Zabraniti držanje pasa na lancu

ilovedoggos

Aktivan član
Poruka
1.956
Nemaju mogućnost kretanja, po hladnoći, po toploti. Nemaju pre svega slobodu, i niko ne bude kažnjivan. Bespotrebno iživljavanje na životinji kojoj je potrebno kretanje, ljubav, povezanost sa vlasnikom. Lanci su uobičajeno prekratki i preteški.
Screenshot_20220213_142014.jpg
Screenshot_20220213_142025.jpg

Koja je razlika izmedju kaveza, popularnog boksa, stana, dvorišta ili surovog lanca?

Iluzija slobode.
Ja ovu nevolju pustim u moj krevet kad hoće, iako je slabo vodimo van dvorišta...Ipak je ker, nije pas.
Nagurala mi se izmedju nogu jutros, ne tamo, ali morao sam da uskladim svoj položaj radi njenog...Posle je odguram, ali otimamo se za mesto ka izlazu sa kreveta... Niko neće uz zid....

Svaki pas je ogledalo gazde, iako je suštinski taj kojem gazda služi....

Koja je razlika izmedju kaveza, popularnog boksa, stana, dvorišta ili surovog lanca?

Iluzija slobode.
Ja ovu nevolju pustim u moj krevet kad hoće, iako je slabo vodimo van dvorišta...
Nagurala mi se izmedju nogu jutros, ne tamo, ali morao sam da uskladim svoj položaj radi njenog...Posle je odguram, ali otimamo se za mesto ka izlazu sa kreveta... Niko neće uz zid....

Svaki pas je ogledalo gazde, iako je suštinski taj kojem gazda služi....
Velika razlika. Nije isto da pas bude zavezan lancem od 1m ili
pušten po dvorištu, povećem boksu je već nešto drugo. Lepše ih je videti kako trče srećni po raskošnom dvorištu, nego zavezani ceo život za jedan drveni stub i kućicu.
IMG_20220213_144419.jpg
IMG_20220213_144702.jpg

Zmajeve oni jedu, psi su ništa za njih, i žive...

No poštujte razlike, i one će vas.
Ako vas ugrožavaju, rešavajte problem.

Niko vas ne ugrožava držanjem psa na lancu. Veći problem su oni koji naprave problem kad su odvezani....
Ne ugrožava nas, ugrožava psa.
Neće napraviti nikakav problem ako je dvorište ograđeno i ako su psi vaspitani. Najlakše je zavezati psa na lanac, baciti mu koru hleba i promeniti mu vodu 1 u nedelju dana. To nije ljubav.

Hm jedno je videti, drugo je znati ih....

Razumem ja tvoje vidjenje, ali znam i da razumeš i znaš razlike. Ali radi diskusije, suština je da je pas kao gazda...

Po toj logici ti bih sve pse radije pojela, nego držala na lancu. Jer ne možeš sve da ih znaš....

Hm jedno je videti, drugo je znati ih....

Razumem ja tvoje vidjenje, ali znam i da razumeš i znaš razlike. Ali radi diskusije, suština je da je pas kao gazda...
Znam ja kad su oni srećni, a kad nisu.
Pas i jeste ogledalo vlasnika, ali ajde onda i da vlasnika privežemo malo.
Po toj logici ti bih sve pse radije pojela, nego držala na lancu. Jer ne možeš sve da ih znaš....
Uh, ne. Ne bih došla u takvu situaciju. Da nemam dvorište koje je ograđeno i predviđeno za njih, ne bi ih ni imala. Znam ih sve 10-oro, u dušu ih poznajem:)

Dobro, eksplodira vulkan? I onda, ljubav je ta što će taj deo Zemlje da nestane? Ili pak surova Ljubav?
Po tebi trebao bi da se reši tog psa, da ga pojede, da ga da u azil, ili šta da radi sa njime? Da ga tebi?

Promena se dešava, ali pusti svog psa sa svojim gazdom. Ako pobegne, šta će biti sa psom? Posebno ako štene nije.

Pas se drzi napolju, ne vidim razliku izmedju lanca i stana od 39 metara kvadratnih. Kako su ljudi poceli pse da drze kao kao kucne ljubimce u kucama, tako su oni sve bolesniji i bolesniji, pronalaze im tumore od nekoliko kilograma...
Pas je nešto najbliže što postoji slično čoveku. Jedino što baš nije ne mesojed. Ipak je zver, sisar, beba....

Čovek je podigao sebi stanove. Pas ulazi u stan.

A zdrava logika, eh, logika....

Pas se drzi napolju, ne vidim razliku izmedju lanca i stana od 39 metara kvadratnih. Kako su ljudi poceli pse da drze kao kao kucne ljubimce u kucama, tako su oni sve bolesniji i bolesniji, pronalaze im tumore od nekoliko kilograma...
Pas ne bi trebao da primiriše stanu od 39 kvadrata, a kamoli da živi u njemu.
Uveče držim sve pse u kući, zato što noću vrebaju - ne povoljni uslovi. Samo mi se 1 pas razboleo, ali ju je prošlo sve. Ima pristup i kući i dvorištu. Nije to uzrok bolesti, veći uzroci su ishrana i nega.

Dobro, eksplodira vulkan? I onda, ljubav je ta što će taj deo Zemlje da nestane? Ili pak surova Ljubav?
Beskrajna ljubav.
Po tebi trebao bi da se reši tog psa, da ga pojede, da ga da u azil, ili šta da radi sa njime? Da ga tebi?
Daleko od toga da se reši, nego da ne drži psa na lancu. Ni u azil, tamo će ga svakako uspavati u roku 2 nedelje, ako se ne udomi. Ne treba da radi ništa, samo da ga pusti s lanca, da uživa tih 10-15 godina koliki im je već životni vek..Ne treba meni, imam ja dosta.
Promena se dešava, ali pusti svog psa sa svojim gazdom. Ako pobegne, šta će biti sa psom? Posebno ako štene nije.
Neće pas dalje od svog vlasnika.

ne jedu svi kinezi pse
Ma ni upola kineza ih ne jede, većinski su oni odgajivači pasa kao kućnih ljubimaca.

ne jedu svi kinezi pse
Jedu šta dobiju. Billion ih je, i kusur....

Nekad mislim kako su se naseksali tako, ko psi...

To može biti opasno jer pas na lancu je izuzeto agresivan.
Ali uglavnom i bezopasan.

Tačno. Nezadovoljstvo i manjak dodira sa ljudima.
Ne budi toliko sigurna. Zavisi kakvim ljudima, i kakvim nezadovoljstvom.

https://boardgamearena.com/3/welcometo?table=241276142

Nešto pametnije od filozofije psa i lanca...

Pas koji je na lancu ne može biti zadovoljan. Takvi psi retko dobijaju pažnju vlasnika, jer da je taj vlasnik zaista odgovaran i da poznaje pse nikad ne bi jednog držao na lancu.
Da ubio ili dao nekom bi ga... Po toj tvojoj logici.

Ali dobro, svako danas ima pravo na logiku. Zato si ti advokat za pse. A opet, za sebe?

Nedavno izujedao vlasnicu jer je bio dugo na lancu :roll:
I čovek uradi isto. I opet, ko je kriv vlasnik ili vlasnik?

Prilika. Odnosno, što ono tupim dugo već, sklad situacije u padu....

Back