Zakynthos

• Začetnik teme Začetnik teme kia
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
e posto kontam da je neko odavde bio i na Zakintosu i na Tasosu da pitam za licno misljenje tj koje se njemu vise svidja...?[/QUOTE

Jao Tasos je sav tako sladak :), sumovit, prelep, ali sve- jedino nedovoljno zivahan.
Dok je Zakintos divlje zivahan :) nedostaje mi plaza Dafni :) mmmmmmmm

E sad zavisi sta vise volis, lepa su oba ostrva.

Znam da ste već pisali ali moram opet da pitam, šta izabrati Argasi ili Laganas? Idem sa porodicom, detetom od 3 godine, tako da me ne zanimaju izlasci ali opet volela bih da uveče imam gde da izađem na piće ili prošetam a da to ne bude po glavnoj ulici gde prolaze automobili. I gde ima lepših plaža bliže Laganasu ili Argasiju, a da to nisu plaže u samom mestu koje baš niste pohvalili?

Argasi je pravo mesto za tebe, osim dela sa ulicom. Najbolje plaže su blizu (može i pešaka na neke), Zante je blizu a prema Zanteu imaš i 2 diskoteke. Ali je celo mesto uz tu glavnu ulicu :(

Mislim mi idemo kolima i planiramo sve da obiđemo ali ne bih volela da se svakog dana vozikam pola sata do sat do lepih plaža jer mi se to prošle godine smučilo na Lefkadi. Zato bih volela da u blizini mesta u kom odsednemo budu neke lepe plaže na koje možemo otići bez neke duže vožnje.

Da li je neko bio u vili Eugenia Laganos ili Edelweiss Argassi?

Mislim mi idemo kolima i planiramo sve da obiđemo ali ne bih volela da se svakog dana vozikam pola sata do sat do lepih plaža jer mi se to prošle godine smučilo na Lefkadi. Zato bih volela da u blizini mesta u kom odsednemo budu neke lepe plaže na koje možemo otići bez neke duže vožnje.

Da li je neko bio u vili Eugenia Laganos ili Edelweiss Argassi?

Pa nema tu sati voznje toliko je lepo da se ne oseti..laganas je guzva a i ruzna plaza..opet tu treba odsesti jer ima najvise prodavnica..restorana i ako zelite nocnog zivota..a u svakom slucaju gde god bili neophodno je uzeti mapu i obici te plaze koje svi pomenu..neponovljivo iskustvo

Meni se Laganas nije dopao ni kao varijanta za plazu ni kao mesto u kom treba da se odsedne...
Previse buke,guzva i pijani klinci kojih ima koliko volis mi nisu ulivali poverenje za miran odmor.Ima toga doduse i u Argasiju,ali mnogo manje...nekako mi se cini da je Argasi nogo mirniji...
Sto se plaza tice,da ides sa kraja na kraj ostrva ne treba ni pun sat kolima,tako da je greota vezati se za jedno mesto i jednu plazu...:aha:

Ma nisam ni mislila da se vežem za jednu plažu, niti sam takav tip da provedem celo letovanje na jednoj plaži. Prešla sam uzduž i popreko Tasos, Skiatos, Lefkadu. Prošle godine na Lefkadi mi se nije svidelo što se najpoznatije i skoro jedino veće letovalište nalazilo na istočnoj strani ostrva na kojoj su plaže jako skromne a one lepe "sa razglednica" na jugozapadu i stići do njih je bilo prava avantura, putovanje od sat i po vremena. E sad, i to je ok kad nemaš malo dete koje u toku dana treba da spava i koje moraš u podne da skloniš sa sunca, što znači odlazak na plažu dva puta u toku dana. Ja se trudim koliko mogu da uklopim moju želju da vidim sve i potrebe malog deteta. Zato pitam za udaljenost lepših plaža od mesta odsedanja.
Kakav je Zante za večernje šetnje i izlaske?

Grcka ostrva su vecinom sva lepa, na nekim sam boravio a na nekim ne. Od nekoliko stotina grckih ostrva obisao sam puno njih medju kojima "izdvajam": Krf, Peloponez, Milos, Santos i naravno Z akintos. Krf mi je najlepse ostrvo, dok sam se u Zakintosu ubo na jeza i to na samoj plazi, i nema toplijog mora u kojem sam bio od jonskog mora.
P.s
bilo gde da odes u Grcku odusevice te puno toga.

Poslednja izmena:
Ma nisam ni mislila da se vežem za jednu plažu, niti sam takav tip da provedem celo letovanje na jednoj plaži. Prešla sam uzduž i popreko Tasos, Skiatos, Lefkadu. Prošle godine na Lefkadi mi se nije svidelo što se najpoznatije i skoro jedino veće letovalište nalazilo na istočnoj strani ostrva na kojoj su plaže jako skromne a one lepe "sa razglednica" na jugozapadu i stići do njih je bilo prava avantura, putovanje od sat i po vremena. E sad, i to je ok kad nemaš malo dete koje u toku dana treba da spava i koje moraš u podne da skloniš sa sunca, što znači odlazak na plažu dva puta u toku dana. Ja se trudim koliko mogu da uklopim moju želju da vidim sve i potrebe malog deteta. Zato pitam za udaljenost lepših plaža od mesta odsedanja.
Kakav je Zante za večernje šetnje i izlaske?

