Ja bas mislim da svi Vi koji tako zdusno pozivate na ukidanje Guce, vrsite svesno ili nesvesno jednu veliku zamenu teza !
Pre bih, recimo, bio za to da se ispita nacin odrzavanja kao i izvori finansiranja festivala kakav je Exit.
Kad govorimo o pijanstvu i drogiranju ajde pogledajte, molim vas, sta se desava na Exitu i kakvih sve olosa tamo ima. Pre 2 godine sam bio na Exitu i necu zaboraviti jednog lika koji se do rano ujutru vrteo oko jednog satora pri tom ponavljajuci neke nebulozne reci, verovatno reci pesme....
Vrhunac je bio ove godine kada sam cuo da se na Exitu trebalo da se odrzi jedan kratak dokumentarni film o zlocinima Srba u Bosni na kome je nastupio nekakav tuzlanski sastav Never Forget ispracen, naravno

flasama.... To Vam ne smeta da neko preko nekakvog festivala prvenstveno zabavne prirode uvali takav jedan perfidno politicki materijal u propagandne svrhe ?
Drugi primer se odigrao sa
Echo festivalom na Ratnom ostrvu, ovde blizu mene u Zemunu pre 2 godine, cini mi se.... Tipovi su odrzali koncert na Lidu i pored toga sto su listom ljudi pisali peticije protiv koncerta, jer nisu mogli nocima da spavaju.... Uz to vrhunac ludosti biva sto ti neki likovi, organizatori, uzeli lovu, zapalili i nisu ni drzavi platili porez koji je bio obavezan. Uz to, ne treba ni spominjati da je na Lidu te godine bitno unisten ekosistem i jedna od retkih ekoloskih oblasti koja sadrzi i vise desetina vrsta ptica, kao i ostrvo koje ima znacajnu ulogu u odvodjenju otpadnih voda iz Dunava....
U poslednje vreme takvih "festivala" po Srbiji ima kao pecuraka posle kise, a posle svega ne donose nista nego gomilu drug addicta ?
E, a Vama, izuzetno smeta Guca koja je istina bila vrlo slabo organizovana kao i podosta skupa... Moje misljenje je da bi u to bilo potrebno malo vise uloziti i napraviti nesto kulturnije ako planiramo praviti nekakav brand !
Velja ce sve to.... verujte mu ! :wink: