peinter
Obećava
- Poruka
- 68
OK, DellBoy,to je pošteno. -MONOPOLISTO nisam ništa reklamirao,niti sam preko ovog foruma nešto prodavao.Dao sam uvodnu riječ za početak teme i pitao da li se neko osjeća spreman odgovoriti izazovima ovoga posla koji uspješnima nudi velike nagrade.Sve ostalo ste vi pitali i komentarisali, a ja davao odgovore i komentare.Radim ovaj posao već dve godine,osnovna oruđa za rad su mi volja,misao i riječ.Znam šta smijem reći jer sam pročitao pravila foruma i znam da postoje i privatne poruke za kontaktiranje sa onima koji se izjasne spremnima okušati se u ovome poslu.-Inače, mentori mi kažu da imam uspjeha u ovoj aktivnosti, te ću biti slobodan da ti pojasnim"osobu prosječne starosti".To nije nikakav precizirani termin od str.osiguravajuće kuće, već samo moj radni termin koji određuje osobe od 30 - 50 god. starosti.Pri izračunu osiguranih svota u polisama osiguranja koriste se tabele sa određenim konstantama fiksno vezanim za željenu dužinu trajanja osiguranja i starosnu dob osigurane osobe.Tabele determinišu osiguranu svotu za svakog osiguranika ponaosob.Mlađe osobe za istu količinu uložene innvesticije i istu dužinu trajanja osiguranja dobiju više novca po isteku osiguranja jer su manje rizični za osiguravajuću kuću od starijih osoba.Ugrubo u svojoj praksi dijelim klijente u tri kategorije(0-30,30-50,više od 50),ali u tabeli, zapravo,svaka starosna dob sa željenom dužinom trajanja osiguranja ima svoju fiksnu konstantu koja na kraju izvedenog proračuna određuje osiguranu svotu za svakog osiguranika ponaosob. :wink: :razz: