Zagreb vs Beograd...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sada kreće psiho-yebatrija, onog najtežeg kalibra, a to je: "Sada ću ručicama pokriti svoje okice, i govoriti da ne vidim da je Zagreb očigledno puno veći, i jače građen od Beograda"...
Dakle, upravo je obrnuto, Beograd je puno lakše uslikat jer je sve na hrpi, od ada ciganlije za pet minuta dolaziš i do kraja Zemuna ma jednu stranu, i do kraja Voždovca na drugu stranu, i do Borče i Ovče na treću stranu. I zato mu na slike možeš jako dobro dobit i izgled. Zagreb je, naprotiv, jako teško uslikat. Evo, usporedba Zagreba i Moskve u širinu, u dijelu između gradske obilaznice. Moskva je unutar svoje obilaznice široka 18 milja - 28 kilometara, gdje Moskva gubi dah u odnosu na zagrebačkih 25 milja-40 kilometara, u dijelu do obilaznice. Naglašavam, ovo je širina Zagreba samo u dijelu između gradske obilaznice, bez Samobora, Brdovca, Zaprešića, Ivanića i ostalih predgrađa, koji ga raširuju...
Pogledajte prilog 1213802
Pogledajte prilog 1213831
Kuku...ovo je vec prevrsilo svaku mjeru.😂

Treba i to poslikat, elitna naselja sa vilama, beogradsko Dedinje VS zagrebački Tuškanac, Pantovčak, Ksaver, Medveščak, da vidimo razliku...
Iskreno, to nisam istraživao. Baš me zanima...

.
Да да обавезно који град има више милионера, мораћу се дописом обратити заводу за статистику,пореској нема друге. :lol:

Sada kreće psiho-yebatrija, onog najtežeg kalibra, a to je: "Sada ću ručicama pokriti svoje okice, i govoriti da ne vidim da je Zagreb očigledno puno veći, i jače građen od Beograda"...
Dakle, upravo je obrnuto, Beograd je puno lakše uslikat jer je sve na hrpi, od ada ciganlije za pet minuta dolaziš i do kraja Zemuna ma jednu stranu, i do kraja Voždovca na drugu stranu, i do Borče i Ovče na treću stranu. I zato mu na slike možeš jako dobro dobit i izgled. Zagreb je, naprotiv, jako teško uslikat. Evo, usporedba Zagreba i Moskve u širinu, u dijelu između gradske obilaznice. Moskva je unutar svoje obilaznice široka 18 milja - 28 kilometara, gdje Moskva gubi dah u odnosu na zagrebačkih 25 milja-40 kilometara, u dijelu do obilaznice. Naglašavam, ovo je širina Zagreba samo u dijelu između gradske obilaznice, bez Samobora, Velike Gorice, Brdovca, Zaprešića, Ivanića i ostalih predgrađa, gdje vijuga dalje po europi...
Pogledajte prilog 1213802
Pogledajte prilog 1213831
Лаве само небо ти је граница видим ја.
Али мораш знати да си ударио у топ 10 градова по агломерацији на свијету.
Истина Москва је на листи десета али стварно си га претјерао.:lol:
Топ 10 градова:
1)Токио
2)Сеул
3) Мексико Сити
4) Њујорк
5) Мумбај
6) Њу Делхи
7) Сао Пауло
8) Шангај
9) Лос Анђелос
10) Москва ( или да гурнемо Загреб :lol:)

London,Moskva,Liverpul,Hong Kong,koliko upratih do sada...
Zanimljivo da Beograd ni nema gradsku obilaznicu, jer nema se šta zaobilazit uokolo grada. Vaše pola obilaznice zaobilazi Zemun, u rasponu 12 milja - 18 kilometara. S druge strane. činjenica je da je cijelo zagorje, i konurbacija Varaždin-Čakovec, unutar granica zagrebačke obilaznice. Po tome funkcionalno i prometno vidiš rasprostranjenost, i povezanost prostora u cjelinu. Što se Samobora i Brdovca tiče, taj prostor je jače povezan sa Zagrebom, ali tamo se obilaznica nije mogla napravit, zbog visokih planina. Također, vidimo da Slovenija prometno funkcionira unutar zagrebačke obilaznice. Tako je ostalo od juge, prometna zavisnost Slovenije od Zagreba, i općenito funkcionalnost slovenskih naselja unutar zagrebačkog sustava. O Bože dragi, neće valjda ispast da Zagreb širi u smjeru sjever-jug, nego što je širi u smjeru istok-zapad...? Zapravo, ta ogromna planina Medvednica, unutar zagrebačkog prostora, čini da se zagorje i Varaždin čine daleko i nepovezano, a u biti...
1661946561156.png

1661947963825.png

Prilozi

• 1661947498177.png
    1661947498177.png
    1.016,8 KB · Pregleda: 3
  • 1661947527839.png
    1661947527839.png
    1.016,8 KB · Pregleda: 3
Što nema? Misliš da se u Srbistanu svaki turista koji iznajmi smeštaj prijavljuje, i svaka kafana kuca ceo promet u fiskalne račune?