Ma ima 100 kafica barova i klubova..vuku te za rukav da udjes u restoran..to malo smori al se navikne covek brzo i kad te vide par puta vise ne smaraju..to jes kad pocrnis:lol:blizu je to sve na pola sata-sat voznje..ima poneka malo zabacenija..pa ono uz razgledanje laganica i parking izgubis osecaj od lepote koliko sve to traje..moj savet je da ponesete rucak i da se ne vracate ceo dan..ili da odete na jos neku plazu usput pa koja vam se navise svidi vratite se opet drugi dan..mi smo bili gladni pa smo se vracali na rucak..pa onda opet..gubljenje vremena a ne secam se da je nesto bilo blizu da se gricne

Ma ima 100 kafica barova i klubova..vuku te za rukav da udjes u restoran..to malo smori al se navikne covek brzo i kad te vide par puta vise ne smaraju..to jes kad pocrnis:lol:blizu je to sve na pola sata-sat voznje..ima poneka malo zabacenija..pa ono uz razgledanje laganica i parking izgubis osecaj od lepote koliko sve to traje..moj savet je da ponesete rucak i da se ne vracate ceo dan..ili da odete na jos neku plazu usput pa koja vam se navise svidi vratite se opet drugi dan..mi smo bili gladni pa smo se vracali na rucak..pa onda opet..gubljenje vremena a ne secam se da je nesto bilo blizu da se gricne

Imam da izjavim nesto za televizor :lol:
Ovo na slikama je Porto azzuro...plaza na kojoj mozes da provedes ceo dan..
veliki deo plaze je pokriven suncobranima i lezaljkama,i cena je oko 10 tak eura za dve lezaljke i suncobran,dnevno
naravno ima mesta i gde mozes da se smestis bez da iznajmljues ista...
sto je najvaznije .ima deo u kom je prirodna hladovina od ogromnih stabala sa sirokim, zelenim krosnjama i gde ljudi komotno dolaze sa bebama,jer tako ne moraju da se vracaju u apartmane da bi klinci dremnuli...
takodje,ima fenomenalan restoran na samoj plazi i mozes da klopas za normalne pare...znaci divota :zaljubljena:
Pogledajte prilog 179796

Pogledajte prilog 179797

Pogledajte prilog 179798

E super, baš takva plaža mi treba sa prirodnim hladom, i to sam nalazila jedino na Tasosu koji je idealan za porodice sa malom decom. A stvrano odlazak na plažu dva puta dnevno je pravo gubljenje vremena.
Hoće li još neko ove godine na Zakintos?:)

Imam da izjavim nesto za televizor :lol:
Ovo na slikama je Porto azzuro...plaza na kojoj mozes da provedes ceo dan..
veliki deo plaze je pokriven suncobranima i lezaljkama,i cena je oko 10 tak eura za dve lezaljke i suncobran,dnevno
naravno ima mesta i gde mozes da se smestis bez da iznajmljues ista...
sto je najvaznije .ima deo u kom je prirodna hladovina od ogromnih stabala sa sirokim, zelenim krosnjama i gde ljudi komotno dolaze sa bebama,jer tako ne moraju da se vracaju u apartmane da bi klinci dremnuli...
takodje,ima fenomenalan restoran na samoj plazi i mozes da klopas za normalne pare...znaci divota :zaljubljena:
Pogledajte prilog 179796

Pogledajte prilog 179797

Pogledajte prilog 179798

Aha pa bio sam tu i jeste prelep prizor zelenila i stena u moru ali se nismo zadrzavali tu zbog guzve..takodje mi se ne svidja ideja placanja lezaljki a da ne pricam o fensi jelovnicima i cenama:lol:nemam u ovom kompu slike tih malo zabacenijih plaza gde smo uglavnom bili sami..da ne bude zabune nisu divlje samo malo manje izvikane mozda ljudima nepopularne..meni su one ostale u secanju

Pa ja sam pocetak juna trebalo bi da je manja guzva a meni je bilo previse..ne pamtim imena plaza..na kornjacama isto..kao ranije u toku dana ok onda kad se nasi sjate i pocnu o politici paljba:lol:

Pa nije baš tako uvek. Pretprošle godine na Skiatosu na plaži posmatramo jedan stariji par. Pažnju nam je privukao miris tompusa sa nekom aromom. Nekoliko minuta kasnije njegova žena donosi dve čaše i flašu belog vina, koje ispijaju zavaljeni u ležaljke, skroz opušteni uživaju u zalasku sunca, čovek peca. Mi komentarišemo kako ljudi znaju da uživaju. Inače na toj plaži su sve sami englezi koji se po ceo dan čvare na suncu, zabiju slušalice u uši i čitaju knjige. Pošto su bili nešto dalje od nas nismo ih čuli kako razgovaraju. Sutradan vidimo tog istog čoveka kako čita novine na srpskom i nešto kasnije ih čujemo i kako razgovaraju na srpskom. Totalno smo bili iznenađeni, jer smo očekivali da su neki stranci. Samo znam, retki su ovakvi primeri.

