Usled začaranog kruga zdravstvenih problema u kojima se nalazim 2 i po godine i nemogucnosti da se ostvarim na bilo kom polju, te stagnacije u svakom zivotnom segmentu, a posmatrajući ljude oko sebe koji se penju i napreduju, ne ostaje mi nista nego da akumuliram ogromnu negativnu količinu energije usled koje osećam kombinaciju besa,rezignacije i zavisti. Pritom sam vrlo anskiozan i kao posledica toga i depresivan jer jednoatavno nisam u stanju nista da uradim. Ovaj i ovakvi internet forumi izduvni su ventil bez kojeg bih prosvirao mozak sam sebi odavno.
- - - - - - - - - -
Imate li sličnih tegoba i kako ih resavate?
Meni se čini da ti ne tražiš pomoć već daješ konačnu dijagnozu svom stanju. Previše se oslanjaš na 'zdrav razum'
a zdravlje razuma zavisi od mnogo čega. Očito mi je da se u tvom razumu izmiješalo sve, verifikacija sopstvene
vrijednosti bazirana na posmatranju okoline, svojih prijatelja, bolest, ubijeđenost da u tom stanju ne možeš činiti išta
vrijedno i td. Međutim, to je totalna zabluda. Istina je da si u takvom stanju u kakvom si ali do tog stanja si došao
nizom svojih izbora. Sad to shvati kao dno. Počni sad činiti izbor vodeći se Savješću, koja ti očito nije u potpunosti
aktivirana niti sada a kamoli u prošlih nekoliko godina.
Savjest nam ne
služi samo da bi smo kontrolisali svoje ponašanje prema drugima već prvenstveno
da kontrolišemo svoj izbor, prije nego li ga načinimo. Stoga, tvoj izbor uveliko traži pažnju.
Traži da sagledaš usmjerenje svoje pažnje, da vidiš fokus kojim upravlja tvoja volja. U šta si to fokusiran? Pa jasno
je kao dan, fokusiran si u negativnost. Nije onda nikakvo čudo da ćeš činiti izbor koji će opravdavati ono u što si
fokusiran. Prati svoj fokus. Budi nepristrasni, neemotivni, neutralni posmatrač usmjerenja svoje pažnje. Svaki put
kad posmatraš usmjerenje i fokus svoje pažnje, ne lijepi fokus na ono što zapažaš, već to zapažanje koristi kao
moć osvješćenja. Jednom kada si primijetio na čemu ti je fokus, to treba da ti posluži da fokus pomjeriš, da ga
pokreneš sa negativnosti na nešto što ti se u trenu predstavlja iole pozitivnim. Ne, ne moraš da ideš trčati po poljani,
niti moraš igrati fudbal ili košarku sa društvom kako bi sebi dokazao da si promijenio fokusa negativnosti na nešto
pozitivno, dovoljno je da pogledaš oko sebe, da shvatiš da si živ i da imaš kontrolu nad tom jednom jedinom mišlju,
nad tim saznanjem u sada. U sada niko drugi,k pa ni tvoji 'uspješni' prijatelji ne mogu reći ništa više o sebi.
Sve ostalo je ILUZIJA. Tu iluziju stvaraš svojim mislima, svijim ubjeđenjima, svojom Vjerom u ono što percipiraš.
Zašto se uopšte upoređuješ sa svojim vršnjacima, prijateljima? Upoređivanje te uistinu drži okovanim u ubjeđenju da
ne vrijediš. Tvoj put je specifičan i moraš se osloboditiupoređivanja kako bi mu konačno dozvolio, dopustio da se
manifestuje u svom najvećem potencijalu. Možda upravo to stanje u kojemu si u sebi nosi odgovor na tvoju potrebu
da budeš prihvaćen kao 'uspješan' čovjek. Potencijal se krije u najneočekivanijim mjestima i situacijama. Da bi to
saznao moraš prihvatiti to stanje onakvim kakvo jeste i ne suditi sebi na račun poređenja s drugima. Ko zna do čega
može da te dovede prihvatanje i zahvalnost. KO ZNA??? Zna onaj koji poznaje moć potencijala. Prepusti
taj dio svom Višem Ja koje te je i dovelo u iskušenje. DOPUSTI.
Kad kažem dopusti, to u sebi podrazumijeva predaju kontrole koju držiš svojim egom. Potpuna predaja kontrole otvara
vrata mogućnostima. Ego se krije u čauri ubjeđenja iodatle kontroliše tvoju stvarnost. Ako kontrolu EGA predaš svom
Višem Ja, univerzumu, ili Svijesti... kako god da shvataš ono što je iznad tvoje Svjesnosti, predajom kontrole otvaraš tu
čauru i povezuješ se sa beskrajnim prostranstvom mogućnosti... tu se krije i potencijal kojeg u toj čauri nema. Dopusti.
DOPUSTI DA TE IZNENADI.