Stvar je prosta. U odnosu na resurse koje Hrvatska ima, u poređenju sa Srbijom, vas je bolje zaobići kao savetodavce.

Od vas sigurno mogu dosta da nauče u Crnoj Gori, imajući u vidu njihov, hm...pristup turističkom biznisu... :hahaha:

Za nas u Srbistanu je bolje da gledamo kako to rade Mađari, koji su prošle godine ubili 3,32 milijarde ojra od stranih turista. Ili Slovence.

Države kao Italija, Švajcarska, Austrija, ipak nisu za poređenje ni sa vama, a pogotovo ne sa nama...
Razlika je jer ni statistika izgleda nije ista. Ispada da svaki turista, koji u Srbiji boravi u prosjeku 2 dana, ostavi preko 1000e, dok u Hrvatskoj gdje boravi u prosjeku 8 dana ostavi oko 700e ukupno. :lol:

40% na 14 milijuna ipak nije isto kao 40% na 1,5 milijuna, mi blizu.

To bi se uostalom vidjelo u novcu u bankama gdje Hrvati godišnje stave koliko Srbi u deset godina.

Zanimljivo da Beograd ni nema gradsku obilaznicu, jer nema se šta zaobilazit uokolo grada. Vaše pola obilaznice zaobilazi Zemun, u rasponu 12 milja - 18 kilometara. S druge strane. činjenica je da je cijelo zagorje, i konurbacija Varaždin-Čakovec, unutar granica zagrebačke obilaznice. Po tome funkcionalno i prometno vidiš rasprostranjenost, i povezanost prostora u cjelinu. Što se Samobora i Brdovca tiče, taj prostor je jače povezan sa Zagrebom, ali tamo se obilaznica nije mogla napravit, zbog visokih planina. Također, vidimo da Slovenija prometno funkcionira unutar zagrebačke obilaznice. Tako je ostalo od juge, prometna zavisnost Slovenije od Zagreba, i općenito funkcionalnost slovenskih naselja unutar zagrebačkog sustava. O Bože dragi, neće valjda ispast da Zagreb širi u smjeru sjever-jug, nego što je širi u smjeru istok-zapad...? Zapravo, ta ogromna planina Medvednica, unutar zagrebačkog prostora, čini da se zagorje i Varaždin čine daleko i nepovezano, a u biti...
Pogledajte prilog 1213852
Pogledajte prilog 1213865
Ma daj...svaka selendra sad ima zaobilaznicu...a da nema Bg.😀
Koliko Zagreb ima kruznih tokova? 🤔

Топ 10 градова:
1)Токио
2)Сеул
3) Мексико Сити
4) Њујорк
5) Мумбај
6) Њу Делхи
7) Сао Пауло
8) Шангај
9) Лос Анђелос
Zagreb se toliko prosirio da mu je ova nasa planeta postala tijesna.
Ja mislim da ce sad morati poceti kolonizaciju i na Mars.😀

Pogledajte prilog 1213852
Pogledajte prilog 1213865
Daj nemoj, još ćeš ih uvjeriti da je Ljubljana zagrebački kvart. :lol:

Obilaznica ide od Zaprešića na A2 do Dugog Sela na A3 i Sv. Helene na A4, nekih 50km, tu se ne plaća.

Nikakvo Zagorje, Slovenija i što ja znam kaj .

Zagreb se toliko prosirio da mu je ova nasa planeta postala tijesna.
Ja mislim da ce sad morati poceti kolonizaciju i na Mars.😀
Ваша Висост је прејак...дуго ме неко није оволико насмијао на Крстарици.
Гледам лопужа повукао дијагоналу до другог прстена Москве, стим да Москва има три прстена обилазнице а Загреб развукао као жваку и виче " већи смо". :lol:

Биће готова и Београдска обилазница која је доста захтјевнија јер прелази Саву и Дунав.
Мада је за прву битно само да се споји на аутопут према Нишу, то ће Београд растеретити за трећину.
https://www.putevi-srbije.rs/images/pdf/strategija/obilaznica-oko-beograda.pdf

Razlika je jer ni statistika izgleda nije ista. Ispada da svaki turista, koji u Srbiji boravi u prosjeku 2 dana, ostavi preko 1000e, dok u Hrvatskoj gdje boravi u prosjeku 8 dana ostavi oko 700e ukupno. :lol:

40% na 14 milijuna ipak nije isto kao 40% na 1,5 milijuna, mi blizu.

