Zabranjeni cas ekonomije

lik.50

Obećava
Poruka
94
Evo fantastican video koji sam pogledao prije neki dan
od ekonomiste Branka Dragasa koji objasnjava kako svetska ekonomija stvarno
izgleda iza zavjese i kako ce se sve to najvjerovatnije zavrsiti.

Vrlo je lijepo i jasno objasnjeno, da svaki srednjoskolac moze da ukapira.
Puno toga je potkrijepljeno konkretnim ciframa
recimo kolko ima zlata, kako raste dug, kolicina novca u opticaju,
zasto opada vrijednost novca i sl.
Odgledajte prvih desetak minuta makar i sve ce vam uglavnom vec biti jasno.

Poslednja izmena:
Ja stvarno ne volim teorije zavjere i mislim da je kontraproduktivno samo nagomilavati neku negativnu energiju ali cini mi se da neki krupni kapitalisti danas rade sa svijetom isto ono sto su radili Staljin i Hitler sa svojim zemljama.
Kao sto su recimo decenijama duvanski giganti lagali svijet da duvan nije stetan i ne stvara zavisnost a onda je sve izaslo na vidjelo.
Mislim da tako ima i jako mocnih ljudi kojima je stalo do svog interesa i imaju neku svoju viziju svijeta gdje neije bitno sto milioni stradaju.
Samo na zapadu nebi mogla da prodje ta prica o komunizmu, nacizmu, bratstvu i jedinstvu kao kod Stljina Hitlera i slicnih pa su oni odlucili da preuzmu ekonomski sistem, kupe medije i tako steknu moc koja je potrebna da bi se vladalo odnosno manipulisalo narodom. Tako se stice neka predstava o demokratiji koja u stvari ne postoji.
Kazu da je jedan od tih prvih Rotsilda rekao"Ne zanima me ko donosi zakone dajte mi kontolu nad novcem"
Sve i da nije, tako mi djeluje stanje. I zato imamo sve ove ratove i zaduzivanja nenormalna i sl.

Back