- Poruka
- 4.066
cash:internet je globalno glasilo.u cijelom svijetu je latinica službeno pismo.zar vam je teško na jednom takvom mediju kao internet ponašati se europski i koristiti pismo koje mogu svi pročitati,a ne samo određena grupica "odabranih"![]()
radi se o nacionalnom ponosu ili je u pitanju nekakav inat?![]()
ni jedno ni drugo...posmatraj to ovako - umesto infinitiva "ponasati se" pocni da koristis "da se ponasate", "procitati" - "da procitaju" i sl., pisi ekavicom, pisi "evropski"
nije to nista manje u duhu srpsko-hrvatskog nego nacin na koji trenutno pises
mislim da si shvatio poentu - zasto se odricati necega sto je, ako nista drugo - jednostavnije (ipak se cirilicno њ pise jednim znakom, mesto latinicnog nj, a i lepse je)
btwn. pitanje je idiotsko
strsljen_serb:Слушај бре нижи облику живота, у кини непишу ни енглески а камо ли латинично писмо, у русији такође непишу ни енглески а камо ли латинично писмо, па по томе се види или да си глуп или покушаваш протурити неку своју тезу, нико ти неће у кини или јапану писати на енглеском већ ћеш на сваком кораку видети само кинеска и јапанска слова, па да чујемо како то онда да је званично латиница у употреби свугде усвету, ето да небуде само у србији се користи ћирилица или у русији, а има још пуно држава које користе ћирилицу!! Само ајде да видимо твоје познаванје лингвистике?? Које су то землј[b/]е које користе ћирилицу??
не пишу - одвојено, не буде - одвојено. два пута иста грешка се ретко случајно дешава. мада ми је најсмешније ово болдовано на крају

cash:o hvala,hvala...vidim da vas ima više koji ste voljni samnom diskutirati![]()
Ако се већ бавиш стандардима - дискутовати (па да те цео форум разуме...)
cash:ako griješim,oprosti mi.ali ako meni želiš prilijepiti navodno ruganje ćirilici promašio si adresu
ja se rugam NAČINU KORIŠTENJA ĆIRILICE,jer se koristi za IZBJEGAVANJE DIJALOGA I DOKAZIVANJE NAVODNE SUPERIORNOSTI.
inače,ćirilica kao nacionalno pismo srpskog,bugarskog,makednosnog i ruskog naroda nije bila predmet moje diskusije.
е овде офф-топић добија други ток (прави?)
cash:drago mi je što smo se složili da se NISAM rugao ćirilici,kako si ti insinuirao
a ako od vas srba tražim da mi se obratite na pismu koje RAZUMIJEM to nije uvreda nego molba za normalnim dijalogom.
а овде дефинитивно престаје да буде интересантна за великосрбе
а овај стршљен се сад напалио па само пршти на ћирилици али није навикао па му се мало-мало провуче неко с уместо ш и сл.

мада није лош...има финих поjeбa, само што је хронично болестан од спајања ''не'' са глаголом.
Подестимо се граматике:
Не се пише спојено са именицама (непријатељ, непријатност), заменицама (нешто, ништа), придевима (немали, невелики), прилозима (неподношљиво, невероватно) и бројевима (ниједан), а увек одвојено од глагола, сем у четири случаја: нисам, немој, нећу, немам.
Е па тако. Пријатно вам, одо ја да спавам