Zabranjuju uzgoj pit bul terijera.

Imaju makazaste zube ali im se koci vilica(stvaraju pritisak oko tone).U koje?Policija i vojska nekih zemalja ih koriste jer su izdrzljiviji od npr nemackog ovcara,dobermana.
Kao sto rekoh ima i medju psima dobrih i losih tako da ne mozemo generalizovati.
Sustina drzanja takvih pasa?Dok ih ne upoznas imaces to misljenje.
Nikad ali nikad vise ne bih uzeo drugu rasu osim Engleskog bulterijera,zenku.Toliko smeha i radosti je donela mojoj porodici,uvek raspolozena za igru i pravljenje ''nestasluka''..:D.

Godinama imam bulmastifa/e. Pouzdani, poslušni, predvidljivi psi.

U kraju imam nekoliko pit-bulova i staforda. Nikada nijedan od njih nije pokazao agresivnost.
Najlajaviji krelac u ulici je jedan doberman a jedini "ujedljivi" pas je pekinezer.

Naravno da ima dobrih i loših pasa, ali vlasnici ovakvih pasa stalno zaboravljaju ili "zaboravljaju" jednu sitnicu. Ako dođe (a često dolazi) do nakog sukoba između pasa, čak i ako je drugi pas prvi krenuo na bula, posledice su katastrofalne. Drgi psi se bore za dominaciju, kod bulova (i većine terijera, uopšte) nije takav slučaj. Oni se trude da zavše započeto.
Moj pas nije imao puno sukoba, napali su ga nekoliko puta (labrador, rot i neki mešanac dobrermana i velikog šnaucera) ali je uglavnom izlazio iz toga bez povreda, uz moju pomoć. jednom mu je samo koža pronbijena zubom, bez oštećenja ispod. ne smem da pomislim kako bi prošao da je bio u sukobu sa bulom. Inače, imam standardnog šnaucera već 13 godina.
Bulove znam iz druženja, i svaki od njih je u nekoj situaciji pokazao veliku dozu agresivnosti. Opet ponavljam, ne prema ukućanima već drugim psima najčešće.

Slazem se.Ne zaboravljam ja tu ''sitnicu''.Pokacio se i moj pas nekoliko puta sa drugim psima i po instiktu odmah hvata za noge,trese a ako nabaci na zadnje zube onda je belaj(sto je naravno zahebano po tog drugog psa) ali,nikad nije prvi napao.I istina je,kad krenu tesko se zaustavljaju.A,odgovor ti dajem u boldovanom Jacobovom postu ispod.

Problem je uvek u vlasnicima.

Bul rase i vecina molosa su takve rase koje nisu za pocetnike, sa njima morate da budete dosledni, ne mozete jednog trenutku biti alfa a sledeceg ne, morate uvek biti alfa copora.

Tu ulazi u igru profil vlasnika tih rasa, jeste da su stereotipi ruzna stvar ali vecina vlasnika takvih rasa su nabildovani mladji muskarci, i sto je najgore o psima cesto nemaju pojma, vrlo cesto im je to prvi pas.

To je sva mudrost.

Poslednja izmena:
Svaki pas je opasan ako mu je gazda retard.

Treba uvesti pregled kod psihijatra za svakoga ko zeli da nabavi psa. To bi im bilo pametnije.

pa i nije bas svaki :lol:
ovo moje cudo ne ume ni da se odbrani kad je neki pas napadne,nego bezi...ta nikad ne bi mogla da nauci da bude agresivna....fala bogu

a ovo za psihijatra se apsolutno slazem
muka mi je od raznih morona koji se foliraju sa svojim psima i uce ih da dave macke i da budu agresivni prema svemu sto nije gazda...
takvi obicno uzimaju pitove i stafove...i sad je kriva rasa....

a koliko znam,pitovi su bili zabranjeni jos 90ih? :think:
pa su im sekli usi da bi izgledali kao stafordi,il sta ti ja znam....ni ne secam se vise

e i nisu problem samo budale koje uce pse da budu agresivni
problem su i ljudi koji ne umeju da izadju na kraj sa psom
onda se pas ponasa kao gazda....a ako je malo dominantnija rasa,to moze da bude problem
nije pas za svakoga
tacnije,nije svaka rasa za svakoga
a gomila ljudi bira rasu prema izgledu a ne prema karakteru...i onda shvate da su se zaebali i da njihovo psetance nije bas lako vaspitati ako nisi autoritet

Aj nadji korpu za ovog :hahaha:

civava-01.jpg

P.S. pre ce te ujesti Dalmatinac ili Chow chow koji izgledaju slatko nego bulterijer :lol:
Nije stvar sto ce te pre ujesti mozda i pudlica, nego je problem ciji ujed ostavlja kakve posledice............razlika je dal te malo kuce samo gricne u nogu, ili te neka dzukele rastrga na mrtvo:roll:

Godinama imam bulmastifa/e. Pouzdani, poslušni, predvidljivi psi.

