Zabranite Guču i Ravnu Goru

eremita:
Ја лично све те разне манифестације, а далеко су горе по мом мишљењу и бескорисније оне које се догађају на Тв пинк-у уопште и не гледам на нервној бази... али специјално у снимљеној музици из Гуче УЖИВАМ...

али, у ствари, ја за појаву свих тих манифестација имам сасвим другачије објашњење, наиме то нама изгледа и делује као примитивизам, међутим, У ПИТАЊУ ЈЕ ОБИЧНА САМООДБРАНА НАРОДА... они се како знају и умеју бране од напасти тзв."посвећених западних вредности" а нарочито од оних који те вредности промовишу... народ није блесав...
sve si reko kako treba ! TV ne smes da ukljucis od homo -lezi -bezi fazona kao ,to je njihova stvar uz blago uvodjenje u sledeci stadijum kao to je in.I niko nista jedino ti ostaje da ne palis tu kantu a ovde ti prodaju moda od labuda za Gucu.Pa sta je onda oktobar fest? Sta je korida u Spaniji (oni pustaju bikove na ulice pune pijanih ljudi,mislim ko bi trezan pred bika? A inace odande je Solana Evropska faca ... Mozda ne bi trebalo kupus da kiselimo ,u pasulj slaninicu da stavljamo...Epa mislim da nece proci.

eremita:
Ја лично све те разне манифестације, а далеко су горе по мом мишљењу и бескорисније оне које се догађају на Тв пинк-у уопште и не гледам на нервној бази... али специјално у снимљеној музици из Гуче УЖИВАМ...

али, у ствари, ја за појаву свих тих манифестација имам сасвим другачије објашњење, наиме то нама изгледа и делује као примитивизам, међутим, У ПИТАЊУ ЈЕ ОБИЧНА САМООДБРАНА НАРОДА... они се како знају и умеју бране од напасти тзв."посвећених западних вредности" а нарочито од оних који те вредности промовишу... народ није блесав...

E ovo o samoodbrani naroda je 100% tačno.
Narod je žestoko izneveren od prozapadne inteligencije,
koja se ne skida sa medija, da je to prosto strašno.
Onu drugu nacionalnu inteligenciju,koja bi po prirodi stvari
bila baštinik srpske kulture i duhovnosti, su prosto marginalizovali
i bacili u zapećak. U takvoj situaciji narodu ne preostaje ništa
drugo, već da se samoorganizuje i potraži sebi neku zabavu!

commodore:
Гуча рулз... ко дира Гучу треба да се натакне на колац, претходно омашћен пажљиво и добро зашиљен.
...
а ко дира Равну Гору (која бајдвеј победити мора иначе одосмо у Живана /аутор пречасни г.дин Вексла/) е њега, по хитном поступку, натаћи на НЕОМАШЋЕН колац, испред Милевине кафане.

Толико.
Хвала.
Aferim, efendi comm :lol:

Betty:
dadada...a ondaK se bacite na preimenovanje ulica OPET
ja ne volim trubu, ali ne volim ni brisanje pamćenja

Зависи на које "преименовање" мислиш, да ли на оно од 1945-50.... или на ово сада враћање назива Београдских улица на њихове традиционалне називе... а не да носе имена "курте и мурте"... као рецимо Франца Розмана и слично...

Betty:
ono svake tri godine
što me zabole kako će da se zovu :?
ali nije normalno da se stalno menjaju, ceniš?
to je psihotično brisanje i "ispravljanje istorijskih nepravdi" - što bi rekla moja baba - sve moj do mojega
tapkaju u mestu

Какве, бре, "историјске неправде"... не ради се о томе... и није истина да се називи улица мењају сваке три године...

Не могу да верујем да још увек постоје људи који би волели и желели да се Дечанска улица не зове тако него Моше Пијаде (?????????????????)... и ту нема ничег психотичног осим чињенице да та типчина треба да иде на ђубриште историје а Дечани су били и остали Дечани !!!!!!!!!!!!!!!!

А што се тиче "историјског памћења" остало је доста улица са називом који је у директној вези са комуњарском диктатуром - баш због историјског памћења, да се више никада НЕ ПОНОВИ.

Jednom sam vec rekao, ali nije steta ponoviti. Mislim da bi ulice u Srbiji trebalo da se zovu po geografskim pojmovima (jablanicka, moravska, resavska, rudnicka, rasinska, sremska) i po manastirima (decanska, hilandarska, mliesevska), kao i da trgovi treba da da se zovu po krunisanim glavama i narodnim junacima iz starine i ratova. Nista savremeno.

ne mogu da verujem da sam opet otvorila onaj odvratan link sa pocetka :evil: :roll:

ne znam kako skrenuste na ulice sada,ali je glupo sto im stalno menjaju nazive.i malo su preterali sa istiroijskim licnostima sto se mene tice jer ja ne znam ko je npr. kraljica natalija (narodnog fronta valjda) i jos pojedine licnosti koje su dobile tu cast da se ulice zovu po njima.

i mnogo je bolje da se ulice zovu po,sto commodore rece,po geografskim i nekim drugim pojmovima jer ja sva ona imena ne mogu da popamtim posebno ako ih ne razlikujem :roll:

jel zna neko kako se zove trg republike sada?ako je uopste menjao ime...i da,mislim da sam bulever revolucije zapamtila kao takav i ne verujem da cu se ikada navici da ga zovem bul.k.alksandra.

vid' :shock:

ja stvarno ne umem da gajim ljubav prema imenima ulica :?
Šta da volim ili da volim više, ne razume, HeBe mi se...mogu da stave i brojeve umesto imena, svejedno mi je.
a vi ste baš navikli da se dekretima i lex specijalisima menjaju stvari? :mrgreen:

Banshee, ulica 29.nov. se sada npr. zove Visokog Stevana :shock:
a trg republike - nemam pojma

zabavljajte se - kako nas stranci vide :arrow: Apparently in these regions people always had a thing for revenge, thus trying to erase all records and cultural marks of previous city and country rule. Confusing street names may be one good proof of this : with every change of government in the last century, major streets would get a new name, suitable and more appropriate to the city spirit, or so would the rulers think,
blah...

Back