kajanje

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dive

Legenda
Poruka
61.228
sigurna sam da se svako od nas pokajao sto je uradio nesto u svom zivotu
a sigurna sam i da se pokajao sto nesto nije uradio
sta je ono sto niste uradili, a kajete se?

Kajem se u vezi sa nekoliko svojih izbora, recimo što nisam upisala medicinu sa 18 godina i bila doktorica i nosila beli mantil i mrežaste čarape na bele klompe :malav:

No, kako se kajanje oko tih nekih prošlih izbora ili neizbora javlja uglavnom zato što iz ove tačke mislimo da bi ti neki drugi izbori bili bolji, što može da bude tačno ali i ne mora, kajanje je suštinski zaludan posao.

...pppppp...pa i ne znam...mislim, ovo je moj zivot, takav kakav je, dok traje ima sanse za napred...sve sto se propustilo iz ovih ili onih razloga, moze se jos uvek stici...ako ima zelje...nisam prekrsila zakon, pokrala, razvela nekog, nanela stetu i zlo...to mi je za kajanje, kada nema nazad...dok se moze napred, sve se moze ispraviti...

ne kajem se ni za sta sto sam uradila
ali se kajem za neke srtvari sto nisam, izgubila sam dragoceno vreme i sanse
ali ne sme covek da se udubljuje u takva razmisljanja, samo skodi sebi, samar sebi kad krenes u te pokajnicke vode, i skreni misli, a ne da se udubljujes

Ne kajem se ni zbog tjega.
Kajanje je tako uzaludno sta je bilo je nepromenljivo a sve se desava kako se desava jer ne moze da bude nikako drugacije.

Naravno da bih neke drugačije izbore sada pravio ali kajanje je besmisleno osim ako iz tog kajanja ne proizilazi bolji izbor u sledećem slučaju. A pošto teško da ću biti pred istim izborima za većinu stvari koje sam zasrao,kajanje je u mom slučaju potpuno besmisleno jer samo može biti destruktivno. Zato šta je bilo bilo je, idem dalje,drugo i ne mogu.

Poslednja izmena:

Ne. Ne mora biti foliranje. Ni ja se ne kajem ni za šta što sam "propustio", jer sve što sam ne uradio je dovelo do ovog što sad jesam a to nikad ne bih promenio. Kajem se samo zbog nekih stvari koje jesam radio a za stvari koje nisam, ne. Ne žalim ni za čim, zaista ni za čim.

- - - - - - - - - -

Naravno da bih neke drugačije izbore sada pravio ali kajanje je besmisleno osim ako iz tog kajanja ne proizilazi bolji izbor u sledećem slučaju. A pošto teško da ću biti pred istim izborima za većinu stvari koje sam zasrao,kajanje je u mom slučaju potpuno besmisleno jer samo može biti destruktivno. Zato šta je bilo bilo je, idem dalje,drugo i ne mogu.

Tako nekako.

Back