U kraju imam nekoliko pit-bulova i staforda. Nikada nijedan od njih nije pokazao agresivnost.
Najlajaviji krelac u ulici je jedan doberman a jedini "ujedljivi" pas je pekinezer.
I kako moze da te povredi taj pekinezer,koji sad po tvome ispade najkrvolocniji, a kako jedan pit-bul....................olako shvatate stvari i ignorisete opasnost po svoju okolinu.............to sto njihova agresivnost sa mozda smrtnim posledicama "samo" dva tri puta dodje do izrazaja, to vama nije dovoljan razlog da ih okarakterisete kao agresivne..............medjutim posle je kasno..................da li bi po vasem trebali svakodnevno da napadaju ljude i druge pse da bi potpali u opasnu kategoriju pasa

Увек иста прича.Весели власници опасних паса убеђују оне који су обични пролазници да су њихови мравоједи безопасни,бебе и слично а о закону који прописује како би пси требало да се изводе у шетњу ни речи.Јавна места и паркови су направљени да се по њима безбедно шетају људи и деца,пре свега.Мислите о томе.

Slažem se da je vlasnik psa najbitniji, ali se ne može izbeći činjenica da pišemo o krajnje agresivnim psima, koji su nastali kao psi za borbu. To im je u genima i tu nema spasa.
Ovde je link gde možete da vidite posledice ujeda bulla, fotografije su užasne pa ko ne želi bolje da ne gleda.

http://serbianforum.org/psi/82331-s...ulova-ovako-izgleda-njegov-ujed-potresno.html

Naravno, neće svaki napad bula ovako da završi, kao što je činjenica da i drugi psi mogu ozbiljno da povrede, ali ovo je ekstremno. Razlika je između ugriza koji ostavlja tragove i ovog koji kida, uništava.

Увек иста прича.Весели власници опасних паса убеђују оне који су обични пролазници да су њихови мравоједи безопасни,бебе и слично а о закону који прописује како би пси требало да се изводе у шетњу ни речи.Јавна места и паркови су направљени да се по њима безбедно шетају људи и деца,пре свега.Мислите о томе.

A ne, ja ne kažem da su moji psi bezopasni.
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=13632767&postcount=56

Poenta je u onom što je Tsuymish rekla:
nije pas za svakoga
tacnije,nije svaka rasa za svakoga

Slažem se da je vlasnik psa najbitniji, ali se ne može izbeći činjenica da pišemo o krajnje agresivnim psima, koji su nastali kao psi za borbu. To im je u genima i tu nema spasa.
Ovde je link gde možete da vidite posledice ujeda bulla, fotografije su užasne pa ko ne želi bolje da ne gleda.

http://serbianforum.org/psi/82331-s...ulova-ovako-izgleda-njegov-ujed-potresno.html

Naravno, neće svaki napad bula ovako da završi, kao što je činjenica da i drugi psi mogu ozbiljno da povrede, ali ovo je ekstremno. Razlika je između ugriza koji ostavlja tragove i ovog koji kida, uništava.

