Zahladjeni odnosi

Imam slucaj od skoro. Godinama smo visili neprestano. Prezasicenje. Promena stavova.
Srecem ga cesto ali samo hladno.
Ne pricam ne prica.
Sve je jasno i nista nije jasno.
Ili strah od vec izrecenog ili neceg sto se moze tek reci. ne vidim drugi razlog.
Stari jeste ali je i dalje pravi.
Kad sam bio potreban bio sam tu.
Kad je bio potreban dosao je.
Ljudi se udaljavaju. Ne treba osudjivati

То је нешто друго - нико није повређен!

kakav je vas odnos prema starom prijatelju, sa kojim, iz nekog nebitnog razloga, u trenutku niste u dobrim odnosima?

На дистанци сам, мада за мене не постоје небитни разлози - јер да су били такви однос између нас био би добар, а не лош!

Poslednja izmena:
jednostavno ignorisem. onog trenutka kad prestanemo da se druzimo u mom zivotu ta osoba ne postoji. ne znam zasto ali ljudi ponekad nalaze tako bezvezne razloge da se posvadjaju...
mene to izludjuje. postenije je da kazes e vidi to i to mi smeta, molim te ispravi to u svom ponasanju, ili ako vec nemate strpljenja za tog nekog-cao zdravo, jednostavno mi vise ne prija tvoje drustvo... ako neko nema dovoljno postovanja za vas i nakon sto mu ukazete paznju tog tipa i posvetite se ispravljanju "krivih Drina" vaseg prijateljstva, a on vas opet takoreci i bukvalno pljune u facu svojim nemarom i bahatlukom onda... onda ne zasluzuje da se trudite i znaci da mu nije stalo da vas... meni je mnogo tesko palo ali sam to shvatila posle mukotrpnog zalaganja koje je trajalo paaa nekih 3 godine... na tezi nacin moglo bi se reci, s obzirom na to da sam toj konkretnoj osobi pruzila sansu vise puta. meni nalazi mane a svoje ne vidi, mene pljuje a ja je branim kad nju blate...
kao i u svim drugim vezama-porodicnim, ljubavnim, kolegijalnim, kakvim god najbolje je biti ISKREN. to je moje misljenje a sad da li je ispravno... ja cenim da jeste :D

naravno da dodam samo ovo, stari drugovi su jednostavno, stari ... nismo se udaljili sto smo se posvadjali ili sl. vec nas je zivot odveo na druge strane... to je drugo, naravno da uvek postoji neko s kim smo jeli pesak ili mucili gliste ali ipak ako neko nije u tvom zivotu stalno ili bar cesto, vremenom se gube niti koje bi vas spajale. ali po meni ako znate nekog ceo zivot taj ce biti tu za vas uvek, kao i vi za njega, kao sto je naveo ludi_sesirdzija.
neke stvari uvek ostaju iste.

Poslednja izmena:
Zanima me kakav je vas odnos prema starom prijatelju, sa kojim, iz nekog nebitnog razloga, u trenutku niste u dobrim odnosima?
Kako se ponasate kad ga sretnete na ulici?

Da li radite nesto sto znate da ce ga iznervirati, ili se uopste plasite da ga pogledate u oci?

Ја избегавам места на којим могу да га сретнем ,ако сам много љут.А ако нисам много љут сретнемо се и гледам да се одмах помирим.А не након неког времена избегавања.

Ne znam. Taj sluchaj varira jer sam mnogo drugova izgubio. Negde sam ja kriv, negde drugi.
Kada bih ih sreo... Pa znam da bih jednog gledao kao fekalnu tvorevinu a kod drugog bi se sam tako osecao. Mada uvek gledam u ochi.

Trudim se da ne budem duh. Za ono shto sam radio kazna ce me stici ako vec nije.

Zanima me kakav je vas odnos prema starom prijatelju, sa kojim, iz nekog nebitnog razloga, u trenutku niste u dobrim odnosima?

