Zagnojen palac na nozi

Momcilo5

Početnik
Poruka
3
Dobar dan, već par dana mi se palac na nozi gnoji i stalno izlazi gnoj napolje, na površini postoji kao neko rascvetano meso i boli kada malo jače opipam na tom mestu. Nisam siguran da li je nokat urastao ili je nešto drugo.
Da li je neko imao takvo iskustvo, i da li može da mi odgovori kako je uklonio bol? Hvala.

Dobar dan, već par dana mi se palac na nozi gnoji i stalno izlazi gnoj napolje, na površini postoji kao neko rascvetano meso i boli kada malo jače opipam na tom mestu. Nisam siguran da li je nokat urastao ili je nešto drugo.
Da li je neko imao takvo iskustvo, i da li može da mi odgovori kako je uklonio bol? Hvala.
Verovatno je nokat, u principu treba to rešiti da se ne Iskomplikuje u amputacije i sl.

To bude kad odsjecas nokte toliko kratko kao ja, da ne moras iduca dva mjeseca.
Pravac doktoru, iscupat ce ti taj urastao dio pincetom i iste sekunde ce ti biti dobro.
Isto se tako i meni gnojilo, vidilo crveno meso, nije razlog za brigu.
Malo boli dok cupa, ali bude brzo gotovo.

takav problem je nekada daaaavno imala moja sestra...ona nije mogla nista sem japanki da obuje na toj nozi od bolova...
mama je brala mislim `zensku` bokvicu...dobro je `izmrljavila` da bi pustala sok i to joj privijala nekoliko puta, uvece, da spava sa tim (bokvicu na gazu i uviti prst, pa preko carapu). To joj tako fino izvuklo gnoj i upalu...
nikako nemoj nokat sa strane da seces u luku, da zasecas...jedino kad poraste, ravno seces!
ona se bukvalno tako resetovala.

ali to je davno bilo, sada svakako imas i priv.ordinacije koje se strucno bave tim problemom

Obavezno kazi da imas covid inace sledi lansiranje u privatne orbite, a tamo se ta secka nokta placa i preko 60 000 dinara , plus ako jos ima i lezarina na odelenju bice preko 200 000....E sad, da li fond refundira to sto nije mogla drzavna da ti to sredi , ne znam...ako si ministar sigurno ako si zamenik verovatno , a ako si neko levo sprdalo onda sigurno ne..

to kad je zagnojilo bez antibiotika neće da prođe(al nemoj na svoju ruku,možeš da napraviš da se bakterije naviknu na antibiotik i postanu rezistetnte i onda ima da te taraju da daješ bris da ti nađu na koji antibiotik su još uvek osetljive i to ti ne treba).Idi kod lekara...ako je od uraslog nokta onda će te poslati kod ortopeda da pogleda da li treba da se uradi neka mala intervencija.
I za bilo šta što je tako infekcirano i gnojavo znaj da alternativna medicina nemože mnogo da pomogne,samo antibiotici inače može da bude nezgodno ako se ta infekcija proširi ili zakomplikuje...Moja baba je napravila nekrotičnu ranu od običnog žulja koji se infekcirao.Morao je hirurg da joj čisti to...i ostavio je je jedno dve nedelje da leži u bolnici zbog toga jer je bukvalno malo falilo da dobije sepsu(to je trovanje od infekcije kad bakterije zahvate krv)...

Ja se izvinjavam za horor priču ali stvarno,infekcije i gnojave rane bez antibiotika i stručnog lekara mogu samno da postanu gore

to kad je zagnojilo bez antibiotika neće da prođe(al nemoj na svoju ruku,možeš da napraviš da se bakterije naviknu na antibiotik i postanu rezistetnte i onda ima da te taraju da daješ bris da ti nađu na koji antibiotik su još uvek osetljive i to ti ne treba).Idi kod lekara...ako je od uraslog nokta onda će te poslati kod ortopeda da pogleda da li treba da se uradi neka mala intervencija.
I za bilo šta što je tako infekcirano i gnojavo znaj da alternativna medicina nemože mnogo da pomogne,samo antibiotici inače može da bude nezgodno ako se ta infekcija proširi ili zakomplikuje...Moja baba je napravila nekrotičnu ranu od običnog žulja koji se infekcirao.Morao je hirurg da joj čisti to...i ostavio je je jedno dve nedelje da leži u bolnici zbog toga jer je bukvalno malo falilo da dobije sepsu(to je trovanje od infekcije kad bakterije zahvate krv)...

Ja se izvinjavam za horor priču ali stvarno,infekcije i gnojave rane bez antibiotika i stručnog lekara mogu samno da postanu gore
Antibiotike i kortikosteroide treba zakonom zabraniti i ukinuti .

Oni nista ne lece u tome je poenta ,mogu samo da saniraju nesto manje ozbiljno .
Pa da,ne leče,stvaraju toksičnu sredinu u kojoj bakterije ne mogu lako da opstanu...mogu dosta da pomognu ako se koriste pravilno.Na svoju ruku kad neko sam sebi glumi doktora ili kad,kako se to ponekad dešava da ih lekari prepisuje za nešto što nije bakteristko,e tad nastaju problemi.

Back