Zakynthos

• Začetnik teme Začetnik teme kia
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Какве су цијене на Закинтосу?

Колико је гирос?
Колико је ручак у неком ресторанчићу, ништа фенси не мора бити.

Хајде ако има неко инфо, јавите.

E ljudi molim za pomoc,moram vec da uplatim letovanje,dosta sam odlagao a jos se dvoumim oko zakintosa ili krfa, pa ako je neko bio na oba mesta neka pomaze:)

Bio sam na oba i šta god da odlučiš nećeš pogrešiti. Krf je više za aktivan odmor - ko voli da skita po ostrvu i obilazi mesta trebalo bi da ide na Krf. Na Zakintosu ti je sve koncentrisano na jugu, sve najbolje plaže su na poluostrvu Vasilikos, a od mesta Laganas i Zante su za izlazak, možda i 2 diskoteke pored Argasija (nisam stigao da odem, kažu da su dobre) i to je to.

E ljudi molim za pomoc,moram vec da uplatim letovanje,dosta sam odlagao a jos se dvoumim oko zakintosa ili krfa, pa ako je neko bio na oba mesta neka pomaze:)

Nisam bio na krfu ali ukucaj na googlu da vidis gde su bolje plaze..navagio jedna od najlepsih na svetu..neponovljiv dozivljaj
navagio1.jpg

Poslednja izmena:
Navagio jeste čaroban, ali ne možeš tamo ići svaki dan :) Sem nje, može se reći da su ravnopravni, samo što su na Krfu veće razdaljine, na Zanteu su sve na jednom mestu. A naravno tu su i Kareta kornjače... :)

Šta znam, poseti oba ostrva obavezno, jedno ove a jedno naredne godine

Zakintos....ako hocete provod i zezanje. lagas je ludnica..... a giros nisam ni jednom platila skuplje od 2.20... od 1.5 do 2.20.... cena je od prosle godine, sad ne znam kako je, ali ne verujem da je nesto mnogo skuplje

Ne znam.Niko nam nije rekao za Dafni da moramo da napustimo plazu.Cak nas je vlasnik restorana pozvao da ostanemo da je vidimo.Mislim da ta zabrana vazi za Gerakas.
Samo nas je upozorio da je ne smemo dirati dok ne polozi jaja.Ovo je trenutak kad se vraca u vodu.
Vrlo impresivno iskustvo!

Pre par dana smo dosli sa Zakintosa.Ostrvo je preslatko.Evo jedne slike sa plaze Dafni.10 sati uvece.

jao prelepa je slika. ja sam je nazalost videla samo sa trajekta u vodi, i to kad smo se vracali kuci :( mada bih umrla kad bi se bas tako srela sa njom. strasno, strasno.
a na dafniju ni nas niko nije ogranicavao koliko smemo da ostanemo.
najlepsa plaza.

Moze li neko da napise kakve su cene hrane i pica na Zakintosu? Na primer, kakve su cene u pekarama, koliko kosta espreso ili grcka kafa u kaficima, koliko su sokovi, koliko prosecno kosta salata ili pica u restoranu, kakve su cene po manjim marketima (nisam vozac, pa ne mogu kolima u velike markete), koliko otprilike kosta taksi? Znam da je ovo mnogo pitanja, ali utanjila sam sa novcem neposredno pred put, pa mi je vazno da znam :roll: Da li je, na primer, dovoljno 15-20 evra na dan?
Hvala unapred :)

Tamo sam bila sa muzem i dvoje dece.Njih troje su rekli da ne idu sa ostrva dok ne vide kornjace.Tog dana smo ustali u 7 da bi isli u Laganas gde nam je receno da ih u luci ribari hrane kad se vrate iz lova.
Moram da priznam da nisam verovala.Jos manje mi je bilo verovatno da ce doci bas ispred restorana da poloze jaja.Medjutim istina je.Videli smo ih i ujutru i uvece.
Evo jos slika.

Prilozi

• careta careta.JPG
    careta careta.JPG
    64,2 KB · Pregleda: 59
  • careta.JPG
    careta.JPG
    62,5 KB · Pregleda: 58
Moze li neko da mi kaze kakve su cene po kaficima? Na primer, koliko kosta espreso ili grcka kafa, koliko su sokovi, koliko otprilike kosta taksi, kakve su cene u pekarama i u manjim prodavnicama (nemam mogucnost da idem u velike markete)?
Hvala unapred:)

Back