Укидање готовине - бескешно друштво као модел борбе против корупције, сиве и црне економије

Ako koristim gotovinu, niko mi ne uzima proviziju, i to mi odgovara. Takođe ne zavisim od mobilnih operatera i kojekakve nepouzdane tehnologije platnih kartica i digitalnog plaćanja.
Једино ако си криминалац, радиш на црно, односно ако си ћаци.

А како ипак зависиш од интернета ? То није нова технологија ?

Једино ако си криминалац, радиш на црно, односно ако си ћаци.

А како ипак зависиш од интернета ? То није нова технологија ?
Trolu lobistički, tebi je ćaci svako ko ne misli kao ti. Internet je koristan, i mnogo ga koristim, ali to ne znači da je dobro da plaćanje zavisi od njega.

U tom slučaju bi naglo skočile sve kriptovalute potrebne za siva plaćanja .
Ovako barem u ozbiljnim državama vade bris papira na novčanicama da vide s' čim se ko bavi .
Сива зона и сада може да користи крипто тржиште.
Trolu lobistički, tebi je ćaci svako ko ne misli kao ti. Internet je koristan, i mnogo ga koristim, ali to ne znači da je dobro da plaćanje zavisi od njega.
Па лепо сам ти рекао да кеш мора да прође кроз систем банке да би дошао у твоје руке, а ти лажеш да нема провизија.

Ми као туристи у Кини не можемо да заобиђемо банке, рецимо ја сам закачио свој рачун у Интези преко моб. апликације и тако сам тамо плаћао, а да сам се ослонио на картицу, имао бих баш сужен простор за потрошњу, а са кешом би тек имао проблем, јер не би имали ништа да ми врате за кусур.

Међутим, Кинези не морају да имају рачун у банци, они имају избор. Кинези више не морају да имају класичан банковни рачун да би користили апликације или плаћали лицем, дланом, QR кодом. e-CNY омогућава отварање дигиталног новчаника директно преко апликације, без пуног банковног рачуна. Довољно је да имају везу са бројем телефона + ID број, и систем ради.

Тако долазимо до тренутка када модел који ја заговарам је велики противник банака и њиховог монопола и имамо овог @Pobednik79 који својим залагањем за опстанак кеша и картица, заправо ради за банкарски лоби, да нас и даље деру са провизијама.
Могу да кажем да сам био прилично изненађен када сам негде, мислим прочитао, колико банке узимају провизије на све по списку.
Свако плаћање - банка узима свој део, без обзира на величину плаћања.
Отприлике, на 40-50 плаћања се цео износ "потроши".

А поготово ми је сумануто што провизије за плаћање имају минимум икс износ, а преко тога иде проценат.
Платиш 1000, провизија 50, на пример. Платиш милион, онда је 50 000. А колико је радила она на шалтеру? Исто.
Можда је законито, али је потпуно неморално.

Сива зона и сада може да користи крипто тржиште.

Па лепо сам ти рекао да кеш мора да прође кроз систем банке да би дошао у твоје руке, а ти лажеш да нема провизија.
Ali nema drzava uvid , dok za papir ima .

Glavna odlika Antihristove strahovlade je bezgotovinsko svenadziruće društvo u kome niko neće moći ni kupiti ni prodati osim ko ima žig zveri odnosno QR kod o čemu pričasmo ovde proteklih godina. QR kod se tokom k19 plandemije davao samo onima koji su primili žig zveri u ruku, tj. k19 bocku ili u čelo, tj. PCR test, a treća opcija (oni koji su stekli prirodni imunitet) je bila samo za zavaravanje ljudi da se radi o stvarnoj pandemiji, a u ovoj fazi od 2026. kad zavlada Antihrist (koji je verovatno kralj Čarls III) biće samo dve opcije - žig u ruku ili čelo kako Pismo i kaže i bez njega niko neće moći ni kupiti ni prodati (Otkr. 13:16-19). Plan je da se to uvede u celom svetu i zato se to sada reklamira tamo gde nije do sad uvedeno, kao što i Gambino ovde reklamira.
Ovde:
https://3rm.info/main/97147-jepoha-...aja-tajna-vse-est-nad-chem-podumat-video.html
jedan ruski advokat lepo objašnjava kakvu opasnost to bezgotovinsko društvo predstavlja. On baš kao i Gambino kaže (iako su na dva suprotna pola) da u Rusiji više odmiču u tome nego u Evropi. To je naravno zato što Putin mnogo prilježnije ispunjava naloge svojih mentora talmudista (https://3rm.info/main/90867-apokali...rez-svoih-slug-chetko-i-jasno-vse-skazal.html). Ali, svakako da će i EU uskoro odmaći u tome. Znamo šta je Kristijan Lagard govorila - da je deadline za uvođenje digitalne valute u EU oktobar 2025. I to će biti u celom svetu. Treba da imamo na umu da Pismo mora da se ispuni, tj. satanisti će imati 42 meseca svoje totalitarne vladavine (u Pismu - Danilo 12:11,12 se pominje još dodatnih 30+45 tj. 75 dana teškoća) ali posle toga nastupa Hristova večna vladavina (od 28.2.2030. (dan nakon završetka armagedonske bitke), što je 1335 dana od 16.6.2026. - početka Velike Nevolje i zvaničnog početka Antihristove vladavine). Ko bude vaznet u Nebeski Sion 24. maja 2026. kad Gospod dođe po Crkvu taj će sve to izbeći, a ko ostane na Zemlji moraće pretrpeti Veliku Nevolju. Ko ne bude primio žig zveri biće izopšten iz društva ali će spasiti dušu. Mnogi će biti i ubijeni zbog neprimanja žiga, ali će oživeti i carovati sa Hristom (Otkr. 20:4). A ko primi žig zveri ići će u jezero ognjeno, u muke večne, kako svedoči Pismo (Otkr. 14).
Да ниси кренуо према верским фанатицима, можда?

