Zaglavljeni

• Začetnik teme Začetnik teme Guede
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Guede

Buraz
Poruka
11.277
Ne cini li se svaki brak koji traje duze od decenije kao glib u kojem stoje to dvoje nesretnika okruzeni minjonima koje valja podizati? Nije li u svakom braku glavni generator tenzija nedostatak novca, ili u nasim slucajevima rijetko visak istog koji zna da dovode trecu,cetvrtu ... osobu u to svetiliste za dvoje ? Ne djeluju li seniori, gospoda u trecem dobu previse cesto umorni jedno od drugih, gdje stvari koje su bile u nekom podrumu i precutane godinama sada talasaju za jutarnjom kafom, ruckom i kao neplaceni racuni dolaze na naplatu u smiraj zivota ?

I opet ljudi se uzimaju, slave tu zajednicu u kojoj ih ceka sreca, mirna luka, sama poenta postojanja ! Ok, ljudi su generalno glupi, tj rade glupe stvari, ali stvarno me zanima koliko njih stavi prst na celo prije ulaska u brak, i ima li neko ovdje koga je brak pozitivno iznenadio?

Zar vam se ni cini da bi ta institucija vise trebala biti izuzetak nego "pravilo" ?

U pravu si.Mada ja mislim da trajanje danasnjeg braka pa cak i dobre veze negdje oko 5-6 godina.Ako potraje duze onda se vezuju zbog djece,zbog zelje da imaju djecu ili zbog straha od komentara okoline.........Generalno,danas je sve obezvrijedjeno pa cak i porodica i brak,zbog nase glupoti,neiskrenosti i kukavicluka..........Zene nekako i mogu razumijeti ali pojedine muskarce bas nikako...........Zbog toga i ima sve vise samaca jer je i izbor nikakav.........

Ako se dvoje ne vole Brak je mucenje :)

To i govorim, ljudi zaborave sta ih je to spojilo, olako dopuste da ih zivot pregazi, i to cesto one glupe stvari koje sistem namece .... dok poklanjanje paznje i sve sto cini jedan odnos istinski vrijednim ostaje negdje u zapecku. Koliko god se covjek morao boriti u zivotu i kroz zivot, za ljubav bi se trebao boriti jos vise, inace eto gliba ... mislim ako ne zeli i nije svjestan toga, koji **** ulazi u brak ?

- - - - - - - - - -

Zelja za novcem je i uzrok svih ostalih zelja ... !

Kao sto rekose, neko zamislja zelju, a neko grad i broj . :D

Da ceo zivot trebas ziveti sa tom osobom, ako nema ljubavi taj brak je prokletstvo :) Zar je svrha Braka da joj samo dajes pare ? i ona ostaje zbog toga a ne zato sto te voli i zeli da zivi s tobom iz :heart:

Da ceo zivot trebas ziveti sa tom osobom, ako nema ljubavi taj brak je prokletstvo :) Zar je svrha Braka da joj samo dajes pare ? i ona ostaje zbog toga a ne zato sto te voli i zeli da zivi s tobom iz :heart:

Ne,ne,ne treba im davati novac ... !
Bez cilja,ne treba im nista ... !

Kao sto rekose, neko zamislja zelju, a neko grad i broj . :D

Zamisle i vec to vide ... !
A svako vidi ono sto hoce ... !
Kada se to zamisljeno ne ostvari slijedi druga dimenzija "ljubavi" ...!

Poslednja izmena:
Ne cini li se svaki brak koji traje duze od decenije kao glib u kojem stoje to dvoje nesretnika okruzeni minjonima koje valja podizati? Nije li u svakom braku glavni generator tenzija nedostatak novca, ili u nasim slucajevima rijetko visak istog koji zna da dovode trecu,cetvrtu ... osobu u to svetiliste za dvoje ? Ne djeluju li seniori, gospoda u trecem dobu previse cesto umorni jedno od drugih, gdje stvari koje su bile u nekom podrumu i precutane godinama sada talasaju za jutarnjom kafom, ruckom i kao neplaceni racuni dolaze na naplatu u smiraj zivota ?

I opet ljudi se uzimaju, slave tu zajednicu u kojoj ih ceka sreca, mirna luka, sama poenta postojanja ! Ok, ljudi su generalno glupi, tj rade glupe stvari, ali stvarno me zanima koliko njih stavi prst na celo prije ulaska u brak, i ima li neko ovdje koga je brak pozitivno iznenadio?

Zar vam se ni cini da bi ta institucija vise trebala biti izuzetak nego "pravilo" ?

Sve ovo što se dešava sa brakom u Srbiji je u stvari za dobrobit čovečanstva.

ne cini nam se
ne uopstavaj
nije realno, iako moze tako da izgleda posmatrano sa strane

- - - - - - - - - -

Ako se dvoje ne vole Brak je mucenje :)
niko nije uhapsen u braku, tako da kome je bolje da ode, to uvek moze da ucini

Ti sebe persiras, ili govoris i u ime svoje "snaznije" polovine ? :D

Tako izgleda sa strane sigurno, a u epicentru samom ne sumnjam da u jednom trenu postoji logika kojoj sebi opravdavamo licni kal ... skoro kao u svemu
Srecni smo oboje, to je ocigledno. Nije nam potrebna nikakva logika, jednostavno nam je dobro zajedno. Ima raznih primera, ali uopste nije nemoguce da brak bude odlican i posle mnogo duze od deset godina.

ok Lave, koliko dugo si bio u braku? ili to sto nisam htela da potpisem papir pa zivela u vanbracnoj zajednici skoro 13 godina mi ne daje za pravo da iznesem svoj stav o istom?

oh da, mi gresnice, koje smo se karrale u bracnoj postelji, ali bez overenog potpisa, nemamo pravo glasa :roll:

Back