ovo je komentar povodom tih slika,kao ja da sam ga pisao.
Citat:''sobzirom da sam punih jedanaest godina imao bulku i da sam u tom periodu dosta citao o pitovima i bulovima i njihovom karakteru, osobinama i ponasanju mogu da kazem da su sve vrste pasa opasne na svoj nacin. cak i mala ciuvava moze da nanese ozbiljne posledice coveku. zamislite sta tek moze sar planinac ili vec neka rasa tih gabarita. poenta ove price jeste, da su vlasnici svojih ljubimaca odgovorni za ponasanje istih. dresura pasa jeste veoma bitna stavka u odnosu vlasnik-pas i kao takva ima itekaku ulogu u ponasanju pasa kako prema vlasniku tako i prema ostalim ukucanima i nepoznatim ljudima. u tom periodu dok sam imao tu bulku naisao sam na jedan tekst gde je odredjeni dreser ( svetski ) napomenuo za odredjene vrste ( pit bulovi, bul terijeri, stafordi, dobermani itd) da ni jedan od tih vrsta nije nista vise opasna od ostalih ukoliko ih sam vlasnik NE ZAKRVI .... sta to znaci ? imao sam par prijatelja koji su drzali pitove koji su zakrvljeni i posmatrao sam sta im sve rade da bi bili neumorni borci i grabljivci ... slika nije nimalo lepa ni prijatna. ni sami vlasnici tih " ubica " nije smeo da se opusti u blizini tih kerova ... zalosno.
stoga kao sto sam i napisao, ako je vlasniku stalo da ima dobrog psa on ce se potruditi da taj pas ima normalno i zdravo odrastanje i samim tim bez odredjenih psihickih gleski. a ako mu nije stalo i ako tog psa gleda kao masinu za ubijanje onda imate razloga da se plasite i omalih rasa pasa ....''

A ne, ja ne kažem da su moji psi bezopasni.
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=13632767&postcount=56

Poenta je u onom što je Tsuymish rekla:

Izvini, ja za svog psa nikad ne bih rekao da je bezopasan. Ni jedan pas (veći od patuljastih rasa) nije bezopasan i samo neodgovorna osoba ovo može da izjavi. Razumem tvoje puno poverenje u psa (ili pse) koga imaš, ali oni nisu ljudi, kod njih nema dogovora i razgovora, već se zna način kako se regulišu odnosi.
Jedini način da vlasnici pasa budu toliko sigurni je da psi nose korpe i da su na povodcima. Samo u tom sličaju se može govoriti o bezopasnim psima.

Izvini, ja za svog psa nikad ne bih rekao da je bezopasan. Ni jedan pas (veći od patuljastih rasa) nije bezopasan i samo neodgovorna osoba ovo može da izjavi. Razumem tvoje puno poverenje u psa (ili pse) koga imaš, ali oni nisu ljudi, kod njih nema dogovora i razgovora, već se zna način kako se regulišu odnosi.
Jedini način da vlasnici pasa budu toliko sigurni je da psi nose korpe i da su na povodcima. Samo u tom sličaju se može govoriti o bezopasnim psima.

Izvini, ali pročitaj ponovo šta sam napisala. :neutral:

Strasno. Ostao sam bez reci.

Dalmatinac i Chow Chow nisu mali i miroljubivi psi iako izgledaju miroljubivo, chow cow ima jaci zagriz i goru narav od staforda.
Pa za sve te nemiroljubive kako kazes, onda treba korpa,...............meni je ovde sasvim svejedno o kom se psu radi, treba ih sortirati po statistici koliko cesto neki pas napada, i kakve su posledice tih napada, i po tome dosnositi neke mere.....................to sto su i drugi psi agresivni nije izgovor da se pit bulov agresivitet manje vrednuje, nego da se i prema drugim agresivnim psima isto postupa

Једино исправно.У супротном очекујем отварање школа одбране од агресивних паса(ма које расе били)и њихових још агресивнијих власника,пошто животиње нису људи ни криве за инциденте.

ovo je komentar povodom tih slika,kao ja da sam ga pisao.
Citat:''sobzirom da sam punih jedanaest godina imao bulku i da sam u tom periodu dosta citao o pitovima i bulovima i njihovom karakteru, osobinama i ponasanju mogu da kazem da su sve vrste pasa opasne na svoj nacin. cak i mala ciuvava moze da nanese ozbiljne posledice coveku. zamislite sta tek moze sar planinac ili vec neka rasa tih gabarita. poenta ove price jeste, da su vlasnici svojih ljubimaca odgovorni za ponasanje istih. dresura pasa jeste veoma bitna stavka u odnosu vlasnik-pas i kao takva ima itekaku ulogu u ponasanju pasa kako prema vlasniku tako i prema ostalim ukucanima i nepoznatim ljudima. u tom periodu dok sam imao tu bulku naisao sam na jedan tekst gde je odredjeni dreser ( svetski ) napomenuo za odredjene vrste ( pit bulovi, bul terijeri, stafordi, dobermani itd) da ni jedan od tih vrsta nije nista vise opasna od ostalih ukoliko ih sam vlasnik NE ZAKRVI .... sta to znaci ? imao sam par prijatelja koji su drzali pitove koji su zakrvljeni i posmatrao sam sta im sve rade da bi bili neumorni borci i grabljivci ... slika nije nimalo lepa ni prijatna. ni sami vlasnici tih " ubica " nije smeo da se opusti u blizini tih kerova ... zalosno.
stoga kao sto sam i napisao, ako je vlasniku stalo da ima dobrog psa on ce se potruditi da taj pas ima normalno i zdravo odrastanje i samim tim bez odredjenih psihickih gleski. a ako mu nije stalo i ako tog psa gleda kao masinu za ubijanje onda imate razloga da se plasite i omalih rasa pasa ....''