Ali nema drzava uvid , dok za papir ima .
Полиција увек може да прегледа сва слања и плаћања из базе података сваке апликације.
Ако је реч о нормалним дигиталним плаћањима, не видим проблем.

Велике америчке компаније све по списку имају дебеле уговоре са државом. Надзор над тобом не мора да врши ЦИА, али Фејсбуци и остали раде беспрекидно. За државу је мање везан Епл, мада он у оквиру својих система има потпуно сурову верзију Великог брата... што се укупно не разликује од осталих.

Пре је проблем са биткоинима и сличним стварима, где је намерно сакривено ко коме шта и како.

planiraju uskoro ukidanje struje i interneta na neko vreme radi resetovanja i prelaska na plaćanje u sistemu žiga zveri. Ja sam protiv one tehnologije koja je štetna, a takva je svakako ta koju ti reklamiraš - plaćanje u sistemu žiga zveri. Itd.
Ово је већ најновија теорија завере. Ајде објасни пошто си толико моћан па знаш нешто што обичан свет не зна, како ће тај систем без струје и интернета функционисати и како ће функционисати када они успоставе тај нови систем ... шта је то, је л ради на јогурт ???

Могу да кажем да сам био прилично изненађен када сам негде, мислим прочитао, колико банке узимају провизије на све по списку.
Свако плаћање - банка узима свој део, без обзира на величину плаћања.
Отприлике, на 40-50 плаћања се цео износ "потроши".

А поготово ми је сумануто што провизије за плаћање имају минимум икс износ, а преко тога иде проценат.
Платиш 1000, провизија 50, на пример. Платиш милион, онда је 50 000. А колико је радила она на шалтеру? Исто.
Можда је законито, али је потпуно неморално.
Ја најчешће користим картицу Банке поштанске штедионице и немам никакву провизију за куповину у Србији. Скоро сам у Максију купио жваке орбит 85 динара, а имао сам најмању новчаницу од 500 динара и касирка није имала да ми врати кусур, каже ''или чекај да се појави нека муштерија са ситним новцем или плати картицом''. Наравно платио сам картицом. У ДИСу мораш да имаш тачан износ или да их частиш, они су још већи слепци.
Када плаћам онлајн рачуне, провизија је фиксна 15 динара, то је рецима на рачун од 5000 динара око 0,3%.

Ја најчешће користим картицу Банке поштанске штедионице и немам никакву провизију за куповину у Србији. Скоро сам у Максију купио жваке орбит 85 динара, а имао сам најмању новчаницу од 500 динара и касирка није имала да ми врати кусур, каже ''или чекај да се појави нека муштерија са ситним новцем или плати картицом''. Наравно платио сам картицом. У ДИСу мораш да имаш тачан износ или да их частиш, они су још већи слепци.
Када плаћам онлајн рачуне, провизија је фиксна 15 динара, то је рецима на рачун од 5000 динара око 0,3%.
Па не узима банка само теби... Тих 85 динара што си платио Максију - банка ће од Максија да узме својих... колико већ... Тако да ће продавници да остане 82 или 83 динара, на пример.

У Србији свако плаћање кошта.
А камате на кредите нису укинули :whistling:

Па не узима банка само теби... Тих 85 динара што си платио Максију - банка ће од Максија да узме својих... колико већ... Тако да ће продавници да остане 82 или 83 динара, на пример.

У Србији свако плаћање кошта.
А камате на кредите нису укинули :whistling:
Не знам колико ће БПШ да узме Максију, али ја сам картицом купио без накнаде, као да сам купио кешом.
Да сам имао неку картицу стране банке, као ону споменуту у другој теми Рајфајзен, онда бих имао одређену накнаду.
Najbolje da ubede sirotinju da im je bolje da im pare neko drugi kontrolise i manipulise
Паре већ увелико контролишу, само је питање шта нас мање кошта.