Pozdrav svima,

ja u junu idem u Laganas, Vila Socrates ... Da li može neko da mi kaže išta o toj vili? Idem sama pa me zanima kakvo je vaše mišljenje o tome, odlučila sam da se baš odmorim ove godine, od svega i svakog :)

Pozdrav svima,

ja u junu idem u Laganas, Vila Socrates ... Da li može neko da mi kaže išta o toj vili? Idem sama pa me zanima kakvo je vaše mišljenje o tome, odlučila sam da se baš odmorim ove godine, od svega i svakog :)

Ja sam bila prosle godine u Laganasu, sa dve drugarice. Bile smo smestene u vili Asterias, koja je odmah do plaze. Ne znam gde je vila Sokrates, tako da ti tu ne mogu mnogo pomoci, ali o Laganasu ti mogu pomoci za sve sto te zanima. Ako ne zelis mnogo da izlazis, onda ne moras traziti smestaj u blizini glavne ulice ( nije cak ni preporucljivo, zbog velike buke tokom cele noci, pa i jutra :D ), samo gledaj da je sto blize plazi, mada Laganas nije veliko mesto, pa je sve manje vise blizu.Kao sto rekoh, sva mesta za izlaske, kojih ima u izobilju, su koncentrisani u glavnoj ulici. Plaza je dugacka, ne preterano lepa, ali za nase potrebe je bila okej, jer smo mi vise bile fokusirane na nocni zivot. Izlet brodom preporucujem, otici na Zakintos a ne videti Navaggio beach je velika steta. Mislim da su generalno lepse plaze udaljene od tih turistickih mesta, ali ako rentiras kola ili motor, onda nema problema, sve mozes obici, jer ostrvo fakat nije veliko. Sto se tice pijanih Engleza, ja ne znam zasto se ovde dize tolika buka, i uopste na svim forumima. Ja sam prosle godine pre polaska citala i bila sam bas zabrinuta kako ce sve ispasti, ali eto, sada mogu da ti kazem da se ne uznemiravas zbog toga. To su uglavnom decurlija, koji se provode na svoj nacin ali nikog ne diraju. Dosta su zatvoreni i ne komuniciraju mnogo sa drugim ljudima, jer oni i onako dolaze na more u velikim grupama. Nas tri stvarno nismo imale problema sa njima, samo ih iskuliraj i ne obracaj paznju. Laganas je fino mesto, mada ne znam da li bih ga preporucila ljudima koji idu na more da se odmore. Cene su ok, naravno skuplje je nego kod nas, ali se moze izdrzati. Ako te jos nesto zanima, slobodno pitaj. :)

Za sve one koji se dvoume gde će ove godine na letovanje, preporučujem prelepo ostrvo Zakintos i mesto Laganas.Prošle godine krajem juna letovao sam sa porodicom u najatraktivnijem mestu na Zakintosu,Laganas.Isli smo preko agencije Barcino tours čijim uslugama tokom samog putovanja,boravka i smeštaja u apartmanu veoma sam zadovoljan.Bili smo smešteni u vili ,,Mavra",koja je na samo 20-ak metara od plaže,sobe su veoma lepe i čiste,vlasnica je vrlo prijatna i uslužna.Iako smo pre polaska slušali razne komentare da to mesto nije za porodice sa mladjom decom(sin je imao14 a ćerkica10 godina),jer je puno Engleza koji luduju i da im je ponašanje vrlo ,,slobodno" ipak smo se odlučili za Laganas.Ono što smo videli jeste delimično tako jer je sve podredjeno njima,ali njihovi provodi ne ugrožavaju nikoga,nisu agresivni a nekoliko puta smo bili zajedno na pivo i oduševljeni su Srbima.A sad malo o samom mestu;puno je butika,marketa,diskoteka i restorana a cene su pristupačne.Za sve one koji hoće jeftinije da kupuju preporučujem super market;LIDL"koji se nalazi na oko četri kilometara od Laganasa prema glavnom gradu Zante.Plaža je peskovita.more toplo(kažu oko 27 stepeni) i za klince je dobro jer nije pedesetak metara od plaže duboko.Što se tiče izleta obavezno otići na krstarenje oko ostrva, uživaćete na jednoj od najlepših plaža na Mediteranu ;Navajo"i ako imate sreće (a mi smo je imali )videćete kornjače CARETA-CARETA čija dužina ide i do 1.5 metara.

Back