Zagnojen palac na nozi

Milos_m.m

Zainteresovan član
Poruka
165
Palac mi se zagnojio,nije urastao nokat,ne osetim nista tvrdo kada opipam.
Da vam opisem xD:
Sa strane je zagnojen i boli me samo na dodir,ali kada jace pritisnem,ne boli me kada hodam i trcim. Ima kao neka kesica kod sa strane,a tamo kod nokta je kao nesto rascvetano,ko meso neko,nzm ni ja,samo znam da ne moze da se obrise.
Redovno stavljam prst u sto vreliju vodu,a kada i stavim,pocne da curi gnoj ali nece nikada skroz da iscuri ***** li mu mater pokvarenu!!!!
Prskam i hidrogenom,ali ne pomaze i ovako mi je bolestan prst vec 8 dana,kod doktora necu jer ce me poslati kod hirurga da mi cupa nokat bla bla bla....

Savet pls? :sad2: :sad2: :sad2:

Očigledno si ti neki pametnjaković koji ume sam sebe da leči i koji zna šta će mu dr raditi. Baš kao i ja što sam bio. :hahaha:
Elem, možda i nije urastanje nokta u meso ali ja sam baš to imao i stvarno su hteli da mi čupaju dok nisam otišao kod prijatelja hirurga koji mi je dao savet. Trebalo je samo da sipam hidrogen pa providon jod, ali tako da povučem meso da to prodre sto dublje u gnoj. I tako 5-6 puta dnevno. Noga da nikako nije u nekoj obući. I prošlo me. :worth:
Ipak, slažem se da treba da odeš kod lekara da ti pogledaju to. ...da ne radi satara! :hahaha:
Pozdrav uz želju za brzo ozdravljenje.

ono sto ce da ti resi problem je stanicid - gaza i mast..moras da ih drzis u frizideru..
konstantna obuca na stopalima potpomaze kad imas infekciju konstantno razvoj bakterija..
operes noge, inficirano mesto prvo isperes hidrogenom..sacekas za odsusti i prosusi se, a onda stavis stanicid mast, preko toga komadic gaze koji je fabricki oblozen stanicidom i onda papirni flaster..dva puta dnevno previjaj na ovakav nacin..za par dana imaces saniran problem..
infekcija ti je nastala verovatno dok si sekao nokte povredio si deo gde se proces kasnije pod uticajem bakterija razvio..ovo tije kurativni nacin da saniras problem, a moze i kod hirurga..oni znaju samo skalpelom da resavaju problem ;)

nije za temu, al je poucno..
na kontrolnom uz su mi dijagnostikovali cvor na stitnoj zlezdi..naravno da uvek najgore pada na pamet..umesto kod endokrinologa, ja ubrzam i odem preko veze kod dr-a na onkologiji..odmah je bez obzira na poreklo i vrstu predlozio operaciju, pa je od skidanja samo cvora dosao posle 5min i do skidanja celog reznja stitne uz komentar - ``ma kakve veze ima..samo ces po tableticu da pijes posle do kraja zivota i sve funkcionise ko da je tu``
onda sam tek otisla do endokrinologa koji je dijagnostikovao da je sve b.o.

pa ako si pre za hirurga..:cool:

Pitanje,smem ja da idem na plazu (Savu) dok imam ovu infekciju? XD

smes naravno, sto ne bi smeo..
gledaj samo da nogu sa zagnojenim prstom obavezno umocis u vodu gde je najprljavija - kazu da sto te ne ubije, to te ojaca..a posle gledaj da takav palac ukrstis sa palcem svoje devojke ili najboljeg prijatelja..pre toga i njima secni zanokticu..sto samo tebi da se infekcija prosiri kad mozes da imas drustvo.. ako ga samo na vreme obezbedis i onesposobis..;)

Back