Заказан бојкот великих трговинских ланаца!

Koji li je dan 1. novembar, ako je cetvrtak 31. oktobar.
U svakom slucaju ne podrzavam akciju zbog toga sto NOPS radi protiv interesa gradjana i malo zamazuje pravo stanje na terenu. Ova akcija je ista kao i ona sa belim listicima na izborima. Dakle, protiv gradjana Srbije.
Bojkot ima smisla samo ako traje do pobede (snizenja cena). Ovako, jedan dan bojkotujes, a inace makar tri dana ne bi ulazio u market jer nemas para.
Ovo je tipican poziv na bojkot onima sa punim dzepovima koji kupuju svaki dan, te se iz toga moze videti da je lazan poziv, jer oni koji nemaju para i ne ulaze u te velike markete.

Први организован отпор дивљању монополиста-кримоса који пљачкају грађане Србије кроз енормне цене основних животних намирница >>> http://www.alo.rs/vesti/aktuelno/zakazan-bojkot-velikih-trgovinskih-lanaca/2683

Mislim da se ljudi trebaju samo da ponasaju trzisno.
Da se malo raspitaju o onome sto kupuju, ako treba odnesu to na analizu u neku labaratoriju.
Pa ako je lose po zdravlje da ga ne kupuju.
Ako neko misli da seljaci NISTA ne TRPAJU u voce i povrce sa pojace, taj se GRDNO vara.
Zivim na selu i znam kako se to radi.
Veci DEO seljaka to rade iz vise razloga:

1.NEMAJU PARA, a to sto prodaju im je LEBAC za celu godinu
2.Srbi su LOS narod. I da ima para opet bi bilo dosta onih koji bi mutili sa prskanjem i aditivima.

CASTI IZUZETCIMA.

Ali za sve postoji nacin odbrane pa i za to.
Ako kupite prskano grozdje, lako ce te osetiti to na jeziku odnosno pod jezikom i necete vise kupovati od tog coveka... itd.

Slanine, kobasice a posebno danasnje salalme i virsle su UZAS.
U poredjenju sa onim iz 80-ih kojih se secam jer sam ih kuovao na kisoku, ove su UZAS, mislim na virsle.
Alpska i tirolska salama danas i ona pre 20 godina, ko rdja i zlato....
Ali dobro, podrzavam ovu inicijativu uz blagu ogradu od nekih stvari.

nego da podsetim malo sta smo imali nekad, IDEA je poslovala samo u jednoj veleprodaji kod luke Beograd ispod pancevackog mosta i bila je u vlasnistvu izvesnog siptara Envera...doticni je kupcima koji kupe ceo sleper robe, zaracunavao marzu od samo 2%. sto se mene licno tice, najbolji trgovac koji je ikada postojao u Srbiji. sad pravi one kontejnere, gradjevinske a i stambene za neke kategorije ugrozenih...

Poslednja izmena od moderatora:
Mislim da se ljudi trebaju samo da ponasaju trzisno.
Da se malo raspitaju o onome sto kupuju, ako treba odnesu to na analizu u neku labaratoriju.
Pa ako je lose po zdravlje da ga ne kupuju.
Ako neko misli da seljaci NISTA ne TRPAJU u voce i povrce sa pojace, taj se GRDNO vara.
Zivim na selu i znam kako se to radi.
Veci DEO seljaka to rade iz vise razloga:

1.NEMAJU PARA, a to sto prodaju im je LEBAC za celu godinu
2.Srbi su LOS narod. I da ima para opet bi bilo dosta onih koji bi mutili sa prskanjem i aditivima.

CASTI IZUZETCIMA.

Ali za sve postoji nacin odbrane pa i za to.
Ako kupite prskano grozdje, lako ce te osetiti to na jeziku odnosno pod jezikom i necete vise kupovati od tog coveka... itd.

Slanine, kobasice a posebno danasnje salalme i virsle su UZAS.
U poredjenju sa onim iz 80-ih kojih se secam jer sam ih kuovao na kisoku, ove su UZAS, mislim na virsle.
Alpska i tirolska salama danas i ona pre 20 godina, ko rdja i zlato....
Ali dobro, podrzavam ovu inicijativu uz blagu ogradu od nekih stvari.

Srbi ne apsolutno netacno i tendeciozno u kontekstu ovakvog tipa. Trgovci i proizvodjaci se ponasaju jednako kao svaki drugi profitno orijentisan trgovac u svetu. ovo nisi trebao da generalizujes na tako uvredljiv nacin.

Ja ih bojkotujem od 2000 godine,
moja guda.gif

Први организован отпор дивљању монополиста-кримоса који пљачкају грађане Србије кроз енормне цене основних животних намирница >>> http://www.alo.rs/vesti/aktuelno/zakazan-bojkot-velikih-trgovinskih-lanaca/2683
Да ли је могуће да ћу се у нечему сложити са тобом. Ја само купујем у СТР-овима. :cool:

Pa nije poenta bojkotovati hipermarkete jer u njima je po pravilu niža cena nego u manjim marketima, nego određene proizvode tj proizvođače koji imaju nenormalne cene. Oni su prvi u lancu, bez toga ovo nema smisla.
Cene umnogome zavise i od marzi, a sem toga vlasnici hipermarketa koriste svoj polozaj da bi onemugicili plasman odredjenih proizvoda.

Да ли је могуће да ћу се у нечему сложити са тобом. Ја само купујем у СТР-овима. :cool:

Ono sto je najgore, to je sto se mali prodavci (iz dragstora) snabdevaju bas u "Tempu" i "Metrou" pa nam to posle prodaju po visim cenama. Nema "nevinih".

@tema

Ne zna se ko vise krade tj. ko vise zaradjuje na toj marzi.

U svakom slucaju, podrzavam protest.

Poslednja izmena:

Back