ali js mogu da se reklamiraju besplatno nanpdf "religija" jel tako ?
Pa dabome da mogu
divni ljudi fini pristojini besporocni...
Ma IDILA jedna zasto nismo svi js
jbt sta dozive pdf "zabava" da se tema obelezi kao religijska i naravno vrbuje posrnule duse.
BRAVO za tuzibabe prepodobne.
Krist je sa vama

prckkam ofc
Vrhunac licemerja koji ja kao krsten pravoslavac gledam i ucutkuju me sto ukazujem na perfidno vrbovanje u savremenom obliku tj "online"...
Jel Bogu da zahvalim?
Hm, ti si za otvoren razgovor i za zezanje o svemu?
Neki ljudi imaju određene granice, koje ne prelaze...
Isto tako, ko god je istraživao satanizam odgovorno je protiv toga.
Mnogo sam istraživala i saznala sam mnogo groznih stvari, i teško je ta saznanja zaboraviti a tek odobriti ili posmatrati kao nekulaganu temicu/šalicu.
Vidim da se tu samo razlikujemo u nekim znanjima i istraživanjima.
I ja sam otvorenog uma kao i ti, samo sam to proširila mnogo više, pa istražila mnogo toga oko satanizma.
Nadam se da razumiješ otkud tolike želje nekih da se takva tema zatvori.
Ja sasvim razumijem taj stepen odgovornosti koji neko osjeća, i osjeća kao potrebu da postupa po moralnom nahođenju.
Nije isto aktivizam i moralna svijest. Akrivizam je nešto trenutno, savremeno i postoji psihologija mase u pozadini.
A moralni kompas postoji bar 2000godina...
Ružno je porediti moralnu odgovornost sa aktivizmom, često histeričnih, i često izgubljenih, lgbt+ ili ekstremnim feministkinja...
Tu su reakcije iz emocija.
A vjerniku ili običnoj osobi koja je isti istražila, smeta satanizam iz racionalnih razloga.
Ne očekujem da ćeš shvatiti, ali bar se nadam da ćeš istražiti satanizam, veze sa njihovim obredima itd.
Onda ćeš vidjet da to ne možeš shvatiti kao zezica-šalica temu.
Ali dobro, ako i ne istražiš jer te ne zanima, bar da znaš da mnogo toga postoji tu i ne može se dopasti prosječnom čovjeku, prosječne savjesti, i da nije vjernik i ne osjeća toliku odgovornost da prijavi temu.