To bi se uostalom vidjelo u novcu u bankama gdje Hrvati godišnje stave koliko Srbi u deset godina.

Po podacima ministarstva turizma prosečan boravak stranog turiste u Srbistanu u 2021. je bio 4,5 dana. stranih gostiju je bilo 1.846.551, što znači da su u proseku ostavili 864 ojra po glavi.

Jbga, kako si lepo rekao, kod nas se dolazi na provod i na qurve, a to košta...i, *******, kod nas turisti kad dolaze retko donose limenke piva i hranu u gepeku...
(Mada mi je za Čehe logično što donose svoje pivo).

Što će reći, vraćamo se na početak...nisam rekao da vi nemate zaradu od turizma koja je odlična za ove balkanske uslove, već sam rekao da vi niste primer kako se to radi. I uporedna statistika me u tome podržava. A sad što se to tebi iz nekog razloga ne dopada, šta ja da radim...:mrgreen:

Po podacima ministarstva turizma prosečan boravak stranog turiste u Srbistanu u 2021. je bio 4,5 dana. stranih gostiju je bilo 1.846.551, što znači da su u proseku ostavili 864 ojra po glavi.

Jbga, kako si lepo rekao, kod nas se dolazi na provod i na qurve, a to košta...i, *******, kod nas turisti kad dolaze retko donose limenke piva i hranu u gepeku...
(Mada mi je za Čehe logično što donose svoje pivo).

Što će reći, vraćamo se na početak...nisam rekao da vi nemate zaradu od turizma koja je odlična za ove balkanske uslove, već sam rekao da vi niste primer kako se to radi. I uporedna statistika me u tome podržava. A sad što se to tebi iz nekog razloga ne dopada, šta ja da radim...:mrgreen:
Sve ok, samo kod stranih turista izbriši onu jedinicu ispred i smanji noćenje na 2,5 dana.
Upravo jer je izrazito jeftino idu neki na provod u Beograd, inače bi kao onaj gradonačelnik iz Dalmacije peglali karticu u austrijskim bordelima. :lol:

I kako ovaj Beograd na tvojoj slici izgleda veće od središnjeg dijela Zagreba, na mojoj slici? Jel si stavio naočale?
Svugdje se vidi kraj cijelog Beograda, usprkos tome što su slikom, osim glavnine Beograda, zahvaćena i beogradska predgrađa, u Borči i Ovči...
Vidi se da centralnim Beogradom, do Marakane do Dunava, zapravo dominiraju kuće i kojekavi drugi, niski "objekti", a sve je puno praznina i šuma, ili ispražnjenih prostora. Ali te kučice su uzvišene po brežuljcima, pa kad gledaš iz horizontale, čini ti se da su to nekakve zgrade u daljini. A kad dođeš tamo "đe je zgrada koju sam gledao"...
Zagreb naprotiv puca od intenziteta i gustoće izgrađenosti, i to velikim objektima i neboderima, pogotovo širokim neboderima, koji su zagrebačka specijalnost, koji iz daljine zgledaju ko obične zgrade, zato jer su tako široki, i koji su neboder na neboder...
Sada to ne zoveš strateški praznim prostorom?? 🤣

