- Poruka
- 93.262
Rid je bio jedan od retkih umetnika 60-ih i 70-ih koji je izvršio prelazak na MTV - iako u njegovom slučaju, prilično nevoljno i nekonvencionalno.
Lou Reed je bio takav pank provokator, i dalje toliko ispred svog vremena, da je njegov spot MTV smatrao preteranim. Kada je 1986. premijerno izvedena emisija „No Money Down“, razvodne table kablovske mreže zasijale su žalbama da to traumatizira mlađe gledaoce i tera ih u plač.
„Mislio sam da je to zaista smešno“, rekao je Reed, koji je umro 2013. godine, u svom tipičnom maniru, kada ga je Neil Gaiman pitao za video „No Money Down“ tokom jednog od njegovih poslednjih intervjua.
Po mom mišljenju, iako je na neki način bio zabranjen na MTV i ljudi to nisu mogli razumeti - nije bio u toj 'klasi' onoga što je MTV trebalo da bude - video je i dalje do danas vrlo moćan .
I ljudi puno pričaju o tome “, rekao je Ridov basista iz te ere, Fernando Saunders, za PBS 1997.„ Znate, gde god da odem, ljudi kažu da bi ljudi trebalo više da rizikuju na taj način, poput REM-a sa „[Gubim svoju ] Religiju 'ili nešto slično. Mislim da je na tom nivou. ... I dalje se smatra jednim od najboljih pop spotova. Inovativni. “
..................................................
Ja se pitam, šta ima mala deca da gledaju MTV?