Zagrevanje u borilackim vestinama i sportovima

Kako vezbati snagu, a kako izdrzljivost? Dajte par saveta.

Snagu vezbas kada radis sklekove na jednoj ruci, a izdrzljivost kada radis na obe, najkrace moguce objasjeno, par po meni... Snagu znaci radis sa sto tezim vezbama odnosno sa manjim brojem ponavljanja, a izdrzljivost suprotno, sto vise ponavljanja odnosno lakse vezbe... Npr. Brus Li je bio izdrzljiv, a Svarceneger je bio snazan, a Cak Noris je oba zajedno :p

Snagu vezbas kada radis sklekove na jednoj ruci, a izdrzljivost kada radis na obe, najkrace moguce objasjeno, par po meni... Snagu znaci radis sa sto tezim vezbama odnosno sa manjim brojem ponavljanja, a izdrzljivost suprotno, sto vise ponavljanja odnosno lakse vezbe... Npr. Brus Li je bio izdrzljiv, a Svarceneger je bio snazan, a Cak Noris je oba zajedno :p
Da. Ni sam ne bi ponudio bolji odgovor. S druge strane kada je rijec o zagrijavanju u Ninjutsu primenjujemo Junan Taiso odnosno istezanje i kruzno pomjeranje svih dijelova tijela. Jedno 20tak minuta to traje. Ali to je nesto sto se, kao sto je xitm3n rekao radi kod kuce. Na treningu, dojo pozdrav i odmah trening. Jer u pravoj borbi niko vas nece pitati ajde da se malo zagrijemo pa da se bijemo. Tako se upraznjava i u Ninjutsu. Za izdrzljivost je dovoljan redovni trening, dok za snagu mozete paralelno van dojoa vjezbati sklekove, teretanu, ili neke druge metode. Sto se tice trenera, to je bilo prije pomenuto, u Ninjutsu trener nije obavezan da trazi od vas da radite na snazi, ali da biste stvarno napredovali, on to podrazumeva. Ne kazem da je borilacka vestina za pametnije ljude, ljude kojima ne treba stalno naturati na nos: RADI SKLEKOVE MAJMUNE!!!! VEZBA VEZBA VEZBA!!!!!, ali u borilackim vestinama vezbe snage se podrazumevaju jer time su vasi udarci jaci i efektivniji, kao u rpg igricama.

Back