Zajednica divnih ljudi (cinicno do koske)

ali js mogu da se reklamiraju besplatno nanpdf "religija" jel tako ?
Pa dabome da mogu
divni ljudi fini pristojini besporocni...
Oni mogu.Privilegija je čudo.
I verovatno neke simpatije i ostali lični odnosi.
jbt sta dozive pdf "zabava" da se tema obelezi kao religijska i naravno vrbuje posrnule duse.
BRAVO za tuzibabe prepodobne.
BRAVO!!! Tužibabe su posebna sekta.
Jel Bogu da zahvalim?
Razmisli još jednom.Nisi na Religiji.

pa ne mogu jer si zakljucana.

nema veze evo ovde :)

https://voca.ro/1asp7Gn4Lk38
Hvala puno na lijepim riječima, i na prepoznavanju moga poštovanja na sagovorniku.

Shvatam tvoju perspektivu. Malo je nezgodno odgovoriti na dugu audio poruku, što zbog moje zaboravnosti, što zbog nasumičnog pričanja. I sama znam biti lošiji govornik, nego što pišem ovako, zbog misli koje naviru, a što i kod tebe čujem.

Razumijem da si procjenio da je to šala, jer znaš postavljačicu teme, a onda i sam podforum "zabava".
Protiv si propagiranja satanizma, ali ne smeta ti da se šalimo na račun istoga?

I smeta ti ozbiljno propagiranje sekti, kao Jehovljevi svjedoci, gdje se slabi koraci preduzimaju da se isti spriječe? A pritome su se za satanizam preduzeli ozbiljni koraci?
Tu je malo problematično. Vjerovatno je teže prepoznati Jehovljeve svjedoke i reagovati samim tim. A ime "SATAMizam" nosi u sebi odrednicu, i pripadnost.
Između ostaloga, nije šala, pripadati i izjašnjavati pripadnost Satani. I saglasna sam da su možda ovi izgledom mračni ljudi daleko manje opasni, ali to ne mogu tvrditi jer ne znam.
Ovi vrhovni su baš iz oubiljne priče: maltretiranja, silovanja, ubijanja i žrtvovanja djece. Tu upada silni broj, ako ne i svi, giga popularni ljudi...
Magija, okultizam npr. Marina Abramović...
Orgije, maske (Film "eyes wide shut" je mali prikaz.)
egipatska mitologija, Baal, Bafemot, paganska božanstva kojima se žrtvuje djeca...
Simboli su isti, kipovi/statue.

Mnogo je toga, ali trebamo imati neku granicu sa zezanjem i zabavom.
Ja nisam imala ni sa čime granice, sa svime sam se šalila, ali onda sam shvatila da je stvar odgovornosti i da je važno da imam lične granice šta sebi dopuštam i na šta se ne mogu smijati.

Npr. pošto te zanima umjetnost kao i mene, danas je baš vidljivo odsustvo odgovornosti.
Jedan je Duško Radović, duhovit bez potrebe da bude vulgaran. Ili Dušan Kovačević, kultni filmovi i dijalozi...
Pekić, itd.
Pa svi ismijavamo savremene postavke savremenih muzeja i galerija.
Ako uzmemo narodnu muziku, neki slijed je grand...i od onih emotivnih pjesama došli smo do ovih "varanje, seks, ludilo" pjesama.
Pitam sebe i sviju nas, kako smo dozvolili da dođe do toga? Neke stvari idu mimo naše volje, idu iz finansijskih sredstava. A ti izvori nismo ti i ja.
Mene to ne čudi, ne iznenađuje, ne osjećam ništa jer ja to ne konzumiram. Ali kako vaspitati dijete, i zabrinuta sam - kako, kako naučiti dijete da kritički razmišlja, a da bude opet i socijalno?!
Teške teme....za mene je to sve tema 'satanizma' .
Nije za mene satanizam gotičarski stil oblačenja, ili pankerski... neka nosi ko želi.
Problem je u mnogo toga šta popularnost satanizma donosi.
Od raznih dostupnih bolesnih sajtova, dark veba, pedofila, itd. I to sve se danas normalizuje.
Pa kad sam gledala emisiju gdje piju mokraću kao srednjoškolka, prvo mi je bilo jako odvratno, pa gnusno, pa ogavno, na kraju normalno...

Nije po meni satanizam uopšte bezazlena tema, nije temica za šaljenje, mada može biti ako idemo sa istim predznanjem o istoj....ali autorka je napisala sve POZITIVNO o tome- a to nije uuuuopšte tačno i bezazleno.
Mislim da je to pogrešna tema za veličanje na bar sto osnova. Nije to sloboda, slobodoumlje, itd.
Ali jedino ako nije želja autorke da se povlače za uši vjernici- to mi je čak i najbolji razlog objavljivanja iste.
Ali to je opet pogrešan motiv.

