenosti kod muskaraca i mislim da nikada netreba da stave sve karte na sto.

Mislis da je " racio " usko vezan za materijalno...?.Još ako se dopunjuju...idealna kombinasija . Može biti ,ali ne bih generalizovao.

Naravno, ništa ne treba generalizovati :ok:. Al nekako mi ljudi oko mene takva razmišljanja nameću...:rumenko: Velika ekonomska kriza :think:, kriza u osećanjima... Ko još misli na apstraktno, svi se okreću ka konkretnim stvarima... :(

Koliko u ovome ima istine....:think:

Veze nema....

Zaljubljenost je vezana na seksualnu privlacnost, strast ..to je nasledjeno gensko ponasanje, trik prirode, kako bi se nastavio produzetak vrste..
Zaljubljenost nije odraz zelje, nije svestan odabir, nije napor, ne daje bogata iskustva, sirinu, potrebu kako bi se partner duhovno razvijao (za nas je "savrsen")..

Romanticna ljubav, zaljubljenost je mit o vecitoj ljubavi, zaljubljenosti koja je lazna...iluzija koja bi trebala vecno da traje...
Ta mit sa sobom neminovno vuce patnju, bol, jer je nemoguce uskladiti realnost svog zivota sa neistinitim mitom...prelazi u egoizam, gubi se karakter pojedinca, jer nije usmerena u drugo bice, vec u vlastite projekcije, ocekivanja...

Zaljubljivanje je normalan proces razvoja. Zaljubljivanjem i odljubljivanjem, pojedinac vremenom oblikuje realnu predstavu o potencialnom partneru i postigne duhovnu zrelost. Shvati da zivot treba graditi na realnim osnovima, da intenzitet zaljubljenosti vremenom opada.....

Zaljubljenost nema veze sa godinama, polom..sto dokazuje cinjenica da muskarci, zene lako posandrcaju, zaljube se kao tinedjzeri i u 50oj, deca se zaljubljuju u vrticu, skoli...
Ali ima veze sa emotivnom zreloscu. Sto je covek emocionalno zreliji, teze se zaljubljuje (ne slazem se da se nikako ne zaljubljuje, ipak smo svi deca u dushi)..osobe koje postignu tu duhovnu, emocionalnu zrelost, ne zaljubljuju se slepo, svesne su partnerovih mana..ako im potencialni partner odgovara i na drugim poljima, postoji mogucnost da zaljubljenost vodi necemu trajnijem (ljubavi, koja je stanje, odnos, povezanost sa drugima)....
Osobe koje "zive" romanticnu zaljubljenost, ljubav (iluziju), ista im vremenom predje u opsesiju, pa podozivljavaju gore navedene muke...

Problem je u pogresnim predstavama o zaljubljenosti, ljubavi (dve potpuno razlicite stvari), u ponavljajucim se obrascima ponasanja a ne u polu i godinama...

Poslednja izmena:
Koliko u ovome ima istine....:think:

To nije istina, jer po prirodi stvari iz te rečenice, ispada da si budala ako nekoga voliš. Pa i zene su ljudi, jer tamo pise zaljubljeni covek..koliko ja znam, i mi zene smo ljudi, ili ne ljudi? Karikiram malo, sorry, ali baš nekako bezvezna ta recenica...Svi smo mi ljudi, ali je malo ko covek. :) Elem, nije to tako...Nije. Ja uvek ispadnem budala, ali to samo zato sto zaista poverujem uvek u sve, da me neko voli i to sve...Mislim, ispadnem u ocima sveta, ali u svom srcu ne, jer ja ako nekoga volim, znam i zasto ga volim, i bas me briga da li to svetu izgleda kao delo jedne zaljubljene "loooode" . Svi smo mi ponekad ispadali da kazem smesni malo jer smo se prevarili u nekome, ali Boze moj i to je zivot. Svi smo nekad lose procenili, mozda se i ponizili, i sve neke druge stvari, ali svako reaguje u datom trenutku kako milsi i oseca. Nema to veez sa polom, kao da se sada deli, muskarci ispadaju budale jer vole ami zene kao nikada ne ispadamo curke jer volimo one koje ne bi trebale ili one koji nas ne vole, pa nikome nista. Tako da, ne bih ja to generalizovala, jer i zene i muskarci podjednako pate i vole, samo an razlicite nacine to ispoljavamo. :kiss:

Ako ste citali Ducica i on je u svojoj knjizi posvecenoj svim zenama koje je voleo nesto slicno napisao...Rece da je zaljubljen covek smesan okolini da je to stanje suzene svesti ali zene nisu uopste nikome smesne...a meni je zaljubljen muskarac jako simp...kako se ponasa kako lebdi...zasto je smesan? Tako malo ih ima koji su istinski zaljubljeni da onaj ko to pokaze otvoreno je pravi dragulj...

Back