Slazem se sa napisanim:ok:

Ni patuljaste rase nisu bezbedne, NLT su prilicno zeznuta rasa iako su patuljasta.

pa nije bas ni tako,ostali su lepo objasnili da je kod vaspitanja psa bitna dominacija i autoritet,ali je problem sto neko psu ne zna to da nametne,a posebno ne uspaljeni klinci koji izigravaju opasne tipove po ulici.njima realno ne mos ni nacttanu ovcu da das da cuvaju jer ko zna sta bi i od nje napravili.

moj pas je male i vrlo pitome rase - u pitanju je ovcar,ali smo ga od malih nogu ucili na poslusnost i red,tako da reaguje na komande u trenutku kad ih izgovoris,i nema price oce nece...i nije to sto ne bi mogao nikoga da povredi jer je mali, vec sto volim da imam psa koji zna kako da se ponasa i u kuci i sa drugim ljudima ili psima.isto tako sam vidjala vucjake i pitove koji su izuzetno poslusni psi,da je meni to bilo fascinantno da vidimo koliko su psi na mestu....isto ima neka klincadija kod nas u kraju koja vodi ridzbeka i koji mi se redovno baci na mog psa da ga kolje dok ovi trce za njim i vriste pa stani,jao nemoj,nece mu on nista,on je beba :eek: e to je primer onoga da nije zvaka za seljaka,taj bi imao i podjednako podivljalu civavu.

Pa za sve te nemiroljubive kako kazes, onda treba korpa,...............meni je ovde sasvim svejedno o kom se psu radi, treba ih sortirati po statistici koliko cesto neki pas napada, i kakve su posledice tih napada, i po tome dosnositi neke mere.....................to sto su i drugi psi agresivni nije izgovor da se pit bulov agresivitet manje vrednuje, nego da se i prema drugim agresivnim psima isto postupa

Pa ja ti o tome pricam, treb korpa i za te rase a ne samo za pit bulove, ali korpa za labradora ili poentera je besmislena kada nikad nije zabelezen napad na coveka od tih rasa, vidjao sam muzjake tih rasa da se kratko pokoskaju ako je u blizini zenka u teranju al jos nisam cuo da je neki pas tih rasa ujeo coveka.

pa nije bas ni tako,ostali su lepo objasnili da je kod vaspitanja psa bitna dominacija i autoritet,ali je problem sto neko psu ne zna to da nametne,a posebno ne uspaljeni klinci koji izigravaju opasne tipove po ulici.njima realno ne mos ni nacttanu ovcu da das da cuvaju jer ko zna sta bi i od nje napravili.

moj pas je male i vrlo pitome rase - u pitanju je ovcar,ali smo ga od malih nogu ucili na poslusnost i red,tako da reaguje na komande u trenutku kad ih izgovoris,i nema price oce nece...i nije to sto ne bi mogao nikoga da povredi jer je mali, vec sto volim da imam psa koji zna kako da se ponasa i u kuci i sa drugim ljudima ili psima.isto tako sam vidjala vucjake i pitove koji su izuzetno poslusni psi,da je meni to bilo fascinantno da vidimo koliko su psi na mestu....isto ima neka klincadija kod nas u kraju koja vodi ridzbeka i koji mi se redovno baci na mog psa da ga kolje dok ovi trce za njim i vriste pa stani,jao nemoj,nece mu on nista,on je beba :eek: e to je primer onoga da nije zvaka za seljaka,taj bi imao i podjednako podivljalu civavu.

Bas tako:ok:

Back