Zagreb vs Beograd...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo jedna stara slika Zagreba, koja pokazuje da je Zagreb imao krkljance još od davnina, a di je to od sad...
Taj isti prostor je sad daleko jače nabijen. Beograd se tada tek zagrijavao...
1661802478063.png

Idemo polako na lepo proputovanje u unutrašnjost zapadnog Zagreba. Sve do granice sa Slovenijom...
Ulazimo polako u prostor stare Trešnjevke...
Gustoća naseljenosti na staroj Trešnjevci nije manje nego u centru, dapače, za razliku od istočnog Zagreba samo raste, što se više udaljavamo od centra...
tresnjevka iz zraka - YouTube

Poslednja izmena:
prebacite temu na pdf putovanja :lol:
Ali ja nemam namjeru putovat u Zagreb...
Zašto baš sad, kad se spuštamo sve dublje u beskonačnost zapadnog dijela Zagreba, zar te ne zanima vidjet šta sve ima do Slovenije?
Povratak pogledom nazad na Trešnjevku. Ciglenica i Voltino, kvartovi na sjevernoj Trešnjevci. Zagreb se cijelom dionicom penje na brda iznad Trešnjevke i Črnomerca...
1661807320192.png

Nismo još tamo, ali ovo vam je dalek pogled, čak iz Samobora, na gigantske nebodere zapadnog Zagreba...
Dakle, s udaljenosti od dvadeset kilometara, ovako se vide zagrebački neboderi...
Mislim, ako se od tamo vide, to dovoljno govori o masivnosti i širini ovih objekata, jer visoka čačkalica se ne bi dobro vidjela, sa te udaljenosti...
Volio bih vidjet neku sliku New-Yorških nebodera, s 20 kilometara udaljenosti...
1661809096929.jpeg

Poslednja izmena:
Evo jedna stara slika Zagreba, koja pokazuje da je Zagreb imao krkljance još od davnina, a di je to od sad...
Taj isti prostor je sad daleko jače nabijen. Beograd se tada tek zagrijavao...
Pogledajte prilog 1213057
Gde je ovde krkljanac?? 2 automobila. Mada u selu kad se nadju 2 automobila moze krkljanac da nastane to ne sporim.

Nismo još tamo, ali ovo vam je dalek pogled, čak iz Samobora, na gigantske nebodere zapadnog Zagreba...
Dakle, s udaljenosti od dvadeset kilometara, ovako se vide zagrebački neboderi...
Mislim, ako se od tamo vide, to dovoljno govori o masivnosti i širini ovih objekata, jer visoka čačkalica se ne bi dobro vidjela, sa te udaljenosti...
Volio bih vidjet neku sliku New-Yorških nebodera, s 20 kilometara udaljenosti...
1661809533350.png
Ак си так будеш мерил пимпека, буш измерил метар и пол! :rotf:

Pogledajte prilog 1213103
LOL, ocigledno si ih samo gledao na razglednicama :)

Pogledajte prilog 1213103
duljina 4-5 km,potrebno je imati oko kada navodis na cilj :lol:

N,Beograd najveca BGD opstina sa 230 000 stanovnika ,od 17 neke su prigradske a neke gradske.Taj deo preko Save ,N,Bgd ,Zemun i Surcin imaju po opstinama NBG230 000,Zemun 170 000 i Surcin 57 000.,Oko pola miliona mada verovatno i vise .S obzirom na masovnu gradnju.poslednjih godina.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back