Zaglavljivanje u liftu

Много добра тема. Целог живота се заглављујем и, као што се може наслутити, вероватно не чукам из лифта, знаЋи - хепи енд.
Последњи пут сам се заглавио са неком бабом. Мсм, нисам ја те среће ко Трајковић Будимир.
Чекао сам лифт као бус, 15 минута, а каснио на посао. Из призмемља су се чуле активности утовара неке бабе са колицима, и то тако трајало, и онда је, нормално, баба прејебала све спратове, па изашла на последњем. И, ту није крај, јер је срела другу бабу, мила моја, па где сте ви, не виђам вас, кокодакање и неће да затовре врата.
Ја сам држао дугме неко време, а онда сам, ијебига, одустао, кренуо пешке, кад прц- стаде лифт са све другом бабом.
Како сте ви зауставили лифт? Шта бре, како, откуд знам, стао, воли ме, шта те брига, што нисте затворили врата.
Кад кренусмо лифт. И стаде. Прц. И као, баба, ето, ви сте криви, шта сад. Остаћемо заувек у лифту, а ја нисам доручковао :))) И реч по реч, тако смо се мало џапали, али културишка и баба ме одушевила: сви сте ви млади такви, сви сте набусити. Срцве моје бабље :харт: Били смо загл. 2-3 мин. нормално, нико није имао моб, а станаре заболе... Давид Пајић из '65.

ne volim liftove, ranije sam cesto sanjala kako se lift otkacuje i propadam, iako nikad nisam imala posebno traumaticno iskustvo, osim povremenih zaglavljivanja na par minuta izmedju spratova.
najgore i najbolje iskustvo s liftom imala sam prosle godine u dubaiju kad smo se peli na 124. sprat najvise zgrade na svetu. lift ogroman, sav tapaciran, bljesti unutra. stize na 124. sprat za 15ak sekundi, a kad krene, tako pocne neka klasicna muzika i lajt sou. u stomaku ti se dize kao kad uzlece avion, a muzika postaje sve dramaticnija kako se povecava broj spratova na displeju. imas osecaj kao da ces da se katapulitras u orbitu svaki cas :lol:

Eto vidiš Kvinsi, sve je to samo maska mila moja-sjaj i beda Holivuda. Veruj mi da ovaj moj sa sve drvenim vratima radi kao švajcarac, a u novoj zgradi moje sestre kad se zatvore ona čelična vrata sa sve zvučnim efektom, ti putuješ i putuješ i putuješ uz nekakvo cimanje i stenjanje da te jeza uhvati....pre stignjem do njene zgrade, nego liftom do nje.

Sad procitah vijest da je neki momak propao kroz okno lifta...A i kod mene u zgradi lift nešto čudno škripi ...:sad2:
Da li vam se kad desilo da se zaglavite u liftu i kako se ponašati u tom slučaju? Da li imate fobiju od toga?
I kako uopšte funkcionišu liftovi...ima li razlike u funkcionisanju onih starih sa sajlama i ovih novijih na senzore...?:roll:
Znam da je za one stare bilo dovoljno malo skočiti,pa da ponovo prorade :) Šta ako nestane struje u liftu?
Mislim,kako neko uopšte moze propasti kroz okno lifta?On se nekako otkači ili šta?
I na kraju...da li je jednostavnije ići stepenicama...?:lol:

Mrzim liftove :evil:

Nakupila sam se straha kao mladja
zaglavljivala sam se ne znam koliko puta
i od tada, samo pesaka :D

7. sprat, 10. sprat... nebitno,ja picim pesaka :lol:

za one koji znaju da koriste lift on ce da traje
al ti su retki
posto ja oduvek zivim u zgradi sa dva lifta, koja je vise oblakoder nego zgrada, u vrlo urbanom naselju, mene strasno nervira sto ljudi su ti koji upropaste lift, a na kraju kukaju kako ne radi

- - - - - - - - - -

istina je i da su sluzbe koje se bave odrzavanjem istih SLJAM NAJTEZI

Горе лево, један "пипак".

Иначе су и новији лифтови ђубре, могу да "певају" и миришу, и тако једно 3 године колико обично траје обавеза инвеститора у вези са одржавањем зграде.

Moji matorci žive više od 40 godina u zgradi koja je 60-tih godina prošlog veka napravljena. Ima jedan lift na sajlu i nikad niko nije propao niti bio presečen. Zaglavljivali smo se svi milion puta i jedini problem u tom slučaju je što je dosadno i može da se ogladni. Nisam nikad u životu ni čula ni čitala o nekoj ozbiljnijoj nesreći u liftu.

Sad procitah vijest da je neki momak propao kroz okno lifta...A i kod mene u zgradi lift nešto čudno škripi ...:sad2:
Da li vam se kad desilo da se zaglavite u liftu i kako se ponašati u tom slučaju? Da li imate fobiju od toga?
I kako uopšte funkcionišu liftovi...ima li razlike u funkcionisanju onih starih sa sajlama i ovih novijih na senzore...?:roll:
Znam da je za one stare bilo dovoljno malo skočiti,pa da ponovo prorade :) Šta ako nestane struje u liftu?
Mislim,kako neko uopšte moze propasti kroz okno lifta?On se nekako otkači ili šta?
I na kraju...da li je jednostavnije ići stepenicama...?:lol:

Sta je ? Frka ti da provedes sama sa sobom sat, dva?

Sta je ? Frka ti da provedes sama sa sobom sat, dva?

Ne uopšte...al ako moze na plazi,a ne u liftu...:)

Inace,posle visemjesecnog natezanja sa majstorima,cijenama i slično,lift je na volseban nacin popravljen...zamijenili su navodno dio koji se zove "frekventni regulator"(cijena sitnica-oko 2500 eura:)(sreca,mi stanari nismo platili nista ).Pokvario se navodno opet od loseg odrzavanja i nekakvog kratkog spoja,nemam pojma gdje i sad imamo nove majstore i sve super...Ali ja se opet zaglavih posle te popravke prilikom silazenja.Sad liftom idem samo "na gore",jer sam umislila da se kvari samo kad silazi,jer mi se to uvijek desilo kad lift ide dole...Mozda je slucajno...ali opet mu nista ne vjerujem...:)

Ne uopšte...al ako moze na plazi,a ne u liftu...:)

Inace,posle visemjesecnog natezanja sa majstorima,cijenama i slično,lift je na volseban nacin popravljen...zamijenili su navodno dio koji se zove "frekventni regulator"(cijena sitnica-oko 2500 eura:)(sreca,mi stanari nismo platili nista ).Pokvario se navodno opet od loseg odrzavanja i nekakvog kratkog spoja,nemam pojma gdje i sad imamo nove majstore i sve super...Ali ja se opet zaglavih posle te popravke prilikom silazenja.Sad liftom idem samo "na gore",jer sam umislila da se kvari samo kad silazi,jer mi se to uvijek desilo kad lift ide dole...Mozda je slucajno...ali opet mu nista ne vjerujem...:)

I ja sam citao Frojda :rumenko:

Back