Zadatak iz srpskog..

• Začetnik teme Začetnik teme MK15
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

MK15

Početnik
Poruka
32
Možda ovoj temi nije mesto ovde ali sam jedino ovde mogao da je uvrstim jer se tice umetnosti
Profesorka je dala zadatak na temu Pojam i vrste umetnosti..
Vrste umetnosti znam,to sam zapamtio,ali ne razumem kako da napisem i definisem pojam umetnosti..
Rekla je da izvlacimo podatke iz knjige,neta ali nigde nema nista konkretno sve neke filozofije.
Ako moze mala pomoc..:worth:

Možda ovoj temi nije mesto ovde ali sam jedino ovde mogao da je uvrstim jer se tice umetnosti
Vrste umetnosti znam,to sam zapamtio,ali ne razumem kako da napisem i definisem pojam umetnosti..
Rekla je da izvlacimo podatke iz knjige,neta ali nigde nema nista konkretno sve neke filozofije.

Umetnost je umece zivljenja:D
Znaci , ti znas vrste, al ne razumes pojam:hahaha:
Evo, ja cu ti pomognem posto si iz Nish.
Umetnost je i seks ali se to otmeno zove umetnost u ljubavi.
Dovoljno je da samo ukuckas cirilicom "umetnost" u Google pretrazivac i svet ti se otvori sa svim svojim zabludama:hahaha:

https://sr.wikipedia.org/wiki/Уметност

Umetnost je umece zivljenja:D
Znaci , ti znas vrste, al ne razumes pojam:hahaha:
Evo, ja cu ti pomognem posto si iz Nish.
Umetnost je i seks ali se to otmeno zove umetnost u ljubavi.
Dovoljno je da samo ukuckas cirilicom "umetnost" u Google pretrazivac i svet ti se otvori sa svim svojim zabludama:hahaha:

https://sr.wikipedia.org/wiki/Уметност

aooo pa ti čoveka će da navedeš na one XXX sajtove bre :hahaha:

Ниси ти добро размео учитељицу, зашто је задала "појам". :lol:

Растумачила ти је првом реченицом Рајела, риба тражи да се кресне, типично за просветарке. :lol:

Наебо си код такве просветарке, ако ноебавиш "задатак"! :lol:

Ако ти после дете буде имало проблема, мењај школу.

E ako sam nesto negde rekao pogresno stv. ne znam vidim da me sprdate hahahahah:neutral:
Да ли је спрдање, то чеш сам сазнати, кад дође време..

Тек ћеш упознати шта су жене, кад имају "позицију". :lol:

Ја сам изшколовао 3- је деце, па знам кроз шта сам све прошао, нежелим никоме... :)

Ма ти си срећан човек, као пенџераш кад падне на леђа! :hahaha:

Куд баш "српкиња" да те докачи!

Poslednja izmena:

Osloni se na te filozofije.
Prepričaj ih svojim rečima, da ne bi ispalo kako si prepisao.
I, ne možeš da omašiš...

Umetnost zavisi od konteksta.

Tipa, kada se Djura Jaksic odvali od alkohola i izvlace ga ispod stola, to je umetnost.

Kada mi obicne seljacine to radimo, to je onda vulgarnost.

Moze u definiciju umetnosti stvarno da se covek pozove i na Erih Froma ( Umece ljubavi)

Ova knjiga poznatog nemackog filozofa i sociologa ne donosi gotova uputstva o umecu ljubavi. Ona želi da pokaže kako ljubav nije osecanje kojem svako može lako da se prepusti, bez obzira na dostignuti stepen zrelosti. Ona nastoji da uveri citaoca kako su sva njegova nastojanja oko ljubavi osudena na propast ukoliko najaktivnije ne pokuša da razvije svoju celokupnu licnost. Zadovoljstvo u individualnoj ljubavi ne postiže se bez sposobnosti da se voli svoj bližnji, bez istinske poniznosti, hrabrosti, poverenja i discipline.

Moze i na Mikelandjela, neke cuvene pesnike, Sekspira, ali i na raznorazne arhitekture, muziku ( nix Ceca, nego ona strainska), ali ja bih , da sam
na tvom mestu ,zbunila profesorku bas sa ovom erotikom jer je to zaista umetnost,a opevana je u milion stihova, naslikana u sto miliona
slika.

Šta znači KAMASUTRA?

» Kamasutra • ženski rod Indijski ljubavni priručnik, najstariji na svetu sačuvani udžbenik ljubavne veštine pod naslovom "Niska o ljubavi"; napisao ga indijski mudrac Vatsjajna (sanskr.)

sanskr= prastar jezik iz danasnje Indije iz koga poticu svi danasnji jezici ( barem ovi normalni, a tu je na ansu sreci i srpski).

U principu, ovde ne radimo zadatke iz srpskog.
Ali, baš me zanimaju definicije umetnosti.
Ja bih rekla da definicija ne moze da postoji.
Etimoloski umetnost potice od glagola umeti, moci ( isti je slucaj i u nemackom jeziku, Kunst = können),
Nekada je postojalo objasnjenje ( valjda u grckom) da je umetnost ono sto nije priroda dala, ali danas to nikako ne pije vodu.
Nekada je i nauka bila umetnost, danas je umetnost i da se recimo prezivi od danas na sutra.

Back