A bilo kakva propaganda te teme je pogrešna. A svi znamo, samo neko zna malo detaljnije.
Ja govorim sa strane da sam proučavala prije dvije godine baaaaš detaljno.
Ali isto tako, ja kritički posmatram i dešavanja sa političke scene i dvjetskih dešavanja - i sve ukupno, koliko mogu.

Nadam se da sam se bolje obraložila. Ali meni je sasvim uredu da se na ovoj temi ne slažemo. To je okej, nemamo istu svijest šta je satanizam.

Lijep pozdrav za tebe 🤗

@LastDay

imam jako bitnu info pa mi prva posalji pp

@~sweet girl~

i dalje mislim da treba razlikovati PDF na kome se sta pise. Ne razumemo se po ovom pitanju.

Sama tema je postavljena kao blaga ironija na streotipe kako "satanista" treb i izgleda jel tako.

Negde razumem poriv LAstDay da je otvori a ja je na ovom PDF dozivljavam kao mnogo laganije nego da je ista tema postavljena na "religiji"
Znaci ako na moru mogu da setam bez majice po centru to sebi necu dopustiti u NS, BG, gde god
jer pravim razliku izmedju mesta i situacije.

Lepo si primetila sve sto je dostupno coveku u danasnje digitalno doba tj.
NAMETANJE misljenja je opasno ako covek nema svoj stav prema pojavi.
Kada imas jasan stav sta NE ZELIS nema te sile da te uveri da gresis i da promenis misljenje.

najveca opasnost preti od
verskih fanatika koji god da su
jer sve "sekte" i slicne zajednice
su prepisale model kontrolisanja ljudi
od istih.

Samao je to cilja da manjina kontrolise vecinu uz neka "misticna/nedokuciva" tumacenja
sta smo i ko smo i ... bla bla bla
Nijedan ekstrem nije dobar.
Vjerski fanatik, feministički fanatik, LGBT fanatik, ....

Kako objasniti da au ljudi išli u rat, i lijepili slike svetaca na topove? Da li su tebi takvi ljudi ekvivalent vjernicima? @LastDay pitanje je i za tebe.

Bojim se da mi danas ne razumijemo šta je vjera, šta je vjernik, šta je feminist, šta je aktivista...
Mi gotova za sve živo imamo slike ekstrema u glavi i onda po tome gledamo dopada nam li nam se ili ne.

Meni satanizam nije za zezanje. A vrlo dobro i znam zašto.
Nekome jeste za zezanje, ali ne znamo iste stvari i to je uredu.

Nije nenošenje majice u gradu i na moru ekvivalent poimanju satanizma.
Silovanje djece, kao oblik teškog satanizma, nije za šalu.

A vidim da ti je poruka nakon ove vezana za vjeru i da je generalizacia. A zašto si to o vjerskim fanaticima ubacio ovdje? Ok, ako misliš na satanističke-onds tako treba inaglasiti, ili Jehovljeve svjedoke...
To je baš teška generalizacija i teška izjava, a veoma lako rečena.
Nisam saglasna ni najmanje da je tako za sve...
Ne znam sve vjere i sekte ali ono što znam, znam izuzetak.
Pravoslavlje je izuzetak sigurno.
A i ti i ja smo izuzetak.
Ne može upravljati nama iko.

I iskreno, baš mi je ružan osjećaj da nakon moje poruke, prvo nešto moraš reći LastDay, znaš ono kao djeca kad šapuću da neko drugi ne čuje...

Lijep pozdrav

slatka devojko tj @~sweet girl~
zamiali da ovako neato pricam usred liturgije.
Tako je . To ne bi bilo normalno.

Zamisli da na svadbi krenem da proveravam koja torta ima jaja i hemijski sastav tj da je neko mozda pozeleo da otruje mladence.
Tako je to ne bi bilo normalno.

Zamisli da se na pdf zanimljivosti , odseka zabava, zamisli zabavljamo.
E to je normalno !

Za sve postoji vreme i mesto !
Mesto, vreme.
Na pdf religija ovako ne bi pisao ukoliko je neka tema na koju mogu da napisem nesto smisleno.

Preozbiljno si skaporala pricu. Jasno je iz tvog pisanja da si imala u RL losa iskuatva i ruzne situacije sa satanistima.
Ako nisi ja onda ne razumem tvoj revolt.

Hajde za pocetak procitaj uvodni post i zamisli se zasto je bas na ovom pdf tema.

Deluje mi da ides u ekstrem vernika bilo koje vere a naglasio sam da sam krsten pravoslavac.
Jako postujem svoju veru ali i tudje.

Ako se neciji zivotni stav ne poklapa sa mojim ne pokusavam da ga iapravim.
Ili ga lepo uvredim da je tupan ili preskacem temu.

Ovaj pdf NIJE MESTO za ozbiljne price :)

Back