Da li radite nesto sto znate da ce ga iznervirati, ili se uopste plasite da ga pogledate u oci?

Ne volim kad sretnem neke ljude sa kojim sam svojevremeno provodila dosta vremena, pa se iz nekog razloga razidjosmo...Ne volim, jer ta "razilazenja" uvijek ostanu nedorecena, puna nesporazuma, ili okoncana na tuzan&ruzan nacin, pa ostane neke nelagode u vazduhu...prosto i ne znam kako da se ponasam, najcesce me zateku, pa kratko uputim pozdrav ili otpozdravim, ili ako bas ne razgovaramo, prodjemo jedno pored drugog kao mumije, a padne kratak pogled "ispod obrva"...
...to se odnosi na ljude koje sam znala vise godina...i koji su mi svojevremeno znacili, bas.

Ako se kida veza izmedju dva stara i dobra prijatelja(obrati paznju na ovo),to nikako ne moze biti neki nebitan razlog..ili niste toliko stari i toliko dobri prijatelji.
Ja sam imao zaista dva divna prijatelja,sa kojima vise to nisam,verovatno..ali nikako ne mogu reci da to,sto se izmedju nas desilo - to je nebitna stvar.
Kad puca prijateljstvo..to su velike i krupne stvari.Sad se srecemo,naravno...pricamo,svak nosi svoj krst.Desava se to..msm, necemo umreti zbog toga.

zavisno od situacije zbog koje vise nismo u ok odnosima...
a da radim na tome da nekog iznerviram to ne.barem iz postovanja starih dana kada smo bili ok
Žao mi je sto mnogi ljudi kada izgube odnos,lako zaborave dobre provedene dane..i jedino im lose ostaje u sjecanju.

Srećna okolnost prijatelja stvara :D, a nesrećna proverava :(. Nekako mi se čini da je posle pucanja nekog prijateljstva lepo i ljudski ostati dostojanstven :bye: i ne tračariti o bivšem prijatelju :evil:, iznositi njegov prljav veš :gace:, no, često zbog ogorčenosti i nanetog bola čovek pljuje po nekadašnjem prijatelju i izgubi kontrolu nad svojim rečima :dash:. A postoji i ona mnogo gora varijanta, čega se iskreno užasavam, smeštanje raznih smicalica i razne pakosti koje mogu da nanesu istinsko zlo:think:.

Nemam takvih odnosa. Skoro sam baš i onima kojima do sada nisam stigla sve "zbrisala" u lice sta mislim o njiam na najkulturniji način. Jer ko nece da me voli, nece me svakako voleti, ma sta ja radila. I to ej anjvaznija stvar koju me je otac naučio. Da nema nejasnoca, da se sve mora privesti do kraja. Da nema nedorecenosti. Bar sa moej strane. Mada mene cesto ostave nedorecenu, valjda im tako simapticno, da ja lupam glavu sbbkbb (sta bi bilo kad bi bilo, jel te :)) Zato ne moram da prelazim sa druge strane ulice kada nekoga sretnem. Najvise mrzim situacije kada imam milion reci za reci a oni kao postave taj "zid" u stilu ma samo ti mala blebeci bez veze, nista ja teme ama bas ne slusam, dzaba ti trud...I onda te reci moras da ugusis u sebi i da ih pustis u sebi. To mi je uvek bilo blesavo i nezrelo kada ljudi nesto rade napprosto u inat samo nesto sto znaju da ce drugoj strani ici na zivce, to je tako znak slabosti, ali never mind. :) Mnogo puta su me ostavili tako na pola puta bez objasnjenja, kao milsi ti sta hoces i bla, bla, ali zato nisam nikaad dozivela da mi neko drugi prelazi stranu ulice kada me ugleda ili da me ne pozdravi. vec cak stavise, da i pojedini koji su me nekada strasno povredili, nakon nekog vremena dobijam izvinjenja kako su se poneli prema meni. :kiss:

Back