Топ 10 градова:
1)Токио
2)Сеул
3) Мексико Сити
4) Њујорк
5) Мумбај
6) Њу Делхи
7) Сао Пауло
8) Шангај
9) Лос Анђелос
Te visoke brojke, od kojih se vrti u glavi, u stvarnosti ne znače mnogo. Zagreb ne može parirat svim gradovima sa popisa, ali mnogima može, po različitim parametrima. Zagrebu je svakako mjesto na popisu najvećih gradova na svijetu. Kažem najvećih, ne najmnogoljudnijih. Naprimjer Los Angeles. Los Angeles u stvarnosti ima par miljona ljudi, službeno tri i pol miljona, koji uglavnom žive u pokretnim montažnim kučicama, na kotačićima, gdje uvijek prijeti opasnost da završe ko Detroit od pet miljona, i da svoje kučice odsele preko noći, i spadnu na par stotina tisuća ljudi. To je sve prilično umjetno tamo u americi. Nemaju oni tradiciju jakih nekretnina, koje su trajne. San Francisco je puno jači grad od Los Angelesa. L.A. je sklepan za sirotinju, gdje je dozvoljeno da se dovuče boranija tamo, iz cijele USA, a na kraju se pod L.A. ubraja skoro cijela konurbirana kalifornija, pa ide priča 20 miljona. To ti je zapravo gigantsko naselje sa kamp-kučicama, kakva imaš kod nas na obali, kad turisti doputuju sa svojim kamp kučicama. Ovo ti je Los Angeles na slici. Meni to ne znači puno u životu mome. Ništa posebno. Ovo je ko da netko digne kameru iznad sljemena, pa slika Varaždin i Zagreb zajedno. Imaju samo taj jedan skup nebodera, i to im je sav centar, sve okolo skladišta i montažne kamp kučice na kotačićima. Onda te nebodere slikaju iz 57 različitih pravaca, i ti doma gledaš slike jednih te istih nebodera, i zamišljaš da je to sve veće. Pljuc. Zagreb je puno jači grad od toga, čak i sa puno više nebodera od Los Angelesa. Pa Srbi bi sigurno masovno živjeli u Zagrebu, a ne Beču, da odnosi nisu ovakvi, jer Srbi vole velegrad. Srbi su i živjeli u ZG masovno prije rata, i utekli 1990. Samo sa savice je na tisuće Srba uteklo. Ostali su iza razorenih obitelji djeca polutani, po savici, kojima je u poslijeratnom razdoblju jako teško bilo biti Srbin u Zagrebu, uglavnom su završili na dopu. Poznavao sam ih, tužna priča. Nego, vratimo se stvarnim velegradovima...
1661951543836.png

Te visoke brojke, od kojih se vrti u glavi, u stvarnosti ne znače mnogo. Zagreb ne može parirat svim gradovima sa popisa, ali mnogima može, po različitim parametrima. Zagrebu je svakako mjesto na popisu najvećih gradova na svijetu. Kažem najvećih, ne najmnogoljudnijih. Naprimjer Los Angeles. Los Angeles u stvarnosti ima par miljona ljudi, službeno tri i pol miljona, koji uglavnom žive u pokretnim montažnim kučicama, na kotačićima, gdje uvijek prijeti opasnost da završe ko Detroit od pet miljona, i da svoje kučice odsele preko noći, i spadnu na par stotina tisuća ljudi. To je sve prilično umjetno tamo u americi. Nemaju oni tradiciju jakih nekretnina, koje su trajne. San Francisco je puno jači grad od Los Angelesa. L.A. je sklepan za sirotinju, gdje je dozvoljeno da se dovuče boranija tamo, iz cijele USA, a na kraju se pod L.A. ubraja skoro cijela konurbirana kalifornija, pa ide priča 20 miljona. To ti je zapravo gigantsko naselje sa kamp-kučicama, kakva imaš kod nas na obali, kad turisti doputuju sa svojim kamp kučicama. Ovo ti je Los Angeles na slici. Meni to ne znači puno u životu mome. Ništa posebno. Ovo je ko da netko digne kameru iznad sljemena, pa slika Varaždin i Zagreb zajedno. Imaju samo taj jedan skup nebodera, i to im je sav centar, sve okolo skladišta i montažne kamp kučice na kotačićima. Onda te nebodere slikaju iz 57 različitih pravaca, i ti doma gledaš slike jednih te istih nebodera, i zamišljaš da je to sve veće. Pljuc. Zagreb je puno jači grad od toga, čak i sa puno više nebodera od Los Angelesa. Pa Srbi bi sigurno masovno živjeli u Zagrebu, a ne Beču, da odnosi nisu ovakvi, jer Srbi vole velegrad. Srbi su i živjeli u ZG masovno prije rata, i utekli 1990. Samo sa savice je na tisuće Srba uteklo. Ostali su iza razorenih obitelji djeca polutani, po savici, kojima je u poslijeratnom razdoblju jako teško bilo biti Srbin u Zagrebu, uglavnom su završili na dopu. Poznavao sam ih, tužna priča. Nego, vratimo se stvarnim velegradovima...
Pogledajte prilog 1213885
Vidi se da zapravo dominiraju kuće i kojekavi drugi, niski "objekti" 🤣 🤣 🤣

I pored toga LA ima dušu, nešto što ZGu fali...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back