Taj trend guraju banke . Jednostavna računica vam je od 100€ posle 50-70 transakcija ne ostaje ništa ..Sve ide bankama a 100€ u kešu se vrti beskonačno .. banke uzimaju od 1,4% do 2% po transakciji od onog koji ima POS terminal .. Kina je nešto drugo kod njih je plaćanje preko aplikacija potpuno besplatno i to je ok

Taj trend guraju banke . Jednostavna računica vam je od 100€ posle 50-70 transakcija ne ostaje ništa ..Sve ide bankama a 100€ u kešu se vrti beskonačno .. banke uzimaju od 1,4% do 2% po transakciji od onog koji ima POS terminal .. Kina je nešto drugo kod njih je plaćanje preko aplikacija potpuno besplatno i to je ok
Па ми и причамо о кинеском моделу који избацује банке као посредника и трансакцију обавља преко финтек компанија.
Чак и када мораш да платиш неку провизију, а то је када радиш конверзију валуте, шаљеш новац на рачуне неких банака или подижеш кеш на банкомату, опет имаш мање провизије него код картица.

И на крају крајева, не знам како ови људи могу да се закуцају само за кеш, па не можеш кешом да платиш путовање у својој режији, не можеш да купујеш јефтине ствари преко интернета итд.

Па ми и причамо о кинеском моделу који избацује банке као посредника и трансакцију обавља преко финтек компанија.
Чак и када мораш да платиш неку провизију, а то је када радиш конверзију валуте, шаљеш новац на рачуне неких банака или подижеш кеш на банкомату, опет имаш мање провизије него код картица.

И на крају крајева, не знам како ови људи могу да се закуцају само за кеш, па не можеш кешом да платиш путовање у својој режији, не можеш да купујеш јефтине ствари преко интернета итд.
Kineski model neces dobiti to je sigurno jedino sto mozes dobiti je Visa-net i Banknet ..

Kineski model neces dobiti to je sigurno jedino sto mozes dobiti je Visa-net i Banknet ..
Па нисам ја рекао да ћемо то сутра увести и да ћемо бити први у Европи, него да је то блиска будућност, када запад постане бескешно друштво, па онда ми последњи изађемо из пећине ... само што ће се то десити брже него што мислимо.

Nema provizija kad podižem platu, samo održavanje računa, a ono je neuporedivo manje od toga koliko bih plaćao mobilni da ga imam.

Nema provizija kad podižem platu, samo održavanje računa, a ono je neuporedivo manje od toga koliko bih plaćao mobilni da ga imam.
200 динара месечно одржавање БПШ мислим да је то најповољније у Србији (нема провизије када подижеш плату), а фиксно 15 динара када плаћаш онлајн рачуне, не знам да ли је већа провизија када плаћаш на шалтеру.
Нажалост многи људи су под кредитима и они су приморани да напусте БПШ и да подижу плату (користе њихове картице) у овим другим т.ј. страним банкама и њих деру.

Како можеш да живиш без мобилног телефона, мислим на смарт телефон ? Чак и пензионери који не могу да прихвате технологију смарт телефона, користе оне глупе телефоне са дугмићима.

Da, sada je 200din u PŠ. Ne plaćam račune online, mama i brat vole da to obave na šalteru, tako da njima to prepuštam, ne znam kolika je provizija.
Meni je lako bez mobilnog. Ne želim da me neko cima kad nisam kod kuće ni na poslu. Kod kuće i na poslu sam ionako većinu vremena, a tada me mogu naći preko fiksnog telefona. Pošto na oba mesta imam kompjuter, tu su i mailovi, forumi i pričaonica, a kod kuće i društvene mreže.

Да ниси кренуо према верским фанатицима, можда?
Nisam fanatik nego pravi vernik. A pravi vernici imaju smiren duh, pročišćen um i srce, oslobođen um od prelesti, mogu da racionalno trezveno rasuđuju i zato im Bog daje blagodat da na pravilan način opišu događaje i vreme u kome žive, sve u svetlu Njegovih proroštava o ovom vremenu koje je On i ostavio da bismo se snašli u tom vremenu, da bismo spasili dušu ne primivši žig zveri (PCR test i k19 bocku (sada i ostale bocke, jer vrlo moguće da grafen i ostalo stavljaju sada i u druge bocke, kako najaviše, a dokazano je da su to, kao i luciferazu i nanobotove stavljali u kovid bocke i PCR test)) i sl..

Ово је већ најновија теорија завере. Ајде објасни пошто си толико моћан па знаш нешто што обичан свет не зна, како ће тај систем без струје и интернета функционисати и како ће функционисати када они успоставе тај нови систем ... шта је то, је л ради на јогурт ???
Struja i internet će samo na kratko vreme nestati a nakon toga će internet koristiti samo oni koji imaju digitalni ID, a jedan od uslova za to će biti primanje žiga zveri, tj. bocke i PCR testa... Kako će sistem funkcionisati lepo je objasnio taj ruski advokat za koga ostavih link ovde...

Back